Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

CFMOTO: Tα νέα 400 & 650 ΝΚ

Αισθητικές ανανεώσεις

Δύο φωτογραφίες απ’ τα ανανεωμένα 400 και 650 ΝΚ της CFMOTO κυκλοφόρησαν πρόσφατα, μαζί με ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά τους. Όπως φαίνεται ο κινέζικος κολοσσός επέλεξε για το 2020 να περιοριστεί μονάχα στην αισθητική ανανέωση των γυμνών μοντέλων του, μιας και στα δύο τόσο το βάρος όσο και η ιπποδύναμη παραμένουν αμετάβλητα.

Οι αλλαγές στο 650ΝΚ εντοπίζονται στα όργανα, που αν και δεν φαίνονται ξεκάθαρα, είναι προφανές πως αποτελούνται από μια TFT οθόνη, σαν αυτή που έχει και το 250ΝΚ και είναι πολύ πιθανόν να είναι η ίδια. Αυτό που γνωρίζουμε απ’ την εμπειρία μας με το 250ΝΚ είναι πως η οθόνη έχει τέσσερις διαφορετικές απεικονίσεις των ενδείξεων –αν συμπεριλάβουμε ως αλλαγή τη μετατροπή του φόντου από άσπρο σε μαύρο με βάση το εξωτερικό φως. Αυτό που δεν μας άρεσε τότε και ελπίζουμε να έχει διορθωθεί τώρα, είναι η όχι και τόσο λεπτομερής διαβάθμιση που έχουν οι ενδείξεις της στάθμης καυσίμου και των στροφών του κινητήρα. Οι υπόλοιπες αλλαγές ισχύουν και για το 400ΝΚ και αφορούν το μπροστινό μέρος των μοτοσυκλετών που έχει αποκτήσει περισσότερο όγκο, δίνοντας την αίσθηση ότι το περισσότερο βάρος τους συγκεντρώνεται μπροστά.

Το νέο CFMOTO 400NK

Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στον επανασχεδιασμό των πλαϊνών καλυμμάτων του ψυγείου και του ρεζερβουάρ, που έχουν πλέον μια πιο αιχμηρή σχεδίαση και μεγαλύτερες διαστάσεις. Επίσης, το εμπρός φτερό –και στα δύο μοντέλα- είναι νέο και δεν είναι μονοκόμματο αλλά αποτελείται από περισσότερα πλαστικά τμήματα. Πίσω, από όσο μπορούμε να διακρίνουμε, δεν υπάρχουν αλλαγές. Μια διαφορά που εντοπίζεται μόνο στο 400ΝΚ είναι ο προβολέας που έχει την ίδια φιλοσοφία με αυτή του το 250ΝΚ και διαθέτει DRL. Να θυμίσουμε πως υπεύθυνη για τον σχεδιασμό όλων των μοντέλων της CFMOTO είναι η KISKA και γι' αυτό το λόγο τα γυμνά μοντέλα της θυμίζουν αρκετά αυτά της ΚΤΜ. Περισσότερες πληροφορίες θα μάθουμε στην EICMA, όπου είναι και το πιθανότερο να παρουσιαστούν.