Το τετρακύλινδρο εν σειρά TNT 600 είχε αρκετά χρόνια στην πλάτη του και όπως είναι φυσιολογικό είχε μείνει πίσω σε επίπεδο εξοπλισμού και προδιαγραφές ρύπων.
Με τις νέες προδιαγραφές Euro5 της Ε.Ε. να είναι προ των πυλών, η Benelli προετοίμασε κατάλληλα το τετρακύλινδρο εν σειρά BN 600, ώστε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις της νέας εποχής. Όχι μόνο σε επίπεδο ρύπων και θορύβου, αλλά και σε επίπεδο τεχνολογίας και εξοπλισμού.
Οι φήμες θέλουν να έχει traction control, ενώ όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες τα όργανα είναι πλέον μια ψηφιακή έγχρωμη οθόνη και τα φώτα εμπρός και πίσω είναι LED. Η απόδοση του κινητήρα δεν έχει δημοσιευθεί επίσημα ακόμα, όμως αναμένεται να παραμείνει στους 86 ονομαστικούς ίππους του TNT 600. Τη μοτοσυκλέτα θα την δούμε στην Ευρώπη το φθινόπωρο στην EICMA στην Ιταλία, μια χώρα όπου η Benelli έχει πολύ ισχυρή παρουσία εμπορικά με το TRΚ 502.
Honda: Teaser VIDEO για την V3 με υπερσυμπιεστή! Έρχεται Supersport στην EICMA όπως είχαμε πει!
Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στην EICMA στις 4 Νοεμβριου
Από τον
Παύλο Καρατζά
23/10/2025
Ένα ακόμα πολύ μικρό βίντεο κοινοποίησε η Honda, που μας δίνει ακόμα μία γεύση για το τι πρόκειται να παρουσιάσει η Ιαπωνική εταιρεία στην EICMA και δεν είναι άλλο παρά για την μοτοσυκλέτα που θα φέρει τον νέο τρικύλινδρο κινητήρα με ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή.
Να θυμήσουμε τι είναι γνωστό:
Η Honda έχει δείξει τρικύλινδρο V κινητήρα με ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή ως concept πέρσι το Νοέμβριο. Το MOTO είπε πως είναι ένας κινητήρας για πολλά μοντέλα, τουλάχιστον τρία, όμως δεν πρέπει να περιμένουμε να μπει αυτός ο κινητήρας σε κάποια αμιγώς street ή On-Off, από την πρώτη στιγμή. Πρώτα θα τον δούμε σε μία νέα supersport και μετά από εκεί, θα ξεκινήσει την πορεία του σε νέα μοντέλα.
Το νέο αυτό βίντεο που μόλις έδειξαν, φανερώνει μία ξεκάθαρα σπορ μοτοσυκλέτα, όπως σας είχαμε πει ότι πρέπει να περιμένετε. Αφήνουν ελάχιστα να φανούν, τραβηγμένο σε ένα σκοτεινό background με την κάμερα να εστιάζει στον κινητήρα της, αποφεύγοντας να φανερώσει κάτι που δεν έχουμε ήδη δει!
Μάλιστα ο υπερσυμπιεστής είναι ανεξάρτητος από τον κινητήρα και δεν κινείται από τον στρόφαλο, όπως συμβαίνει συνήθως. Αντίθετα, είναι ηλεκτρικός, λειτουργεί αυτόνομα και μπορεί να ενεργοποιηθεί σε οποιοδήποτε σημείο του φάσματος στροφών, παρέχοντας ακριβώς την απαιτούμενη πίεση, αφαιρώντας τα μειονεκτήματα υστέρησης απόκρισης. Αυτό τον κάνει θεωρητικά ιδανικό για μοτοσυκλέτες και αναμένουμε με μεγάλη αγωνία για να το δούμε και στην πράξη.
Η Ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει το νέο της δημιούργημα στις 4 Νοεμβρίου στην έκθεση EICMA και το MOTO θα είναι εκεί και θα σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις για να γνωρίζετε πρώτοι τα νέα του μοτοσυκλετιστικού κόσμου στην πιο σημαντική έκθεση μοτοσυκλέτας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Θυμηθείτε τι είχαμε δει από κοντά για πρώτη φορά:
Νέος V3 κινητήρας από την Honda με ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή! Περιμένουμε την RCV900 με 150 ίππους που ανακοινώσαμε τον Οκτώβριο, ένα μήνα πριν! #honda #eicma #hondav3 #motomag #motomaggr