Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Benelli TNT 600: Ανανεώνεται πριν κυκλοφορήσει

Πιθανότατα να υπάρξουν δύο εκδόσεις

Τον περασμένο Ιούλιο γράφαμε για πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει πως το BN600, θα ανανεωθεί σε TNT 600  με την ευκαιρία της εναρμόνισης με τις προδιαγραφές Euro5. Επίσης θα διαθέτει πιο πλούσιο εξοπλισμό ώστε να είναι περισσότερο ανταγωνιστικό στην κατηγορία του, ενώ η ανανέωση της εμφάνισής του θα γινόταν χρησιμοποιώντας περισσότερες καμπύλες.

Τώρα όμως, υπάρχουν ορισμένες νέες φωτογραφίες που δείχνουν πως το TNT 600 διαφοροποιείται αρκετά και δεν είναι βέβαιο ποια θα είναι τελικά η τελική του μορφή, όταν θα φτάσει στη γραμμή παραγωγής. Τα σενάρια που υπάρχουν είναι δύο: είτε η Benelli να επιλέξει ένα από αυτά είτε και τα δύο παρουσιάζοντας ουσιαστικά δύο διαφορετικά μοντέλα, που βασίζονται σε μια κοινή πλατφόρμα.

Τόσο η μοτοσυκλέτα που είδαμε τον Ιούλιο όσο και αυτή που εμφανίστηκε τώρα, είναι πρακτικά ίδιες σε πλαίσιο, κινητήρας, αναρτήσεις και φρένα, με μοναδικές αλλαγές να εντοπίζονται στην εργονομία και την εμφάνιση.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, που είχε παρουσιαστεί τον Ιουλίο, η μοτοσυκλέτα είχε ενιαία σέλα, ενώ τώρα παρατηρούμε πως χωρίζεται σε δύο τμήματα και πώς η σέλα του αναβάτη δείχνει να έχει περισσότερο αφρώδες. Επιπρόσθετα, αλληλοκαλύπτοντας τις φωτογραφίες φαίνεται πως η γωνία κάστερ είναι μεγαλύτερη στην παλιότερη εκδοχή, κάνοντας την διαφορά στην εργονομία.  

Οι νέες φωτογραφίες που κατατέθηκαν για την ανάγκη της πιστοποίησης του μοντέλου, δείχνουν πως πλαστικά τμήματα του φαίρινγκ έχουν αποκτήσει περισσότερο όγκο – όπως αυτά που βρίσκονται κάτω από το ρεζερβουάρ και αγκαλιάζουν το ψυγείο. Ενδεχομένως αυτό να στοχεύει και στην καλύτερη κάλυψη από τον αέρα, ενώ παράλληλα μπορεί να ανακατευθύνουν τον ζεστό αέρα μακριά από τα γόνατα του αναβάτη.

Από την άλλη οι φωτογραφίες του Ιουλίου αποικονίζουν ένα πραγματικό πρωτότυπο και όχι ένα ψηφιακό μοντέλο, οπότε η πιθανότητα να πρόκειται για την ίδια μοτοσυκλέτα που αποφασίστηκε να ανανεωθεί πριν ακόμη κυκλοφορήσει, είναι ένα πιθανό σενάριο...