Δοκιμές για το Husqvarna 901 Svartpilen!

Με καρδιά… από ΚΤΜ
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

12/5/2020

H Husqvarna ανεβαίνει διαρκώς επίπεδο, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει… με το μέγεθος. Πριν λίγο καιρό είχε διαρρεύσει η είδηση για δύο νέα μοντέλα που θα χρησιμοποιούν δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, και τώρα έρχεται η επιβεβαίωση μέσω κατασκοπευτικών φωτογραφιών, από αυτό που κατά πάσα πιθανότητα αποτελεί το πρωτότυπο για το Svartpilen 901.

Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι το έτερο δικύλινδρο θα είναι το Norden 901, ενώ το μεγάλο Svartpilen θα συμπληρώνει την οικογένεια των 401 και 701. Στην περίπτωση του Norden ο κινητήρας είναι κρυμμένος πίσω από τα πλαστικά, αλλά το γυμνό Svartpilen αποκαλύπτει πλήρως την προέλευση του δικύλινδρου εν σειρά, που δεν είναι άλλη από την ΚΤΜ.

Οι δύο σωλήνες της εξάτμισης που βγαίνουν μπροστά από τον κινητήρα επιβεβαιώνουν ότι η μοτοσυκλέτα της φωτογραφίας είναι ένα δικύλινδρο εν σειρά κι όχι ένα μικρότερο μονοκύλινδρο από την γκάμα της Husqvarna. Οι εικόνες όμως από το πλάι, επιβεβαιώνουν και με το παραπάνω ότι πρόκειται για κινητήρα της ΚΤΜ, μιας και για τους δύσπιστους Θωμάδες, υπάρχει μέχρι και το λογότυπο στο καπάκι...

Όπως ξέρουμε, ο συγκεκριμένος κινητήρας αποδίδει 121 ίππους στις 9.250 στροφές και 10,1 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 7.750 στροφές αντίστοιχα. Αυτά τα μεγάθη μπορεί να είναι λίγο διαφορετικά στο Svartpilen, ανάλογα με τις ρυθμίσεις στην ECU που θα προτιμήσει η Husqvarna, αλλά σίγουρα θα κυμαίνονται σε αυτή την περιοχή μεγεθών.

Πέρα από τον κινητήρα, δεν γνωρίζουμε άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας και μόνο από τις φωτογραφίες μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποια γενικά συμπεράσματα. Η εμφάνιση δεν δείχνει να ακολουθεί πιστά τα υπόλοιπα της οικογένειας των Svartpilen, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται προς το παρόν για ένα πρωτότυπο, του οποίου δεν γνωρίζουμε την τελική μορφή. Πάντως, βάσει των όσων μας έχει παρουσιάσει η Husqvarna μέχρι σήμερα, μας δημιουργεί μεγάλη προσμονή για το οριστικό αποτέλεσμα.

 

 

CFMOTO 800MT-ES: Η έκδοση με ηλεκτρονικές αναρτήσεις βγαίνει στην Κίνα σε πολύ ανταγωνιστική τιμή

Το γνωστό 800άρι ωρίμασε και έρχεται σε νέα έκδοση με κορυφαίο εξοπλισμό
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/4/2026

Το CFMOTO 800MT-ES το είδαμε από κοντά στην έκθεση EICMA, με το μοντέλο να παίρνει έπειτα τον δρόμο για την παραγωγή και πλέον να βγαίνει στην κινεζική αγορά σε εξαιρετική τιμή.

Η μοτοσυκλέτα φέρει τον γνωστό κινητήρα των 799 cc που αποδίδει 95 ίππους και 7,85 kg.m ροπής. Η διαφορά όμως στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις της KYB, με το πιρούνι να έχει τρεις διαφορετικές λειτουργίες απόσβεσης και το μονό αμορτισέρ πίσω τέσσερις λειτουργίες προφόρτισης και τρεις λειτουργίες απόσβεσης, που θα αναφέρουμε παρακάτω. Το πιρούνι έχει διαδρομή 160 mm και το monoshock αμορτισέρ 150 mm.

CFMOTO

Οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις λοιπόν έχουν τις εξής τρεις διαφορετικές λειτουργίες απόσβεσης: την Comfort που εστιάζει την άνεση, τη Sport που εστιάζει στην πιο επιθετική οδήγηση και τη Standard ισορροπεί ανάμεσα στις προηγούμενες δύο λειτουργίες. Το πίσω αμορτισέρ προσφέρει τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες προφόρτισης για: ένα άτομο, ένα άτομο με φορτίο, δύο άτομα και δύο άτομα με φορτίο. Ο μπροστινός τροχός είναι διάστασης 19 ιντσών και ο πίσω 17, ενώ τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Michelin Anakee Adventure.

Η απόσταση από το έδαφος είναι στα 190 mm και το ύψος της σέλας στα 825 mm. Στο σύστημα πέδησης συναντούμε ακτινικές δαγκάνες που συνεργάζονται με δίσκους των 320 mm μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα με δίσκο των 260 mm πίσω.

CFMOTO

Ο εξοπλισμός του CFMOTO 800MT-ES περιλαμβάνει ride by wire, cornering ABS, TCS, Bosch Motorcycle Stability Control που συνδυάζεται με IMU 6 αξόνων, ραντάρ, cruise control, συμπλέκτη ολίσθησης, σταμπιλιζατέρ τιμονιού, θερμαινόμενα γκριπ, Quickshifter, σύστημα Keyless, θερμαινόμενη σέλα, οθόνη TFT 8 ιντσών με συνδεσιμότητα, προβολείς, ποδιά κινητήρα και κάγκελα προστασίας.

Η τιμή του στην κινεζική αγορά έχει οριστεί στα 6.708 ευρώ και αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με τη διάθεσή του μοντέλου στη χώρα μας.

Ετικέτες