Το CFMOTO 450MT ταξιδεύει στην Ελλάδα – Οι πόλεις που θα μπορείτε να το δείτε από κοντά

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Ηράκλειο και Ρόδος οι σταθμοί της περιοδείας του νέου μοντέλου της CFMOTO
motomag CFMOTO 450MT – Οι πόλεις που θα μπορείτε να το δείτε από κοντά
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/2/2024

Το νέο On-Off μοντέλο της CFMOTO 450MT το οποίο είδατε για πρώτη φορά να παρουσιάζετε σε ευρωπαϊκό έδαφος μέσα από το video του ΜΟΤΟ ξεκινά την περιοδεία του στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

Αρχής γενομένης από την Αθήνα, το CFMOTO 450MT θα παρουσιαστεί σε έξι πόλεις δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να το γνωρίσει από κοντά και να το επεξεργαστεί. H πρώτη παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου από τις 18:00 έως τις 22:00 το βράδυ στο The Hub Events (https://thehubevents.gr), Αλκμήνης 5 στα Πετράλωνα Αττικής.

Επόμενος σταθμός θα είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου το CFMOTO 450MT θα παρουσιαστεί στο The Fifth Beatle, Παπάφη 210, και πάλι από τις 18:00 έως τις 22:00. Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στην τοποθεσία Γκαρτζονίκας moto, Στρατηγού Βογιάνου 16, από τις 13:00 έως τις 21:00 θα έχουν τη δυνατότητα οι κάτοικοι των Ιωαννίνων να δουν από κοντά το CFMOTO 450MT.

H Πάτρα θα πάρει την σκυτάλη των παρουσιάσεων καθώς το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου από τις 12:30 έως τις 17:00 στην τοποθεσία, Λυρής Α.Ε, Ν.Ε.Ο Αθηνών - Πατρών 162, θα βρεθεί το νέο μοντέλο της CFMOTO. Την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου το 450MT θα παρουσιαστεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο στην τοποθεσία Η. & Κ. Α.Ε.Β.Ε, λεωφόρος Ικάρου 11 & Αγίου Φανουρίου, από το πρωί μέχρι τις 19:30 το βράδυ.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας θα είναι η Ρόδος. Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στο κατάστημα Ξενάκης moto Α.Ε.Β.Ε, λεωφόρος Ρόδου - Λίνδου & Λυκίας γωνία, οι κάτοικοι του νησιού θα μπορούν να δουν από κοντά το νέο μοντέλο στο ωράριο του καταστήματος.

Στα events που αφορούν την παρουσίαση του CFMOTO 450ΜΤ δεν θα υπάρχει η δυνατότητα test ride.

CFMOTO 450MT – Οι πόλεις που θα μπορείτε να το δείτε από κοντά

 

Ετικέτες

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!

Made in Greece από τον Σαρακάκη!
Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/4/2024

Το πρώτο, από δύο που έχει γίνει γνωστό ότι ετοιμάζονται, σκούτερ MADE IN GREECE, έκανε την εμφάνισή του στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024 από τον Όμιλο Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ!

Μία πρωτιά για τον ιστορικό Όμιλο που η κατασκευή οχημάτων όχι μόνο δεν του είναι άγνωστη αλλά αποτελεί και ενεργό τομέα στο μακρύ χαρτοφυλάκιό του, παρουσιάστηκε δίχως τυμπανουκρουσίες, όμορφα και ξεκάθαρα, όπως αρμόζει στην συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία που απευθύνεται. Ίσως για αυτό και δεν το ανακάλυψε κάποιος άλλος και δεν πήρε την έκταση που αρμόζει σε ένα εγχείρημα αυτού του μεγέθους, καθώς το Yum-e έχει στόχο να γίνει εξαγώγιμο προϊόν.

