BMW - Teaser για νέο μοντέλο. Θα είναι το R 1300 GS;

Ετοιμασίες για τον εορτασμό των 100 ετών της εταιρείας
BMW R 1300 GS
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/1/2023

Η BMW Motorrad ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό της στο instagram μια teaser φωτογραφία για ένα επερχόμενο μοντέλο, το οποίο βρίσκεται καλυμμένο από μία κουκούλα. Όπως ήταν αναμενόμενο τα σχόλια κάτω από τη φωτογραφία πήραν φωτιά.

Και για να μην σας κρατάμε σε αγωνία, τα σχόλια είναι και το μόνο ενδιαφέρον σε αυτή την ιστορία μέχρι στιγμής, καθώς τα χειροπιαστά στοιχεία είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα.

Ναι, οι περισσότεροι σχολιαστές υποθέτουν πως πρόκειται για το επερχόμενο R 1300 GS, που έχει φωτογραφηθεί ήδη να δοκιμάζεται στον δρόμο και στο χώμα, ένα μοντέλο που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των εορτασμών για τα 100 χρόνια της εταιρείας.

Κάποιοι παρατηρητές εστιάζουν στις γωνίες και τις προεξοχές κάτω από την κουκούλα, πιθανολογώντας πως κρύβουν ψηλά τοποθετημένη εξάτμιση -ή βαλίτσες-, αλλά και ψηλό τιμόνι και ζελατίνα. Βέβαια εδώ εισέρχεται και η λεπτομέρεια του “θέλω να δω κάτι, οπότε αυτό βλέπω”, οπότε δεν μπορεί κανείς να βασίσει την ετυμηγορία του πάνω στις… γωνίες και τα σχήματα κάτω από την κουκούλα.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από το εξής κείμενο: “Έρχεται το 2023. Οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια BMW Motorrad έχουν ήδη ξεκινήσει και ανυπομονούμε να αποκαλύψουμε τι άλλο σας έχουμε ετοιμάσει! Μαντέψτε και μείνετε συντονισμένοι.”

Για την ώρα δεν υπάρχει καμία ημερομηνία για τα αποκαλυπτήρια της ανωτέρω μοτοσυκλέτας, οπότε πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα, είτε για ένα δεύτερο teaser, είτε για την πλήρη αποκάλυψη της μυστηριώδους μοτοσυκλέτας.

Όπως σας έχουμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο, τα επερχόμενα GS μοντέλα εμφανίζονται ήδη στο γερμανικό site της BMW Motorrad, στον τομέα της συντήρησης! Εκεί βλέπουμε πέρα από το R 1300 GS να εμφανίζονται ένα R 1400 GS και ένα M 1300 GS, όπου το R 1300 GS θα είναι η βασική έκδοση της μοτοσυκλέτας, το R 1400 GS θα είναι το Adventure μοντέλο και το M 1300 GS θα μπορούσε να αποτελέσει ένα βελτιωμένο για Off-road χρήση GS

BMW MOTORRAD VAGIANELIS

Ετικέτες

Bimota KB399 – Μια Kawasaki Ninja ZX-4RR άτολμα φορτωμένη με αξεσουάρ [VIDEO]

Οι Ιταλοί έφτιαξαν τη δική τους παραλλαγή στην τετρακύλινδρη Ninja 400 κυβικών, χωρίς όμως τα στοιχεία που θα περιμέναμε από μια πραγματική Bimota
Bimota KB399
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

19/3/2026

Η νέα μοτοσυκλέτα που ετοίμαζε η Bimota εμφανίστηκε στην ώρα της στο ραντεβού που είχε κλειστεί πριν μερικές μέρες και εν τέλει δεν είναι βασισμένη στην Kawasaki Ninja ZX-25R, ως αρχικά μαντεύαμε, αλλά στη Ninja ZX-4RR.

