Ducati Panigale 2023 Replica - Πέντε εκδόσεις παραγωγής αφιερωμένες στη θριαμβευτική σεζόν MotoGP, WorldSBK και WorldSSP

Στα χρώματα των μοτοσυκλετών των Bagnaia, Bautista, Bulega, Martin και Bezzecchi
Ducati Panigale Replicas
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/12/2023

Μετά το πέρας μιας θριαμβευτικής αγωνιστικής σεζόν, η Ducati παρουσίασε τέσσερα Panigale V4 κι ένα Panigale V2 με τα χρώματα και τα γραφικά των μοτοσυκλετών των Πρωταθλητών MotoGP, WorldSBK και WorldSSP -αλλά και 2 ακόμα αναβατών της που πάλεψαν με τον Pecco για τον τίτλο-, σε περιορισμένη παραγωγή και με τις υπογραφές των Bagnaia, Bautista, Bulega, Martin και Bezzecchi στο ρεζερβουάρ.

Πέρα από την υπογραφή του εκάστοτε Πρωταθλητή, η κάθε μοτοσυκλέτα θα διαθέτει πιστοποιητικό αυθεντικότητας και πολλά έξτρα αξεσουάρ, ενώ θα παραδίδεται σε μοναδική ξύλινη κούτα.

Οι εορταστικές εκδόσεις παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της γιορτής “Campioni in Festa”, που διοργάνωσε η Ducati προς τιμήν των Πρωταθλητών της. Τα Panigale V4 που είναι αφιερωμένα σε Bagnaia και Bautista θα κυκλοφορήσουν στο κίτρινο χρώμα με το οποίο αγωνίστηκαν οι 2 Πρωταθλητές στον γύρο του Misano, τιμώντας ένα ιστορικό χρώμα της ιστορίας του εργοστασίου.

Ducati Panigale Replicas

Αντίστοιχα η μοτοσυκλέτα του Martin θα παραχθεί στα χρώματα της Prima Pramac, με την προσθήκη carbon φτερού μπροστά, και η μοτοσυκλέτα του Bezzecchi στα χρώματα της Mooney VR46 Team. Τέλος, το Panigale V2 του Bulega θα έρχεται στα χρώματα της Aruba.it.

Ducati Panigale Replicas

Οι μοτοσυκλέτες θα προσφέρονται σε μονόσελη έκδοση, ενώ κάθε μια από εκείνες θα έρχεται με billet πλάκα τιμονιού με εγχάραξη λέιζερ του αύξοντα αριθμού της, ένα μοναδικό κλειδί και ειδικό για την περίπτωση animation στα όργανα. Επιπλέον, η σέλα κατασκευάζεται από ειδικό υλικό, με το λογότυπο του αναβάτη πάνω της.

Ducati Panigale Replicas

Η παραγωγή των εορταστικών εκδόσεων θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, και συγκεκριμένα στις 263 μοτοσυκλέτες για την έκδοση Bagnaia, 219 για την έκδοση Bautista, 189 για την Martin, 111 για την Bulega και 72 για τη Bezzecchi. Όπως βλέπουμε ο αριθμός της παραγωγής εμπεριέχει και τον αγωνιστικό αριθμό του εκάστοτε αγωνιζόμενου, αλλά επιπλέον φθίνει ανάλογα με τη... σπουδαιότητα του αναβάτη -κατά την Ducati τουλάχιστον.

Ducati Panigale Replicas

Οι τέσσερις εορταστικές Panigale V4 βασίζονται στην έκδοση S, ενώ φέρουν επιπλέον STM-EVO SBK ξηρό συμπλέκτη και νόμιμο για κυκλοφορία δρόμου Akrapovic τελικό εξάτμισης. Στα φρένα βρίσκουμε τις δαγκάνες Stylema R της Brembo με τρόμπα φρένου MCS. Τα ρυθμιζόμενα μαρσπιέ είναι billet αλουμινίου της Rizoma, ενώ η ζελατίνα είναι αγωνιστική. Στα έξτρα περιλαμβάνονται και carbon αξεσουάρ σε θερμική ασπίδα για την εξάτμιση, το κάλυμμα του εναλλάκτη, το πίσω φτερό και τους αεραγωγούς των φρένων, ενώ από carbon και τιτάνιο είναι και η προστασία του ψαλιδιού.

Ducati Panigale Replicas

Τα καλούδια συνεχίζονται με την προσθήκη αρκετού ακόμα carbon: κάλυμμα συμπλέκτη, κιτ αφαίρεσης πινακίδας και καθρεπτών για χρήση πίστας, billet αγωνιστική τάπα ρεζερβουάρ και GPS που χαρίζει δυνατότητες τηλεμετρίας στη μοτοσυκλέτα.

Ducati Panigale Replicas

Όσον αφορά στη Panigale V2, αυτή εμπλουτίζεται με αναρτήσεις και σταμπιλιζατέρ Ohlins, αγωνιστικά τελικά της Akrapovic και μπαταρία ιόντων λιθίου. Κι εδώ έχουμε ρυθμιζόμενα μαρσπιέ Rizoma από billet αλουμίνιο, carbon φτερά και προστατευτικού αμορτισέρ, τάπα ρεζερβουάρ από billet αλουμίνιο και κιτ αφαίρεσης καθρεπτών και πινακίδας κυκλοφορίας.

