CFMOTO: Tα νέα 400 & 650 ΝΚ

Αισθητικές ανανεώσεις
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

21/10/2019

Δύο φωτογραφίες απ’ τα ανανεωμένα 400 και 650 ΝΚ της CFMOTO κυκλοφόρησαν πρόσφατα, μαζί με ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά τους. Όπως φαίνεται ο κινέζικος κολοσσός επέλεξε για το 2020 να περιοριστεί μονάχα στην αισθητική ανανέωση των γυμνών μοντέλων του, μιας και στα δύο τόσο το βάρος όσο και η ιπποδύναμη παραμένουν αμετάβλητα.

Οι αλλαγές στο 650ΝΚ εντοπίζονται στα όργανα, που αν και δεν φαίνονται ξεκάθαρα, είναι προφανές πως αποτελούνται από μια TFT οθόνη, σαν αυτή που έχει και το 250ΝΚ και είναι πολύ πιθανόν να είναι η ίδια. Αυτό που γνωρίζουμε απ’ την εμπειρία μας με το 250ΝΚ είναι πως η οθόνη έχει τέσσερις διαφορετικές απεικονίσεις των ενδείξεων –αν συμπεριλάβουμε ως αλλαγή τη μετατροπή του φόντου από άσπρο σε μαύρο με βάση το εξωτερικό φως. Αυτό που δεν μας άρεσε τότε και ελπίζουμε να έχει διορθωθεί τώρα, είναι η όχι και τόσο λεπτομερής διαβάθμιση που έχουν οι ενδείξεις της στάθμης καυσίμου και των στροφών του κινητήρα. Οι υπόλοιπες αλλαγές ισχύουν και για το 400ΝΚ και αφορούν το μπροστινό μέρος των μοτοσυκλετών που έχει αποκτήσει περισσότερο όγκο, δίνοντας την αίσθηση ότι το περισσότερο βάρος τους συγκεντρώνεται μπροστά.

Το νέο CFMOTO 400NK

Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στον επανασχεδιασμό των πλαϊνών καλυμμάτων του ψυγείου και του ρεζερβουάρ, που έχουν πλέον μια πιο αιχμηρή σχεδίαση και μεγαλύτερες διαστάσεις. Επίσης, το εμπρός φτερό –και στα δύο μοντέλα- είναι νέο και δεν είναι μονοκόμματο αλλά αποτελείται από περισσότερα πλαστικά τμήματα. Πίσω, από όσο μπορούμε να διακρίνουμε, δεν υπάρχουν αλλαγές. Μια διαφορά που εντοπίζεται μόνο στο 400ΝΚ είναι ο προβολέας που έχει την ίδια φιλοσοφία με αυτή του το 250ΝΚ και διαθέτει DRL. Να θυμίσουμε πως υπεύθυνη για τον σχεδιασμό όλων των μοντέλων της CFMOTO είναι η KISKA και γι' αυτό το λόγο τα γυμνά μοντέλα της θυμίζουν αρκετά αυτά της ΚΤΜ. Περισσότερες πληροφορίες θα μάθουμε στην EICMA, όπου είναι και το πιθανότερο να παρουσιαστούν.

Voge (Loncin) XWolf 550L: Το μεσαίο ATV ήρθε στην Ελλάδα με ανταγωνιστική τιμή

Με 43 ίππους και 255 κιλά ωφέλιμο φορτίο
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/4/2026

Το μεσαίο ATV της Voge με τον μονοκύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα 500 κυβικών εστιάζει στην πρακτικότητα με ικανότητα μεταφοράς έως και 255 κιλά, απευθυνόμενο σε ιδιώτες αλλά και επαγγελματίες.

To Voge (Loncin) XWolf 550L φέρει μονοκύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα 500 κυβικών που αποδίδει 43 ίππους στις 7.000 στροφές και 4,95 kg.m στις 5.250 στροφές που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT και επιλεκτική τετρακίνηση που είχαμε δοκιμάσει στην Γερμανία, στην παρουσίαση του μοντέλου. Μάλιστα, η μετάδοση διαθέτει κατ’ επιλογή κίνηση 4x4 ή 4x2, παράλληλα με ύπαρξη όπισθεν και δυνατότητα επιλογής Hi-Low (μακριές/κοντές σχέσεις), με το μπροστινό διαφορικό να κλειδώνει ηλεκτρονικά.

VOGE

Η απόσταση από το έδαφος είναι στα 280 mm, το βάρος του XWolf 550L ορίζεται στα 395 κιλά, μπορεί να μεταφέρει έως και 255 κιλά φορτίου και η χωρητικότητα του ντεπόζιτου είναι 21 λίτρα. Το  κινέζικο ATV είναι εξοπλισμένο με ανεξάρτητη ανάρτηση με διπλά ψαλίδια τόσο μπροστά, όσο και πίσω, ενώ το ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης EPS στην πολυτελέστερη έκδοση LUX κάνει το τιμόνι ελαφρύτερο.

Το Xwolf 550L διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με τις τιμές τους να έχουν καθοριστεί στα 6.695 ευρώ και 7.395 ευρώ (LUX) αντίστοιχα και καλύπτονται από εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τον εξοπλισμό ανά έκδοση.

Στάνταρ εξοπλισμός XWolf 550L

– Αργή/γρήγορη μετάδοση

– Κλείδωμα διαφορικού

– Ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς, με τριγωνικά ψαλίδια τύπου A

– Δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς με συνδυασμένη πέδηση

– Χειρόφρενο

– Φωτιστικά LED

– Οθόνη LCD

– Πρίζα USB & παροχή 12V

– Πλάτη συνεπιβάτη

– Ζάντες 12″

– Ανοξείδωτη εξάτμιση

*Eργάτης, ζάντες αλουμινίου και κοτσαδόρος στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Στάνταρ εξοπλισμός XWolf 550L LUX

– Αργή/γρήγορη μετάδοση

– Κλείδωμα διαφορικού

– Ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς, με τριγωνικά ψαλίδια τύπου A

– EPS (ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού)

– Δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς με συνδυασμένη πέδηση

– Χειρόφρενο

– Φωτιστικά LED

– Οθόνη LCD

– Πρίζα USB & παροχή 12V

– Πλάτη συνεπιβάτη

– Ζάντες αλουμινίου 12″

– Εργάτης

– Κοτσαδόρος

– Ανοξείδωτη εξάτμιση

 

Ετικέτες