Η ΚΒ399 είναι η έβδομη μοτοσυκλέτα που φτιάχνει η Bimota στη νέα εποχή υπό την ιδιοκτησία της Kawasaki από το 2019, μετά τις KB998 Rimini, Tesi H2, Tesi H2 Terra, KB4, KB4 RC και ΒΧ450, ωστόσο είναι με τον τρόπο της και η πιο διαφορετική απ’ όλες.

Bimota KB399

Πατώντας σχεδιαστικά στη σιλουέτα της ΚΒ998 Rimini, η μικρή τετρακύλινδρη επενδύεται με ανώτερο εξοπλισμό συγκριτικά με την ιαπωνική αφετηρία της. Η αρχή γίνεται από το πιρούνι, όπου έρχεται ένα Showa SFF-BP 41 χιλιοστών και φυσικά πλήρως ρυθμιζόμενο, στη θέση του ανάλογου πιρουνιού 37 χιλιοστών που έχει αρχικά η μοτοσυκλέτα της Kawasaki. Πίσω διατηρείται το ίδιο Showa BFRC lite αμορτισέρ της ZX-4RR.

Δίπλα στο βασικό μοντέλο ΚΒ399, η Bimota θα παρουσιάσει και μια ακόμη πιο εκλεκτή έκδοση ES (Edizione Speziale) στην οποία το αμορτισέρ θα είναι Öhlins STX46.

Bimota KB399

Σε κάθε ΚΒ399 τα φρένα φέρουν την υπογραφή της Brembo με τις εξαιρετικές monobloc δαγκάνες Stylema, ενώ ο αποκλειστικός εξοπλισμός της Ιταλίδας συμπληρώνεται με τελικό εξάτμισης της Akrapovic από τιτάνιο.

Από κει και πέρα έχουμε ουσιαστικά αυτούσια της τεχνική βάση της Kawasaki για τη Ninja ZX-4RR, συμπεριλαμβάνοντας και όλα τα ηλεκτρονικά της που δεν εμφανίζονται να έχουν καμιά παρέμβαση ή διαφορά στην ΚΒ399 – κάτι ωστόσο που μένει να επιβεβαιωθεί, καθώς οι Ιταλοί δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά.

Bimota KB399

Έτσι μας λείπουν βασικά στοιχεία, όπως το βάρος της μοτοσυκλέτας και τις διαστάσεις της, ενώ από τα λίγα που δημοσιεύει φαίνεται πως δεν έχει γίνει καμιά παρέμβαση στην απόδοση του τετρακύλινδρου, πλην του τελικού εξάτμισης.

Τα κουστούμια έχουν σχεδιαστεί στην Ιταλία από τη Bimota και στην έκδοση ES θα είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα στο πάνω μέρος και στα πλαϊνά των φέρινγκ. Νέες είναι επίσης οι τιμονόπλακες, σκαλισμένες σε billet αλουμίνιο, ενώ τα ES μοντέλα θα προσθέτουν και billet αλουμινένια κλιπόν και μαρσπιέ με τις βάσεις τους.

Bimota KB399

Και κάπου εδώ τελειώνουν οι διαφορές μεταξύ ΚΒ399 και Ninja ZX-4RR.

Παραδοσιακά οι Bimota ξεχώριζαν κυρίως χάρη στα πλαίσια με τα οποία επένδυαν τους κινητήρες από τους διάφορους δότες που έχει συνεργαστεί στην πορεία της η εταιρεία. Στην ΚΒ399 ωστόσο οι Ιταλοί μοιάζουν να σπάνε το δικό τους καλούπι, διατηρώντας όχι μόνο τον κινητήρα, αλλά και το πλαίσιο των Ιαπώνων, κάνοντας ουσιαστικά το νέο μοντέλο να μοιάζει περισσότερο με καστομαρισμένη Nija ZX-4RR παρά με πραγματική Bimota.

Αναμένουμε πλέον την πλήρη παρουσίαση των Bimota KB399 και KB399 ES, με αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά και τις απαραίτητες πρακτικές λεπτομέρειες, όπως τα πότε και πόσο.

Ετικέτες