Beta Explorer 2024 - Ηλεκτρική Motocross μοτοσυκλέτα

Διαθέσιμη για αγορά στις Η.Π.Α. από τον Οκτώβριο 2023
Beta Explorer
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/6/2023

H Moto Beta παρουσίασε στις Η.Π.Α. μια νέα ελαφριά ηλεκτρική MX μοτοσυκλέτα με το όνομα Explorer, που ουσιαστικά πρόκειται για rebadged μοντέλο (Ares Rally) της κινέζικης Apollo Moto.

Η Explorer είναι μικρότερη σε διαστάσεις από μια βενζινοκίνητη ΜΧ μοτοσυκλέτα, και έτσι με βάρος μόλις 68 κιλών και ύψος σέλας 858 είναι πιο προσβάσιμη σε αναβάτες κατηγορίας… φτερού.

Διαθέτει τρία Riding Modes (Casual, Medium και… Rocket, με το τελευταίο να είναι διαθέσιμο για διάρκεια 10 δευτερολέπτων), με την επίσημη μέγιστη αυτονομία να κυμαίνεται από τα 50 έως τα 160 χιλιόμετρα, αναλόγως ποιο Mode χρησιμοποιεί ο αναβάτης. Η τελική ταχύτητα ανακοινώνεται στα 65 χλμ/ώρα.

Beta Explorer

Η μοτοσυκλέτα διαθέτει και όπισθεν, οι αλουμινένιοι τροχοί έχουν διαστάσεις 19 ίντσες μπροστά και 18 πίσω, ενώ οι μανέτες αφορούν στα δισκόφρενα των 210 mm -ένα σε κάθε τροχό. Οι αναρτήσεις (ανεστραμμένο πιρούνι και μονό αμορτισέρ) είναι πλήρως ρυθμιζόμενες ενώ κάτω από τη σέλα υπάρχει και αποθηκευτικός χώρος.

Beta Explorer

Η μπαταρία είναι αφαιρούμενη, με μια πλήρη φόρτιση να απαιτεί 3 ώρες, και στα όργανα βρίσκουμε μια λεπτή LCD ψηφιακή οθόνη που δείχνει αυτονομία, mode, ταχύτητα, ολικό και μερικό χιλιομετρητή, κ.α.

Η τιμή της μοτοσυκλέτας στις Η.Π.Α. βρίσκεται στα 4.890 δολάρια, ήτοι 4.510 ευρώ.

Ετικέτες

QJMOTOR SRT 450 RX – Έρχεται στην Ελλάδα η δικύλινδρη adventure για την Α2

Η οικογένεια των SRT υποδέχεται το τέταρτο νέο μέλος της για το 2026
QJMOTOR SRT 450 RX
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

3/3/2026

Ανοιξιάτικη ομοβροντία νέων μοντέλων αναμένεται στην ελληνική αγορά από την QJMOTOR, καθώς οι πληροφορίες για τις μοτοσυκλέτες που θα έρθουν φέτος στη χώρα μας περιλαμβάνουν και το SRT 450 RX, που επίσης αναμένεται να καταφτάσει στο δίκτυο της εταιρείας από τον Απρίλιο του 2026.

Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα με τροχούς 21 και 18 ιντσών που είχε εμφανιστεί στην EICMA πριν μερικούς μήνες ως SRT 500 RX, ενώ στην Ελλάδα θα έρθει ως SRT 450 RX, αντανακλώντας με ακρίβεια τον κυβισμό του δικύλινδρου κινητήρα της που μετρά 449.5 cc. Ενδεχομένως σε κάποιες χώρες να εμφανιστεί με το 500 στο λογότυπό της, ωστόσο θα πρόκειται για την ίδια ακριβώς μοτοσυκλέτα, χωρίς την παραμικρή διαφορά στα τεχνικά της χαρακτηριστικά.

QJMOTOR SRT 450 RX

Ο δικύλινδρος κινητήρας αποδίδει 47 hp στις 9.500 rpm και 4,2 kgm στις 8.000 rpm, φιλτραρισμένος μέσω δύο ride modes, Standard και Sport και δηλώνει υγρό βάρος 192 κιλών, συνυπολογίζοντας τα 18 λίτρα βενζίνης που χωρά στο ρεζερβουάρ του.

Στον εξοπλισμό του SRT 450 RX θα συναντήσουμε αναρτήσεις της Marzocchi, φρένα της Brembo, οθόνη έγχρωμη TFT με συνδεσιμότητα Bluetooth και ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, καθώς και δύο παροχές φόρτισης USB-A και USB-C.

QJMOTOR SRT 450 RX

Η νέα μοτοσυκλέτα έρχεται να γεμίσει το μέσο της γκάμας adventure της QJMOTOR, καθώς πρόσφατα μάθαμε και ενημερώσαμε για τις αφίξεις τριών ακόμη μοντέλων: SRT 800 RX, SRT 300 DX και SRT 125 DX. Όλα αυτά εισέρχονται σε μια οικογένεια που ως τώρα απλωνόταν από το SRT 900 SX ως το SRT 600 SX και η οποία πλέον γεμίζει σε όλους τους κυβισμούς ως το Α1 άκρο των 125 cc.

Παράλληλα ωστόσο, τα τρία προαναφερθέντα νέα μοντέλο και το SRT 450 RX εμπλουτίζουν την οικογένεια αυτή, όχι μόνο σε επιλογές κυβισμών, αλλά και με τροχούς πιο χωμάτινων διαστάσεων, 21 και 18 ίντσες μπροστά και πίσω αντίστοιχα, οι οποίες δεν υπήρχαν σε κανένα εκ των μεγαλύτερων μοντέλων.

QJMOTOR SRT 450 RX

Στη γαλλική έκθεση μάθαμε επίσης πως η QJMOTOR θα διαθέσει το SRT 450 RX στην Ευρώπη σε τρία χρώματα – κόκκινο, λευκό και γκρίζο – και έχουμε πλέον πολλές ελπίδες να το δούμε και στην ελληνική Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 τον Απρίλιο, να μάθουμε να αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά του και, όπως και για όλα τα νέα μοντέλα της QJMOTOR, τις ελληνικές τους τιμές.

Για την ιστορία πάντως, στη Γαλλία η τιμή του QJMOTOR SRT 450 RX έχει ανακοινωθεί στα 6.299 ευρώ.

Ετικέτες