Beta RX 300 2T MY 2024 - Η πρώτη σύγχρονη MX μοτοσυκλέτα της εταιρείας έρχεται Ευρώπη!

Δίχρονη 300 κυβικών με καρμπιρατέρ, που είχε κάνει το ντεμπούτο της το 2021 στις Η.Π.Α.
BETA RX 300 2T
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/6/2023

Η RX 300 2T του 2024 σηματοδοτεί την επιστροφή της Beta στον χώρο του Motocross, κάτι που είχε να συμβεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η μοτοσυκλέτα πωλείται από το 2021 στην αγορά των Η.Π.Α., ενώ τώρα για πρώτη φορά θα τη δούμε και στην Ευρώπη.

Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα περιορισμένης παραγωγής, που θα είναι διαθέσιμη στους Ευρωπαίους dealer από τον Ιούνιο του 2023.

Η μοτοσυκλέτα διαθέτει υγρόψυκτο δίχρονο κινητήρα 293,1 κ.εκ., με εισαγωγή με βαλβίδα Reed και Power-Valve στην εξαγωγή, με καρμπιρατέρ Keihin PWK 38 mm, και με ελαφρύτερο στρόφαλο σε σχέση με το Enduro μοντέλο στο οποίο βασίζεται, για βελτιωμένη επιτάχυνση στις ψηλές ταχύτητες. Μικρότερο είναι και το τελικό της εξάτμισης, για καλύτερη απόδοση σε μεσαίες και ψηλές στροφές, ενώ ο υδραυλικός συμπλέκτης έχει ρυθμιζόμενη προφόρτιση σε 3 θέσεις. Δύο είναι οι χάρτες ανάφλεξης, ανεξάρτητοι από το ρυθμιζόμενο Power Valve, η εκκίνηση γίνεται με μίζα, ενώ η ελαφριά μπαταρία είναι λιθίου.

Οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις είναι της Kayaba (KYB), με την Beta να διατείνεται πως είναι μοναδικές για το μοντέλο RX.

Οι τροχοί είναι φυσικά 21 ιντσών μπροστά και 19 πίσω, με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Michelin Starcross σε διαστάσεις 80/100-21 και 120/80-19. Στα φρένα έχουμε δίσκους της Nissin με διάσταση 260 mm μπροστά και 240 mm πίσω.

Στον εξοπλισμό της RX 300 περιλαμβάνονται και τα κάτωθι:

  • Τεντωτήρας αλυσίδας σε κόκκινο ergal
  • Μπλε ανωδιωμένες ζάντες Excel
  • Κόκκινος οδηγός αλυσίδας
  • Κόκκινο γρανάζι κίνησης
  • Μαύρα ergal μαρσπιέ
  • Χούφτες
  • Αγωνιστικό σταντ

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΠΛΑΙΣΙΟ  
Τύπος Chro-Moly ατσάλινο, διπλό σωληνωτό
Μεταξόνιο 1490 mm
Μήκος 2185 mm
Πλάτος 815 mm
Ύψος 1260 mm
Ύψος σέλας 950 mm
Ελ. απόσταση από το έδαφος 340 mm
Βάρος στεγνή 100,0 kg (μπ 48 kg / πί 52 kg)
Ρεζερβουάρ 9,5 l
Ρεζέρβα 2,3.
Ψυκτικό υγρό 1,3 l
Ανάρτηση μπροστά Ανεστραμμένο πιρούνι κλειστού φυσιγγίου 48 mm
Ανάρτηση πίσω Μονό αμορτισέρ με μοχλικό
Διαδρομή μπροστά 305 mm
Διαδρομή πίσω 300 mm
Φρένο μπροστά Δίσκος μαργαρίτα 260mm, 2Ε
Φρένο πίσω Δίσκος μαργαρίτα 240mm, 1Ε
Ζάντα μπροστά 21 x 1,6 – 36
Ζάντα πίσω 19 x 2,15 – 36
Ελαστικό μπροστά 80/100 - 21
Ελαστικό πίσω 120/80 -19
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ  
Τύπος Μονοκύλινδρος, δίχρονος, υγρόψυκτος
Διάμετρος 72 mm
Διαδρομή 72 mm
Κυβισμός 293,1 cc
Συμπίεση 11,45:1
Βαλβίδα εξάτμισης BPV System
Εκκίνηση Μίζα
Ανάφλεξη AC Kokusan - digital CDI with oil pump controller
Μπουζί NGK BR8ECM
Εισαγωγή Reed
Λίπανση Με μείξη
Τροφοδοσία / καρμπιρατέρ Keihin PWK 38
Συμπλέκτης Υγρός πολύδισκος υδραυλικός
Πρωτεύουσα μετάδοση Z.27/72
Κιβώτιο 6 σχέσεων
Τελική μετάδοση Αλυσίδα
Λιπαντικό κινητήρα SAE 10W/50

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες