Can-Am Ryker 900 Sport: Οι καλύτερες ατάκες που ακούσαμε, οδηγώντας το για το OPENTV!

Ο Μπάτμαν βγήκε για ψώνια
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/11/2022

Από την συχνότητα του OPENTV και στην ενότητα ΜΟΤΟ της υβριδικής του πλατφόρμας, μπορείτε να δείτε την περιεκτική παρουσίαση του ΜΟΤΟ για το τελευταίας γενιάς Ryker από την Can-Am.

Πρόκειται για τον μικρότερο αδερφό του Spyder που είχαμε για δοκιμή πριν από λίγο καιρό, ενώ το Ryker ως μοντέλο υπάρχει πολλά χρόνια και έχουμε παρουσιάσει όλες του τις εκδόσεις μέχρι στιγμής.

 

Δείτε το VIDEO στο OPENTV:

Μπορεί λοιπόν το Ryker και γενικά τα τρίκυκλα της Can-Am να μην είναι άγνωστα για εσάς, το κοινό μας, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν αντιμετωπίζεται στον δρόμο σαν κάτι ολότελα νέο και διαφορετικό, ιδιαίτερα όταν το βλέπεις ξαφνικά μπροστά σου. Το MOTO πραγματοποιεί τις περισσότερες δοκιμές ανά μήνα από κάθε άλλο μέσο και με διαφορά τα περισσότερα χιλιόμετρα στους δρόμους, βάση των χιλιομετρητών των μοντέλων δοκιμής, οπότε είναι καθημερινό φαινόμενο για εμάς να συζητάμε με κόσμο στα φανάρια, δίπλα στα πεζοδρόμια, σε διάφορες διαδρομές κτλ.

Αντικρύζοντας ένα νέο μοντέλο, ο κόσμος πλησιάζει για να μάθει πρώτες εντυπώσεις. Ορισμένες σπάνιες φορές όμως, τα οχήματα αυτά ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και αντί για απορίες, ο κόσμος πλησιάζει για να δει λίγο καλύτερα τι είναι αυτό που συνάντησε, πετώντας και ορισμένες ατάκες.

Η περίπτωση του Ryker είναι λοιπόν ιδιαίτερη καθώς ο κόσμος στους δρόμους το προσεγγίζει με περιέργεια, αντί για απορίες που έχουν δημιουργηθεί επειδή έχουν ήδη ψάξει το ενδεχόμενο να το αποκτήσουν, όπως συνήθως γίνεται με τα υπόλοιπα μοντέλα.

Ας δούμε ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν:

 • Πέθανε ο Άλφρεντ, πάει ο Μπάτμαν μόνος του για ψώνια
  Με διαφορά η καλύτερη ατάκα καθώς συνοδευόταν από αντίστοιχη εικόνα: Το Ryker με τον αναβάτη ντυμένο στα μαύρα και ενώ έχει σκοτεινιάσει, παρκάρει σε συνοικιακό οπωροπωλείο
 • Γύρισες τα πίσω μπρος; Κάτι έβαλες ανάποδα φίλε οι δύο τροχοί πάνε πίσω
  Αναβάτης σκούτερ σε φανάρι στο κέντρο της Αθήνας που επιμένει να βλέπει το Ryker ως ένα ακόμη trike.
 • ΤινΤουτο ΡΕΕΕ! Χλιδάτο τρίκυκλο; Τι άλλο θα δούμε!
  Δεν θα ήταν από τα highlight αν δεν συνοδευόταν από μικρή αναπήδηση και τσαλιμάκι με άμεσο σταυροκόπημα ενώ ήταν ακόμη στον αέρα, συνδυάζοντας αντίδραση ηλικιωμένου ατόμου με την ευελιξία και την εκρηκτικότητα ενός νεότερου. Όλα αυτά μπροστά σε στάση λεωφορείου με τον υπόλοιπο κόσμο να κοιτά με ακόμη μεγαλύτερη περιέργεια την συγκεκριμένη αντίδραση
 • Κυβικά, άλογα κι αν πηγαίνει, ΛΕΓΕ, ΛΕΓΕ, πωωωω είναι σούπερ.
  Όλα αυτά με μία φωνή, μία ανάσα: Επίσης σε φανάρι, οδηγός και συνοδηγός σε Smart με αξεσουάρ που από μόνα τους πλησίαζαν σε αξία το Ryker, χαμηλώνοντας την μουσική και με μπόλικη βιασύνη να μάθουν όσα γίνεται πριν ανάψει πράσινο.
 • Πηγαίνει καθόλου; Το κοιτούσε για αρκετή ώρα με τα πλαστικά του σκούτερ σχεδόν να ακουμπούν στον αριστερό τροχό και σηκώνοντας το κεφάλι διασταυρώνεται το βλέμμα και συνειδητοποιεί πως είναι τόσο κοντά που πρέπει να πει κάτι και γρήγορα: -Πηγαίνει μία χαρά και ευθεία και στις στροφές. – Στρίβει κιόλας; Ο διάλογος διακόπτεται από την τσιρίδα του πίσω τροχού γιατί το Ryker ξεκινά αλλά δεν βρίσκει την πρόσφυση που θα ήθελε. Σβήνοντας ο ήχος του ελαστικού ακούγεται το ΠωωωΩραίο!
 • Ποιος τα φτιάχνει αυτά; - Η BRB στον Καναδά – Εεε ναι ρε αμερικανιά. Τι θα ήταν!
 • Πολύ εντυπωσιακό φίλε μπράβο – Ευχαριστώ, αλλά είναι μοτοσυκλέτα δοκιμής. – Ωωω ρε τι σου έβαλαν να κάνεις… Από την αποδοχή στην άρνηση μέσα σε 5 δευτερόλεπτα!
 • Εεεε ρε τι φτιάχνουν τα τζαπάνια ρε! – Εεεε δεν είν…- Μόνο Ιάπωνας θα έφτιαχνε κάτι τέτοιοοοοο! Η τελευταία λέξη είναι μακρόσυρτη όσο απομακρύνεται, μένοντας για πάντα με την εντύπωση πως το Ryker είναι ένα γιαπωνέζικο πείραμα. Πιθανότατα θα ενημερώσει κι άλλους ως «γνώστης» πλέον, για το νέο ιαπωνικό κατασκεύασμα. Κι αν διαβάζει τώρα, θα πει σίγουρα πως είναι όλα ψέματα γιατί ΕΜΕΙΣ του είπαμε πως είναι Ιαπωνικό, δεν το έκανε μόνος του.
 • Μοτοσυκλέτα δεν είναι, αμάξι δεν είναι, γιατί; - Κάτι διαφορετικό, πρέπει να είναι όλα ίδια; Ας υπάρχει και κάτι διαφορετικό. – Ωραίο είναι! – Αυτό τώρα μόνος σου το λες.
 • Αν οδηγούσε ο Ποσειδώνας, ένα τέτοιο θα έπαιρνε! Τι είναι αυτό; - Είναι το Ryker από την Can-Am. - Ωραίο!
 • ασδ

Οι τιμές στην Ελλάδα των Royal Enfield Himalayan 450 και Bullet 350

Έρχονται σε τέσσερεις εκδόσεις
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/12/2023

Η Muvus A.E. αντιπρόσωπος της Royal Enfield στην Ελλάδα ανακοίνωσε τις προτεινόμενες τιμές λιανικής για τα νέα Himalayan 450 και Bullet 350 που προστίθενται στην γκάμα της Enfield για το 2024. Συγκεκριμένα το νέο υγρόψυκτο Himalayan 450 θα ξεκινά από τα 5.890€ για την μονόχρωμη έκδοση Gravel Grey. Οι δίχρωμες εκδόσεις με το ίδιο επίπεδο εξοπλισμού θα έχουν 100€ παραπάνω διαμορφώνοντας την τιμή τους στα 5.990€, ενώ η έκδοση Hanle Black θα έχει τιμή 6.190€. Οι κορυφαίες εκδόσεις με τις Tubeless ζάντες/ελαστικά θα έχουν 6.490€.  Τα νέα Bullet 350 θα έχουν 5.250€ οι εκδόσεις Standard και 5.390€ η Black-Gold. Στον τιμοκατάλογο της ελληνικής αντιπροσωπείας παραμένουν όλες οι εκδόσεις του αερόψυκτου Himalayan 410 και του Scram 411.  

Ακολουθούν αναλυτικά οι τιμές όλων των μοντέλων:

123456