Brabus 1300 R Edition 23 - Luxury Badass συλλεκτική έκδοση

Με μικρές διαφορές από την έκδοση του 2022, σε 290 αντίτυπα
BRABUS 1300 R Edition 23
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/2/2023

Ποιος θα φανταζόταν πριν από 11 χρόνια όταν η KTM παρουσίαζε το πρωτότυπο 1290 Super Duke R, γνωστό τότε και ως ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ (THE BEAST), πως το 2023 εκείνο το ακατέργαστο τέρας θα μεταμορφωνόταν σε… “Luxury Badass” και “1-Second-Wow” συλλεκτική μοτοσυκλέτα της Brabus.

Είναι πράγματι αξιοθαύμαστο πώς συνταιριάζουν Brabus & KTM την αλητεία με την πολυτέλεια, καθώς οι δυο έννοιες είναι συνήθως διαμετρικά αντίθετες. Και όμως. Το Brabus 1300 R Edition 23 επιθυμεί να τις ενώσει εις σάρκα μία. Και σούζες με 4η την ώρα που σε κυνηγά η αστυνομία, αλλά και θερμαινόμενη σέλα για να μην κρυολογήσεις κατά το κυνηγητό. Κάπως έτσι.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοιος γάμος Πεντάμορφης και Κτήνους, αφού είχε προηγηθεί το Brabus 1300 R του 2022.

Για όσους αρνούνται πεισματικά να ασχοληθούν με τα αυτοκίνητα, να σας πληροφορήσουμε πως η Brabus είναι γνωστός γερμανικός βελτιωτικός οίκος. Με τα 1300 R του 22 και 23 κάνει μια εξαίρεση και ασχολείται λίγο και με τη μοτοσυκλέτα, πάντα όμως στο ίδιο πρότυπο της παραγωγής συλλεκτικών, μοναδικών και πανάκριβων εκδόσεων για λίγους.

Brabus 1300 R

Οπτικά τo Brabus 1300 R Edition 23 δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα από την έκδοση του 2022, όμως σε βαθύτερο ψάξιμο έχει κάποιες -μικρές έστω- διαφορές, πέρα από τα νέα χρώματα.

Έτσι πέρα από το περισσότερο carbon που φέρει η μοτοσυκλέτα, οι αεραγωγοί διαφοροποιούνται ελαφρώς σε σχεδίαση, ενώ νέα, ψηλότερη και πιο ανασηκωμένη είναι η ουρά με το κάλυμμα της σέλας του συνεπιβάτη. Τέλος, νέο είναι το τιμόνι και οι καθρέπτες, και νέα η θερμαινόμενη καπιτονέ σέλα.

Η βάση της μοτοσυκλέτας παραμένει το KTM 1290 Super Duke R Evo, με τον LC8 V2 κινητήρα των 1.301 κ.εκ. να παραμένει απείραχτος από τη Brabus, αποδίδοντας 180 hp / 9.500 rpm και 14,3 kgm / 8.000 rpm. To διπλό τελικό της BRABUS είναι η μόνη αλλαγή που έκαναν οι Γερμανοί πάνω στο μοτέρ. Ίδιες παραμένουν και οι WP APEX αναρτήσεις, ίδια και τα ηλεκτρονικά.

Brabus 1300 R

Οι τροχοί είναι σφυρήλατοι BRABUS Monoblock Z, νέο είναι το φινίρισμα που η BRABUS ονομάζει Platinum Black, υπάρχει αφθονία αλουμινένιων CNC εξαρτημάτων, ενώ στα όργανα υπάρχει νέο BRABUS animation που καλοσωρίζει τον αναβάτη.

Το BRABUS 1300 R Edition 23 θα παραχθεί σε 145 κομμάτια για κάθε ένα από τα 2 χρώματα (“Superblack” και “Stealth Gray”), στα οποία θα κυκλοφορήσει, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την παραγγείλουν μόνο μέσω διαδικτύου ΕΔΩ, από τις 16 Φεβρουαρίου, στις 15:00 CET. Αν θέλετε ένα, μην το αφήσετε για τις 15:01, γιατί το 2022 η προηγούμενη έκδοση ξεπούλησε μέσα στα πρώτα 2 λεπτά.

Η τιμή της BRABUS 1300 R Edition 23 είναι 42.500 ευρώ, με την προκαταβολή της παραγγελίας να έχει οριστεί στα 2.500 ευρώ.

Ετικέτες

Honda ADV160: Το πρώτο σκούτερ συμβατό με βενζίνη E85 παρουσιάστηκε στην Ινδία με απίστευτη τιμή

Οι παραδόσεις ξεκινούν τον Οκτώβριο
adv
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/8/2026

Η Honda της Ινδίας παρουσίασε το ADV160 στην τιμή των 1.500 ευρώ. Πρόκειται για το πρώτο από τα δέκα μοντέλα της Honda που παρουσιάστηκε στην Ινδία τον Ιούλιο του 2026 και για το οποίο ανακοινώθηκε επίσημη τιμή.

Οι προκρατήσεις έχουν ξεκινήσει μέσω της ιστοσελίδας της Honda και των εξουσιοδοτημένων αντιπροσωπειών, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν από τα μέσα Οκτωβρίου 2026.

Το Honda ADV160 θεωρείται το πρώτο σκούτερ στην Ινδία που είναι συμβατό με καύσιμα E85, μίγμα βενζίνης και αιθανόλης. Η ισχύς προέρχεται από έναν υγρόψυκτο κινητήρα 156,93 κυβικών που παράγει 16,3 ίππους και 1,5 kg.m ροπήςΗ συμβατότητα με το E85 σημαίνει ότι ο κινητήρας μπορεί να λειτουργεί με καύσιμο που περιέχει έως και 85% αιθανόλη, όταν στην χώρα μας η αιθανόλη δεν πρέπει να ξεπερνά το 10%. Η διαθεσιμότητα αυτού του καυσίμου θα εξαρτηθεί από την τοπική υποδομή λιανικής πώλησης, αν και το ευέλικτο σύστημα επιτρέπει στο σκούτερ να λειτουργεί εννοείται και με μίγματα χαμηλότερης περιεκτικότητας σε αιθανόλη.

adv

Ο μπροστινός τροχός είναι 14 ιντσών και 13 είναι ο πίσω. Το βάρος του σκούτερ ανέρχεται στα 133 κιλά με γεμάτο το ρεζερβουάρ των 8 λίτρων, ενώ το ύψος της σέλας ορίζεται στα 780 mm και η απόσταση από το έδαφος στα 165 mm.

Το ADV παρά το όνομά του είναι φτιαγμένο για αστική μετακίνηση και κάτω από την σέλα του διαθέτει χώρο αποθήκευσης 27 λίτρων, ενώ ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, θύρα USB, Traction Control (Honda Selectable Torque Control) και ABS στον πίσω τροχό.

Με τιμή στα 1.500 ευρώ και με το σκούτερ να είναι συμβατό με βενζίνη E85, όλα δείχνουν πως θα είναι μία εξαιρετικά ανταγωνιστική επιλογή μεταξύ των σκούτερ της κατηγορίας, όπως τα Yamaha Aerox και Hero Xoom 160.

Ετικέτες