BMW - Teaser για νέο μοντέλο. Θα είναι το R 1300 GS;

Ετοιμασίες για τον εορτασμό των 100 ετών της εταιρείας
BMW R 1300 GS
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/1/2023

Η BMW Motorrad ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό της στο instagram μια teaser φωτογραφία για ένα επερχόμενο μοντέλο, το οποίο βρίσκεται καλυμμένο από μία κουκούλα. Όπως ήταν αναμενόμενο τα σχόλια κάτω από τη φωτογραφία πήραν φωτιά.

Και για να μην σας κρατάμε σε αγωνία, τα σχόλια είναι και το μόνο ενδιαφέρον σε αυτή την ιστορία μέχρι στιγμής, καθώς τα χειροπιαστά στοιχεία είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα.

Ναι, οι περισσότεροι σχολιαστές υποθέτουν πως πρόκειται για το επερχόμενο R 1300 GS, που έχει φωτογραφηθεί ήδη να δοκιμάζεται στον δρόμο και στο χώμα, ένα μοντέλο που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των εορτασμών για τα 100 χρόνια της εταιρείας.

Κάποιοι παρατηρητές εστιάζουν στις γωνίες και τις προεξοχές κάτω από την κουκούλα, πιθανολογώντας πως κρύβουν ψηλά τοποθετημένη εξάτμιση -ή βαλίτσες-, αλλά και ψηλό τιμόνι και ζελατίνα. Βέβαια εδώ εισέρχεται και η λεπτομέρεια του “θέλω να δω κάτι, οπότε αυτό βλέπω”, οπότε δεν μπορεί κανείς να βασίσει την ετυμηγορία του πάνω στις… γωνίες και τα σχήματα κάτω από την κουκούλα.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από το εξής κείμενο: “Έρχεται το 2023. Οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια BMW Motorrad έχουν ήδη ξεκινήσει και ανυπομονούμε να αποκαλύψουμε τι άλλο σας έχουμε ετοιμάσει! Μαντέψτε και μείνετε συντονισμένοι.”

Για την ώρα δεν υπάρχει καμία ημερομηνία για τα αποκαλυπτήρια της ανωτέρω μοτοσυκλέτας, οπότε πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα, είτε για ένα δεύτερο teaser, είτε για την πλήρη αποκάλυψη της μυστηριώδους μοτοσυκλέτας.

Όπως σας έχουμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο, τα επερχόμενα GS μοντέλα εμφανίζονται ήδη στο γερμανικό site της BMW Motorrad, στον τομέα της συντήρησης! Εκεί βλέπουμε πέρα από το R 1300 GS να εμφανίζονται ένα R 1400 GS και ένα M 1300 GS, όπου το R 1300 GS θα είναι η βασική έκδοση της μοτοσυκλέτας, το R 1400 GS θα είναι το Adventure μοντέλο και το M 1300 GS θα μπορούσε να αποτελέσει ένα βελτιωμένο για Off-road χρήση GS

BMW MOTORRAD VAGIANELIS

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες