CFMOTO: Tα νέα 400 & 650 ΝΚ

Αισθητικές ανανεώσεις
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

21/10/2019

Δύο φωτογραφίες απ’ τα ανανεωμένα 400 και 650 ΝΚ της CFMOTO κυκλοφόρησαν πρόσφατα, μαζί με ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά τους. Όπως φαίνεται ο κινέζικος κολοσσός επέλεξε για το 2020 να περιοριστεί μονάχα στην αισθητική ανανέωση των γυμνών μοντέλων του, μιας και στα δύο τόσο το βάρος όσο και η ιπποδύναμη παραμένουν αμετάβλητα.

Οι αλλαγές στο 650ΝΚ εντοπίζονται στα όργανα, που αν και δεν φαίνονται ξεκάθαρα, είναι προφανές πως αποτελούνται από μια TFT οθόνη, σαν αυτή που έχει και το 250ΝΚ και είναι πολύ πιθανόν να είναι η ίδια. Αυτό που γνωρίζουμε απ’ την εμπειρία μας με το 250ΝΚ είναι πως η οθόνη έχει τέσσερις διαφορετικές απεικονίσεις των ενδείξεων –αν συμπεριλάβουμε ως αλλαγή τη μετατροπή του φόντου από άσπρο σε μαύρο με βάση το εξωτερικό φως. Αυτό που δεν μας άρεσε τότε και ελπίζουμε να έχει διορθωθεί τώρα, είναι η όχι και τόσο λεπτομερής διαβάθμιση που έχουν οι ενδείξεις της στάθμης καυσίμου και των στροφών του κινητήρα. Οι υπόλοιπες αλλαγές ισχύουν και για το 400ΝΚ και αφορούν το μπροστινό μέρος των μοτοσυκλετών που έχει αποκτήσει περισσότερο όγκο, δίνοντας την αίσθηση ότι το περισσότερο βάρος τους συγκεντρώνεται μπροστά.

Το νέο CFMOTO 400NK

Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στον επανασχεδιασμό των πλαϊνών καλυμμάτων του ψυγείου και του ρεζερβουάρ, που έχουν πλέον μια πιο αιχμηρή σχεδίαση και μεγαλύτερες διαστάσεις. Επίσης, το εμπρός φτερό –και στα δύο μοντέλα- είναι νέο και δεν είναι μονοκόμματο αλλά αποτελείται από περισσότερα πλαστικά τμήματα. Πίσω, από όσο μπορούμε να διακρίνουμε, δεν υπάρχουν αλλαγές. Μια διαφορά που εντοπίζεται μόνο στο 400ΝΚ είναι ο προβολέας που έχει την ίδια φιλοσοφία με αυτή του το 250ΝΚ και διαθέτει DRL. Να θυμίσουμε πως υπεύθυνη για τον σχεδιασμό όλων των μοντέλων της CFMOTO είναι η KISKA και γι' αυτό το λόγο τα γυμνά μοντέλα της θυμίζουν αρκετά αυτά της ΚΤΜ. Περισσότερες πληροφορίες θα μάθουμε στην EICMA, όπου είναι και το πιθανότερο να παρουσιαστούν.

Zontes 125Χ: Η νέα γενιά με αλουμινένιο πλαίσιο έφτασε στην Ευρώπη – Ανταγωνιστικότατη τιμή στην Ισπανία

Στην EICMA η Zontes είχε αποκαλύψει το δίδυμο των 125Χ και 125V
Zontes_125X
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/6/2026

Η Zontes συνεχίζει να διευρύνει τη γκάμα της με πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα και δύο εξ αυτών έκαναν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στην EICMA 2025 πριν μερικούς μήνες.

Τα 125Χ και 125V έρχονται για να τα βάλουν με τα ορόσημα της κατηγορίας τους, Honda PCX και Yamaha NMAX, φέρνοντας τον συνήθη πλουσιότατο εξοπλισμό που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Zontes, αλλά και μια ουσιώδη καινοτομία: αλουμινένιο πλαίσιο!

Zontes_125X

Χάρη σε αυτό δηλώνουν στεγνό βάρος 108 κιλών, κάτι που με τα 11 λίτρα βενζίνης, ή περίπου 8 κιλά, μας κάνουν ένα τελικό ζύγι της τάξης των 116 κιλών, διατηρώντας μια χορταστική απόσταση από τα 130+ που ζυγίζει ο ανταγωνισμός τους.

Στην Ισπανία κάνει αυτόν τον καιρό το ντεμπούτο του το 125Χ, το πρώτο εκ των δύο μοντέλων που πατάει επί ευρωπαϊκού εδάφους και δη το πιο πλούσια εξοπλισμένο εκ των δύο.

Zontes_125X

Ο υγρόψυκτος τετραβάλβιδος μονοκύλινδρος κινητήρας αποδίδει αναμενόμενα 15 ίππους στις 8.700 σ.α.λ. και ροπή 1,3 kgm στις 6.500 σ.α.λ., ενώ κυλούν σε τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω.

Η λίστα του βασικού εξοπλισμού του 125Χ πάντως είναι αυτή που κλέβει την παράσταση, καθώς περιλαμβάνει:

  • Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και δυνατότητα πλοήγησης και mirroring του κινητού τηλεφώνου του αναβάτη
  • Traction control με επιλογή απενεργοποίησης
  • Αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών
  • Keyless κεντρικό διακόπτη
  • Σύστημα start-stop
  • Χώρο για δύο full-face κράνη κάτω από τη σέλα
  • Δύο ντουλαπάκια στην ποδιά
  • Πλαϊνό και κεντρικό σταντ
  • LED φωτιστικά σώματα
  • Φώτα ημέρας DRL
  • Φώτα ειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος
  • Παροχή φόρτισης USB
  • Προεγκατάσταση για τοποθέτηση καμερών (dash cam).
Zontes 125X

Εξίσου γευστική είναι και η τιμή με την οποία λανσάρεται στην Ισπανία το νέο 125Χ: στα 2.688 ευρώ προτάσσει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των βαριών χαρτιών της κατηγορίας αυτής, που στη χώρα μας παίζουν αρκετά πάνω από τα 3.000.

Γνωρίζοντας ήδη πως και στην Ελλάδα αναμένονται σύντομα τα νέα αλουμινένια 125άρια σκούτερ της Zontes, πλέον περιμένουμε να μάθουμε την τιμή τους στην αγορά μας.

Ετικέτες