 

Ετικέτες

Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που πατά στην Ευρώπη! [VIDEO]

Ήρθε με τιμή ΣΟΚ για τον ανταγωνισμό!
Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που πατά στην Ευρώπη! [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/5/2026

Αεροπορικώς έφτασε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που θα κυκλοφορήσει στους Ευρωπαϊκούς δρόμους ξεκινώντας το ταξίδι του πρώτα από την χώρα μας.

Η τεράστια εμπορική επιτυχία των σκούτερ της ZONTES, ανταμείβεται από το εργοστάσιο που έστειλε στην ελληνική αντιπροσωπεία το πρώτο 703T με αεροπλάνο για να προλάβει να γράψει χιλιόμετρα πριν φτάσουν οι μοτοσυκλέτες που έχουν αρχίσει ήδη να μπαίνουν σε προ-παραγγελία.

Το υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο λοιπόν όπου αμέσως μετά την παραλαβή πέρασε την διαδικασία της προετοιμασίας και του τεχνικού ελέγχου και ήρθε στα γραφεία του περιοδικού για την πρώτη μας γνωριμία!

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Freel%2F2030326194558128%2F&show_text=false&width=267&t=0" width="267" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>
Το πρώτο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης

Η μοτοσυκλέτα δεν έχει ακόμη γράψει τα πρώτα της χιλιόμετρα, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Αναμένοντας την αναλυτική δοκιμή του, έχουμε ένα σύντομο video με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και τον εξοπλισμό που φέρνει καθώς ο συνδυασμός αυτός, στο πλαίσιο τιμής που θα πωλείται στην Ελλάδα αλλάζουν τα δεδομένα της κατηγορίας.

Το νέο ZONTES 703T θα πωλείται στην Ελλάδα 6.995€ και επιγραμματικά περιλαμβάνει:
 

  • Τρικύλινδρος Κινητήρας 102 PS Ισχύς και 74,5 Nm Ροπής
  • Ηλεκτρονική οδήγηση της γκαζιέρας
  • Quickshifter Διπλής Κατεύθυνσης
  • 4 Riding Modes ROAD / SPORT / RAIN / RIDER
  • Αλουμινένιο Πλαίσιο και Ψαλίδι
  • Marzocchi USD Πλήρως Ρυθμιζόμενο
  • Πίσω Ανάρτηση Πολλαπλών Συνδέσμων
       Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης  & Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφοράς
  • MICHELIN ROAD 6 Ελαστικά
  • TPMS
  • Nissin Τετραπίστονες Ακτινικές Δαγκάνες εμπρός / Πίσω δαγκάνα  J.Juan
  • IMU 6 Αξόνων
  • Cornering ABS και TCS
  • 8” TFT Έγχρωμη Οθόνη
  • Bluetooth και Wi-Fi Συνδεσιμότητα
  • Keyless Σύστημα 3ης Γενιάς
  • Κάμερα Καταγραφής
  • 20 L Ρεζερβουάρ με Ηλεκτρονικό Κλείδωμα
  • Ηλεκτρικά Ρυθμιζόμενη Ζελατίνα
  • Full LED & Φώτα Ομίχλης
  • Θερμαινόμενα Γκριπ και Σέλα Αναβάτη
  • Χούφτες με Ενσωματωμένα Φλας
  • Ανοξείδωτα Προστατευτικά Κάγκελα
  • Σχάρα Αποσκευών
  • Διπλή Θύρα USB A/C Ταχείας Φόρτισης έως 30W

 

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά – Σε αναμονή τελικής επιβεβαίωσης:

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τετράχρονος
Υγρόψυκτος
699cc

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ

3 εν σειρά – DOHC / 12

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

70.0 x 60.6

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

13:01

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

EFI MARELLI

ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ

Υγρό κάρτερ

ΤΥΠΟΣ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ

Υγρός, Πολύδισκος

ΚΙΒΩΤΙΟ

6 Ταχύτητες

ΙΣΧΥΣ

102 ps /11.200 rpm

ΡΟΠΗ

74,5 Nm / 8.500 rpm

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

20.0 L

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

5 L / 100km
*Εκκρεμεί η ευρωπαϊκή έγκριση τύπου.

ΠΛΑΙΣΙΟ

Περιμετρικό αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών, τύπου διαμάντι

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ)

2.095 x 880 x 1.280 mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

1.480 mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ

160 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

805 mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

206 kg

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ

2 Πλευστοί Δίσκοι
Ακτινικές Δαγκάνες Nissin

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ

Δίσκος
Mε Δαγκάνα J.Juan

ABS

Cornering ABS

ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Marzocchi Πλήρως Ρυθμιζόμενο Ανεστραμμένο Πιρούνι

ΟΠΙΣΘ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ανάρτηση Πολλαπλών Συνδέσμων με Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης και Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφοράς

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

120/70 ZR17
MICHELIN ROAD 6

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

180/55 ZR17
MICHELIN ROAD 6

 

Ετικέτες