Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Bimota TesiH2: Οι πρώτες δοκιμές του ABS! [video]

"Εκπληκτικά αποτελέσματα"

Τον περασμένο Νοέμβριο στην EICMA, η Kawasaki ανακοίνωσε το μεγάλο νέο της εξαγοράς πακέτου μετοχών της Bimota (το 49%) και την έναρξη της συνεργασίας των δύο εργοστασίων, κάτι που επιβεβαίωνε και τις φήμες που είχαν ξεκινήσει να διαδίδονται εδώ και αρκετό καιρό. Το ζήτημα όμως δεν έμεινε εκεί, καθώς την επόμενη μέρα, η Bimota παρουσίασε το πρώτο "τέκνο" αυτού του ιαπωνο-ευρωπαϊκού παντρέματος, με το άκρως εντυπωσιακό TesiH2. Πρόκειται ουσιαστικά για τον συνδυασμό της ιδιαίτερης κατασκευαστικής φιλοσοφίας της Tesi με το hub steering και του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα της Kawasaki από την οικογένεια των Η2.

Αν μη τι άλλο, το αποτέλεσμα δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες, αλλά και προσμονή για το πότε θα μπει στην παραγωγή. Τα τελευταία νέα που κυκλοφόρησαν –και πιο συγκεκριμένα ένα βίντεο από την ίδια την Bimota- δείχνουν ότι αυτή η στιγμή είναι ίσως πιο κοντά απ' ό,τι φανταζόμασταν, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία ο προγραμματισμός είναι για το καλοκαίρι του 2020. Στο βίντεο φαίνεται ότι η Bimota έχει βάλει ήδη το πρωτότυπο σε δοκιμές και συγκεκριμένα για τα φρένα και το σύστημα του ABS, καθώς τόσο από τα πλάνα όσο και από τις φωτογραφίες, φαίνεται η χαρακτηριστική "αράχνη" που βοηθά να γίνονται τα φρεναρίσματα με ασφάλεια. Μάλιστα ο τίτλος του βίντεο που δημοσιοποίησε το εργοστάσιο από το Rimini αναφέρει ότι "οι δοκιμές του ABS ολοκληρώθηκαν και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά".

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο από τις δοκιμές, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε στους επόμενους μήνες να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για την μοτοσυκλέτα.