Ducati Panigale 2023 Replica - Πέντε εκδόσεις παραγωγής αφιερωμένες στη θριαμβευτική σεζόν MotoGP, WorldSBK και WorldSSP

Στα χρώματα των μοτοσυκλετών των Bagnaia, Bautista, Bulega, Martin και Bezzecchi
Ducati Panigale Replicas
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/12/2023

Μετά το πέρας μιας θριαμβευτικής αγωνιστικής σεζόν, η Ducati παρουσίασε τέσσερα Panigale V4 κι ένα Panigale V2 με τα χρώματα και τα γραφικά των μοτοσυκλετών των Πρωταθλητών MotoGP, WorldSBK και WorldSSP -αλλά και 2 ακόμα αναβατών της που πάλεψαν με τον Pecco για τον τίτλο-, σε περιορισμένη παραγωγή και με τις υπογραφές των Bagnaia, Bautista, Bulega, Martin και Bezzecchi στο ρεζερβουάρ.

Πέρα από την υπογραφή του εκάστοτε Πρωταθλητή, η κάθε μοτοσυκλέτα θα διαθέτει πιστοποιητικό αυθεντικότητας και πολλά έξτρα αξεσουάρ, ενώ θα παραδίδεται σε μοναδική ξύλινη κούτα.

Οι εορταστικές εκδόσεις παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της γιορτής “Campioni in Festa”, που διοργάνωσε η Ducati προς τιμήν των Πρωταθλητών της. Τα Panigale V4 που είναι αφιερωμένα σε Bagnaia και Bautista θα κυκλοφορήσουν στο κίτρινο χρώμα με το οποίο αγωνίστηκαν οι 2 Πρωταθλητές στον γύρο του Misano, τιμώντας ένα ιστορικό χρώμα της ιστορίας του εργοστασίου.

Ducati Panigale Replicas

Αντίστοιχα η μοτοσυκλέτα του Martin θα παραχθεί στα χρώματα της Prima Pramac, με την προσθήκη carbon φτερού μπροστά, και η μοτοσυκλέτα του Bezzecchi στα χρώματα της Mooney VR46 Team. Τέλος, το Panigale V2 του Bulega θα έρχεται στα χρώματα της Aruba.it.

Ducati Panigale Replicas

Οι μοτοσυκλέτες θα προσφέρονται σε μονόσελη έκδοση, ενώ κάθε μια από εκείνες θα έρχεται με billet πλάκα τιμονιού με εγχάραξη λέιζερ του αύξοντα αριθμού της, ένα μοναδικό κλειδί και ειδικό για την περίπτωση animation στα όργανα. Επιπλέον, η σέλα κατασκευάζεται από ειδικό υλικό, με το λογότυπο του αναβάτη πάνω της.

Ducati Panigale Replicas

Η παραγωγή των εορταστικών εκδόσεων θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, και συγκεκριμένα στις 263 μοτοσυκλέτες για την έκδοση Bagnaia, 219 για την έκδοση Bautista, 189 για την Martin, 111 για την Bulega και 72 για τη Bezzecchi. Όπως βλέπουμε ο αριθμός της παραγωγής εμπεριέχει και τον αγωνιστικό αριθμό του εκάστοτε αγωνιζόμενου, αλλά επιπλέον φθίνει ανάλογα με τη... σπουδαιότητα του αναβάτη -κατά την Ducati τουλάχιστον.

Ducati Panigale Replicas

Οι τέσσερις εορταστικές Panigale V4 βασίζονται στην έκδοση S, ενώ φέρουν επιπλέον STM-EVO SBK ξηρό συμπλέκτη και νόμιμο για κυκλοφορία δρόμου Akrapovic τελικό εξάτμισης. Στα φρένα βρίσκουμε τις δαγκάνες Stylema R της Brembo με τρόμπα φρένου MCS. Τα ρυθμιζόμενα μαρσπιέ είναι billet αλουμινίου της Rizoma, ενώ η ζελατίνα είναι αγωνιστική. Στα έξτρα περιλαμβάνονται και carbon αξεσουάρ σε θερμική ασπίδα για την εξάτμιση, το κάλυμμα του εναλλάκτη, το πίσω φτερό και τους αεραγωγούς των φρένων, ενώ από carbon και τιτάνιο είναι και η προστασία του ψαλιδιού.

Ducati Panigale Replicas

Τα καλούδια συνεχίζονται με την προσθήκη αρκετού ακόμα carbon: κάλυμμα συμπλέκτη, κιτ αφαίρεσης πινακίδας και καθρεπτών για χρήση πίστας, billet αγωνιστική τάπα ρεζερβουάρ και GPS που χαρίζει δυνατότητες τηλεμετρίας στη μοτοσυκλέτα.

Ducati Panigale Replicas

Όσον αφορά στη Panigale V2, αυτή εμπλουτίζεται με αναρτήσεις και σταμπιλιζατέρ Ohlins, αγωνιστικά τελικά της Akrapovic και μπαταρία ιόντων λιθίου. Κι εδώ έχουμε ρυθμιζόμενα μαρσπιέ Rizoma από billet αλουμίνιο, carbon φτερά και προστατευτικού αμορτισέρ, τάπα ρεζερβουάρ από billet αλουμίνιο και κιτ αφαίρεσης καθρεπτών και πινακίδας κυκλοφορίας.

 

Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες