CFMOTO ηλεκτρική MX μοτοσυκλέτα - Σε πρωτότυπη μορφή στις Η.Π.Α. [Video]

Την οδηγεί ο παλιός πιλότος του Freestyle Motocross, Ronnie Renner
motomag CFMOTO – Νέο ηλεκτρικό motocross ετοιμάζεται [Video]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/10/2023

Είχατε διαβάσει στο MOTO, πως η CFMOTO έχει ξεκινήσει να ασχολείται με την κατασκευή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών motocross τα οποία θα απευθύνονται σε μικρούς αναβάτες, ωστόσο με ένα σύντομο teaser στο οποίο πρωταγωνιστεί ο πρώην αγωνιζόμενος motocross Ronnie Renner η κινεζική εταιρεία μας έκανε γνωστό τη δημιουργία ενός EMX μοντέλου για μεγαλύτερες ηλικίες ή ακόμη και για αγωνιστική χρήση το οποίο βρίσκεται πιο κοντά στην παραγωγή από ποτέ.

Με τη CFMOTO να κάνει επίθεση σε κάθε μέτωπο ήρθε η στιγμή όπως φαίνεται να δούμε και την εμφάνιση ενός ηλεκτρικού motocross μοντέλου το οποίο ενδεχομένως να βρίσκεται πιο κοντά στην παραγωγή από ότι περιμέναμε. Σε αυτό συνηγορεί και το teaser βίντεο που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο με πρωταγωνιστή τον Ronnie Renner, γνωστό αγωνιζόμενο της motocross σκηνής, έχοντας αφήσει εποχή και στo Freestyle MX. Στο βίντεο βλέπουμε τον Renner να οδηγεί τη νέα ηλεκτρική motocross μοτοσυκλέτα της CFMOTO η οποία έχει καλυμμένα τα πλαστικά της με μοτίβο-καμουφλάζ. Ο Αμερικανός οδηγεί τη μοτοσυκλέτα με ταχύτατο ρυθμό σε μία αμερικάνικη πίστα motocross και αυτό μας δείχνει πως το νέο εγχείρημα της CFMOTO βρίσκεται ίσως στο τελικό στάδιο πριν την παραγωγή του. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν η CFMOTO επιλέξει να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να δούμε το νέο EMX μοντέλο να αποτελεί τον πρώτο καρπό της κοινοπραξίας  μεταξύ Yamaha και  CFMOTO!

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες