CFMOTO: Tα νέα 400 & 650 ΝΚ

Αισθητικές ανανεώσεις
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

21/10/2019

Δύο φωτογραφίες απ’ τα ανανεωμένα 400 και 650 ΝΚ της CFMOTO κυκλοφόρησαν πρόσφατα, μαζί με ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά τους. Όπως φαίνεται ο κινέζικος κολοσσός επέλεξε για το 2020 να περιοριστεί μονάχα στην αισθητική ανανέωση των γυμνών μοντέλων του, μιας και στα δύο τόσο το βάρος όσο και η ιπποδύναμη παραμένουν αμετάβλητα.

Οι αλλαγές στο 650ΝΚ εντοπίζονται στα όργανα, που αν και δεν φαίνονται ξεκάθαρα, είναι προφανές πως αποτελούνται από μια TFT οθόνη, σαν αυτή που έχει και το 250ΝΚ και είναι πολύ πιθανόν να είναι η ίδια. Αυτό που γνωρίζουμε απ’ την εμπειρία μας με το 250ΝΚ είναι πως η οθόνη έχει τέσσερις διαφορετικές απεικονίσεις των ενδείξεων –αν συμπεριλάβουμε ως αλλαγή τη μετατροπή του φόντου από άσπρο σε μαύρο με βάση το εξωτερικό φως. Αυτό που δεν μας άρεσε τότε και ελπίζουμε να έχει διορθωθεί τώρα, είναι η όχι και τόσο λεπτομερής διαβάθμιση που έχουν οι ενδείξεις της στάθμης καυσίμου και των στροφών του κινητήρα. Οι υπόλοιπες αλλαγές ισχύουν και για το 400ΝΚ και αφορούν το μπροστινό μέρος των μοτοσυκλετών που έχει αποκτήσει περισσότερο όγκο, δίνοντας την αίσθηση ότι το περισσότερο βάρος τους συγκεντρώνεται μπροστά.

Το νέο CFMOTO 400NK

Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στον επανασχεδιασμό των πλαϊνών καλυμμάτων του ψυγείου και του ρεζερβουάρ, που έχουν πλέον μια πιο αιχμηρή σχεδίαση και μεγαλύτερες διαστάσεις. Επίσης, το εμπρός φτερό –και στα δύο μοντέλα- είναι νέο και δεν είναι μονοκόμματο αλλά αποτελείται από περισσότερα πλαστικά τμήματα. Πίσω, από όσο μπορούμε να διακρίνουμε, δεν υπάρχουν αλλαγές. Μια διαφορά που εντοπίζεται μόνο στο 400ΝΚ είναι ο προβολέας που έχει την ίδια φιλοσοφία με αυτή του το 250ΝΚ και διαθέτει DRL. Να θυμίσουμε πως υπεύθυνη για τον σχεδιασμό όλων των μοντέλων της CFMOTO είναι η KISKA και γι' αυτό το λόγο τα γυμνά μοντέλα της θυμίζουν αρκετά αυτά της ΚΤΜ. Περισσότερες πληροφορίες θα μάθουμε στην EICMA, όπου είναι και το πιθανότερο να παρουσιαστούν.

Beta RX250 4T 2027 – Πρώτη εμφάνιση σε ιταλικό αγώνα [Βίντεο]

Η νέα τετράχρονη Beta που προορίζεται για τη μάχη της ΜΧ2 το 2027 έτρεξε τον πρώτο της αγώνα στο Internazionali d'Italia MX
Beta RX 250 4T prototype
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/2/2026

Η Beta έχει ήδη παρουσία στο κορυφαίο επίπεδο του παγκοσμίου ΜΧ, MXGP, από το 2021 με την MT Racing Team Beta και την τετράχρονη RX 450 4T, ενώ τώρα ετοιμάζεται και για την κατηγορία ΜΧ2 των 250 cc.

Η μοτοσυκλέτα που εξελίσσει για την ΜΧ2 εδώ και αρκετούς μήνες είναι η RX 250 4T και η πρώτη της δημόσια εμφάνιση έγινε στον πρόσφατο αγώνα της σειράς Internazionali d'Italia MX στη Mantua και δη στο δεύτερο σκέλος, στα χέρια ενός από τους αναβάτες δοκιμών της.

Beta RX 250 4T prototype

Χτισμένη γύρω από έναν ολοκαίνουργιο μονοκύλινδρο τετράχρονο κινητήρα 250 cc με δύο εκκεντροφόρους στην κεφαλή, έχει μια εμφανέστατη διαφοροποίηση από τη σχεδίαση της RX 450 4T τοποθετώντας την αλυσίδα της τελικής μετάδοσης στη δεξιά πλευρά της μοτοσυκλέτας, αντίστροφα από το μοντέλο των 449 cc.

Beta RX 250 4T prototype

Νέο είναι και το πλαίσιο, ενώ η Beta μας λέει πως η τελική μορφή της RX 250 4T δεν είναι ακόμη καθορισμένη, καθώς η εξέλιξή της συνεχίζεται ακόμη.

Στόχος είναι η νέα ΜΧ μοτοσυκλέτα της να είναι έτοιμη πριν το Καλοκαίρι, όταν παραδοσιακά παρουσιάζονται όλα τα off-road μοντέλα των κατασκευαστών ενόψει του επόμενου πρωταθλήματος, με προφανή στόχο η Beta να είναι παρούσα και στην κατηγορία ΜΧ2 του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2027.