CFMOTO: Tα νέα 400 & 650 ΝΚ

Αισθητικές ανανεώσεις
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

21/10/2019

Δύο φωτογραφίες απ’ τα ανανεωμένα 400 και 650 ΝΚ της CFMOTO κυκλοφόρησαν πρόσφατα, μαζί με ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά τους. Όπως φαίνεται ο κινέζικος κολοσσός επέλεξε για το 2020 να περιοριστεί μονάχα στην αισθητική ανανέωση των γυμνών μοντέλων του, μιας και στα δύο τόσο το βάρος όσο και η ιπποδύναμη παραμένουν αμετάβλητα.

Οι αλλαγές στο 650ΝΚ εντοπίζονται στα όργανα, που αν και δεν φαίνονται ξεκάθαρα, είναι προφανές πως αποτελούνται από μια TFT οθόνη, σαν αυτή που έχει και το 250ΝΚ και είναι πολύ πιθανόν να είναι η ίδια. Αυτό που γνωρίζουμε απ’ την εμπειρία μας με το 250ΝΚ είναι πως η οθόνη έχει τέσσερις διαφορετικές απεικονίσεις των ενδείξεων –αν συμπεριλάβουμε ως αλλαγή τη μετατροπή του φόντου από άσπρο σε μαύρο με βάση το εξωτερικό φως. Αυτό που δεν μας άρεσε τότε και ελπίζουμε να έχει διορθωθεί τώρα, είναι η όχι και τόσο λεπτομερής διαβάθμιση που έχουν οι ενδείξεις της στάθμης καυσίμου και των στροφών του κινητήρα. Οι υπόλοιπες αλλαγές ισχύουν και για το 400ΝΚ και αφορούν το μπροστινό μέρος των μοτοσυκλετών που έχει αποκτήσει περισσότερο όγκο, δίνοντας την αίσθηση ότι το περισσότερο βάρος τους συγκεντρώνεται μπροστά.

Το νέο CFMOTO 400NK

Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στον επανασχεδιασμό των πλαϊνών καλυμμάτων του ψυγείου και του ρεζερβουάρ, που έχουν πλέον μια πιο αιχμηρή σχεδίαση και μεγαλύτερες διαστάσεις. Επίσης, το εμπρός φτερό –και στα δύο μοντέλα- είναι νέο και δεν είναι μονοκόμματο αλλά αποτελείται από περισσότερα πλαστικά τμήματα. Πίσω, από όσο μπορούμε να διακρίνουμε, δεν υπάρχουν αλλαγές. Μια διαφορά που εντοπίζεται μόνο στο 400ΝΚ είναι ο προβολέας που έχει την ίδια φιλοσοφία με αυτή του το 250ΝΚ και διαθέτει DRL. Να θυμίσουμε πως υπεύθυνη για τον σχεδιασμό όλων των μοντέλων της CFMOTO είναι η KISKA και γι' αυτό το λόγο τα γυμνά μοντέλα της θυμίζουν αρκετά αυτά της ΚΤΜ. Περισσότερες πληροφορίες θα μάθουμε στην EICMA, όπου είναι και το πιθανότερο να παρουσιαστούν.

Morbidelli NR125X – Το scrambler της πόλης σε τιμή ευκαιρίας

Νέα άφιξη στην ελληνική αγορά, με ρετρό σχεδίαση και scrambler στοιχεία
morbidelli nr125x
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

30/4/2026

Η Morbidelli παρουσιάζει το νέο NR125X, ένα γυμνό με ρετρό αύρα σε scrambler σιλουέτα που κάνει το ντεμπούτο του στη χώρα μας εφοδιασμένο με υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 125 κυβικών εκατοστών και απόδοση στο άνω όριο της Α1 κατηγορίας, με 14,7 hp και 1,2 kgm μέσω μονόδρομου συμπλέκτη και εξατάχυτου κιβωτίου για 143 υγρά κιλά.

morbidelli nr125x

Το NR1215X ξεπερνά τις τυπικές απαιτήσεις του Νόμου για την Α1 κατηγορία ενσωματώνοντας δικάναλο ABS με την υπογραφή της Bosch στο σύστημα πέδησης που περιλαμβάνει διπίστονη δαγκάνα σε δίσκο 260 χιλιοστών μπροστά και μονοπίστονη με δίσκο 220 χιλιοστών πίσω.

morbidelli nr125x

Την ανάρτηση αναλαμβάνει μπροστά ένα ανεστραμμένο πιρούνι 33 χιλιοστών με διαδρομή 130 χιλιοστών και πίσω ένα αμορτισέρ με μοχλικό Pro Link και ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου.

morbidelli nr125x

Ο ευρύτερος εξοπλισμός του NR125X περιλαμβάνει LCD οθόνη στα όργανα, δύο θύρες φόρτισης USB (τύπων A και C) και μια μικρή δόση πολυτέλειας με τη μορφή φωτιζόμενων διακοπτών στο τιμόνι, ενώ το μεγάλο ρεζερβουάρ με χωρητικότητα 17.5 λίτρων θα στηρίζει πολύ μεγάλη αυτονομία – ειδικά εφόσον η κατανάλωση καυσίμου είναι κοντά στα 2.1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα που ανακοινώνονται για το μοντέλο.

morbidelli nr125x

Η Morbidelli διαθέτει το NR125X στην ελληνική αγορά σε δύο χρώματα, μαύρο και γκρι, με τη λιανική τιμή του στα πολύ ανταγωνιστικά 2.690 ευρώ.

Ετικέτες