Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Δοκιμές για το Husqvarna 901 Svartpilen!

Με καρδιά… από ΚΤΜ

H Husqvarna ανεβαίνει διαρκώς επίπεδο, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει… με το μέγεθος. Πριν λίγο καιρό είχε διαρρεύσει η είδηση για δύο νέα μοντέλα που θα χρησιμοποιούν δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, και τώρα έρχεται η επιβεβαίωση μέσω κατασκοπευτικών φωτογραφιών, από αυτό που κατά πάσα πιθανότητα αποτελεί το πρωτότυπο για το Svartpilen 901.

Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι το έτερο δικύλινδρο θα είναι το Norden 901, ενώ το μεγάλο Svartpilen θα συμπληρώνει την οικογένεια των 401 και 701. Στην περίπτωση του Norden ο κινητήρας είναι κρυμμένος πίσω από τα πλαστικά, αλλά το γυμνό Svartpilen αποκαλύπτει πλήρως την προέλευση του δικύλινδρου εν σειρά, που δεν είναι άλλη από την ΚΤΜ.

Οι δύο σωλήνες της εξάτμισης που βγαίνουν μπροστά από τον κινητήρα επιβεβαιώνουν ότι η μοτοσυκλέτα της φωτογραφίας είναι ένα δικύλινδρο εν σειρά κι όχι ένα μικρότερο μονοκύλινδρο από την γκάμα της Husqvarna. Οι εικόνες όμως από το πλάι, επιβεβαιώνουν και με το παραπάνω ότι πρόκειται για κινητήρα της ΚΤΜ, μιας και για τους δύσπιστους Θωμάδες, υπάρχει μέχρι και το λογότυπο στο καπάκι...

Όπως ξέρουμε, ο συγκεκριμένος κινητήρας αποδίδει 121 ίππους στις 9.250 στροφές και 10,1 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 7.750 στροφές αντίστοιχα. Αυτά τα μεγάθη μπορεί να είναι λίγο διαφορετικά στο Svartpilen, ανάλογα με τις ρυθμίσεις στην ECU που θα προτιμήσει η Husqvarna, αλλά σίγουρα θα κυμαίνονται σε αυτή την περιοχή μεγεθών.

Πέρα από τον κινητήρα, δεν γνωρίζουμε άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας και μόνο από τις φωτογραφίες μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποια γενικά συμπεράσματα. Η εμφάνιση δεν δείχνει να ακολουθεί πιστά τα υπόλοιπα της οικογένειας των Svartpilen, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται προς το παρόν για ένα πρωτότυπο, του οποίου δεν γνωρίζουμε την τελική μορφή. Πάντως, βάσει των όσων μας έχει παρουσιάσει η Husqvarna μέχρι σήμερα, μας δημιουργεί μεγάλη προσμονή για το οριστικό αποτέλεσμα.