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!
Το Yum-E είχε την δική του γωνιά στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024

Το όνομά του έχει επιλεχθεί από την ιαπωνική λέξη για το όνειρο και τα ιαπωνικά είναι άμεσο σημείο αναφοράς στην ιστορία και την παράδοση του Ομίλου Σαρακάκη καθώς υπήρξε ο πρώτος εισαγωγέας Honda στην Ευρώπη κι ένας από τους ελάχιστους ανεξάρτητους που παραμένουν ενώ ταυτόχρονα είναι και ο παλαιότερος με συνεχή λειτουργία. Παράλληλα το όνομα Yum-e αποτελεί και λογοπαίγνιο για την λειτουργία του τρίτροχου σκούτερ που προορίζεται για εταιρείες μεταφορών και παραδόσεων.

Ο σχεδιασμός του έχει εξ αρχής απαντήσει στα γνωστά ζητήματα που καλούνται οι επαγγελματίες του χώρου να απαντήσουν με πρώτο και καλύτερο το ζήτημα της αυτονομίας καθώς μιλάμε για ηλεκτρονικό όχημα.

Για αυτό και έγινε προσπάθεια να ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα αυτονομίας με την έγκριση τύπου να είναι ακριβώς 210χλμ αυτομίας με μέγιστη ισχύ 4.0kW και μέγιστη ταχύτητα 45χ.α.ω. Διαθέτει δύο κινητήρες, έναν σε κάθε πίσω τροχό διαστάσεων 90/90-10 καθώς και τρία δισκόφρενα με λειτουργία CBS.

Εμπρός έχει τροχό 80/90-14 με αιχμηρό σχεδιασμό και μπόλικο χώρο για τα πόδια με ίσια ποδιά. Να σημειωθεί πως έχει χώρο και κάτω από τη σέλα για κράνος με έξυπνη τοποθέτηση των μπαταριών που παραμένουν αποσπώμενες και έτσι δεν υπάρχει περιορισμός στον χώρο παρκαρίσματος.

Οι HUB κινητήρες είναι αθόρυβοι και προσφέρουν και ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση με τις τρεις μπαταρίες λιθίου να είναι τύπου NMC, 48V/45Ah με χρόνο πλήρους φόρτισης 4,5 ώρες και για τις τρεις συνολικά. Οι μπαταρίες προσφέρουν έναν κύκλο 1000 φορτίσεων, δηλαδή σχεδόν τριών χρόνων εντατικής καθημερινής χρήσης των Σαββατοκύριακων συμπεριλαμβανομένων. Στόχος του Yum-e είναι να προσφέρει στις εταιρείες χαμηλό κόστος συντήρησης και εξίσου χαμηλό κόστος χρήσης.

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!

Ο χώρος αποθήκευσης, από τα πλέον βασικά χαρακτηριστικά του νέου τρίκυκλου σκούτερ του Ομίλου Σαρακάκη, έχει ωφέλιμο φορτίο 85 κιλών και έξυπνο σχεδιασμό της πλατφόρμας ώστε το κουτί αποθήκευσης να αφαιρείται εύκολα για να αυξάνονται οι δυνατότητες φόρτωσης. Στο μεταξύ το κουτί αποθήκευσης είναι σχεδιασμένο για να φέρει τα διακριτικά της εταιρείας ενώ στον πλούσιο εξοπλισμό -για τα δεδομένα της κατηγορίας και όχι μόνο- περιλαμβάνονται τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, LED φώτα παντού, λειτουργία οπισθοπορείας, χειρόφρενο, αισθητήρες παρκαρίσματος και ψηφιακά όργανα.

Η γραμμή παραγωγής του Yum-e είναι ήδη έτοιμη και έχει ξεκινήσει να βγάζει τα πρώτα Made in Greece ηλεκτρικά σκούτερ! Μακάρι αυτή να είναι η αρχή και να δούμε περισσότερα δίκυκλα δική μας παραγωγής, καθώς τρίκυκλα σίγουρα θα δούμε και άλλα. Η σκέψη να ξεκινήσουν με κάτι που απαντά σε ένα κενό της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι απολύτως σωστή καθώς όχι μόνο εξασφαλίζεται η πώληση αλλά ταυτόχρονα χτίζεται και ο τομέας της αξιοπιστίας διότι είναι πλέον κοινά αποδεκτό πως αν πετύχεις στις μεταφορές, έχεις πετύχει και γενικότερα στην λιανική πώληση. Έναν τομέα που θα θέλαμε να δούμε να διευρύνεται.