Ducati Panigale V2 2025 - Με δίμπρατσο ψαλίδι η νέα SS των Ιταλών

Δοκιμές σε δημόσιο δρόμο για τη μοτοσυκλέτα από το Borgo Panigale
Ducati Panigale V2 δίμπρατσο ψαλίδι
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

25/7/2024

Το μονόμπρατσο αλουμινένιο ψαλίδι που έχει συνδεθεί άρρηκτα με τις sport μοτοσυκλέτες της Ducati παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια, τουλάχιστον για την Panigale V2, ενώ μένει να δούμε τι θα προκύψει και στη νέα Panigale V4.

Είτε σήμερα, όπως είναι άλλωστε προγραμματισμένο, είτε σε κάποια από τις επόμενες τρεις ημέρες της μεγάλης γιορτής των Ιταλών World Ducati Week, η εταιρεία από το Borgo Panigale θα παρουσιάσει στο κοινό ένα νέο μοντέλο της και αυτό θα μπορούσε να είναι κάλλιστα η νέα Panigale V2 που βλέπουμε εδώ, ή η νέα Panigale V4 για την οποία σας είχαμε γράψει τις προηγούμενες μέρες. 

Σε κάθε περίπτωση οι κατασκοπικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό για την Ducati που εγκαταλείπει εκ νέου -το είχε κάνει και με τη 999- ένα ακόμη "σήμα κατατεθέν" για τις sport μοτοσυκλέτες της που δεν είναι άλλο από το μονόμπρατσο ψαλίδι, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην εμβληματική 916.

Ducati Panigale V2 δίμπρατσο ψαλίδι

Πέρα από χάρμα οφθαλμών, το μονομπρατσο, που είναι ελαφρώς βαρύτερο από το "συμβατικό" αδερφάκι του, δημιουργήθηκε για να δίνει τη δυνατότητα στα εργοστάσια να αλλάζουν γρήγορα τον πίσω τροχό της μοτοσυκλέτας, ειδικά στους αγώνες αντοχής.

Όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν λοιπόν μια Panigale V2 με μονόμπρατσο, με τη νέα μοτοσυκλέτα που φέρει πλέον δίμπρατσο ψαλίδι να δηλώνει την ταυτότητά της στις κατασκοπικές φωτογραφίες από το παράκεντρα τοποθετημένο μονό αμορτισέρ. Νέοι φαίνεται να είναι και οι τροχοί, όπως και οι δαγκάνες της Brembo.

Το φαίρινγκ, που είναι αρκετά συντηρητικό στη σχεδίασή του και θυμίζει περισσότερο το Supersport παρά το Panigale που γνωρίζουμε, θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί απλά για να καμουφλάρει τη μοτοσυκλέτα, ενώ το νέο δίμπρατσο ψαλίδι, φέρνει μαζί του και νέα σχεδίαση για την εξάτμιση με το τελικό να γίνεται διπλό και να "μετακομίζει" κάτω από τη σέλα.

Suzuki: Νέα ευρωπαϊκά χρώματα για GSX-8T και GSX-8TT

Η Suzuki ανακοίνωσε δύο νέους χρωματισμούς για τα GSX-8T και GSX-8TT που είναι ήδη διαθέσιμοι στην αγορά της Ολλανδίας.
suzuki gsx-8t-tt
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/8/2026

Στο γυμνό GSX-8T το νέο χρώμα είναι το πορτοκαλί Glass Blaze Orange και δεν αντικαθιστά κάποιο από τα προϋπάρχοντα, αλλά προστίθεται δίπλα τους.

Suzuki GSX-8T

Όσον αφορά στο GSX-8TT, εδώ η νέα προσθήκη είναι το κόκκινο Candy Darling Red και, όπως και στο 8Τ, έρχεται να προστεθεί μαζί με τα υπόλοιπα διαθέσιμα χρώματα του 2026.

Suzuki GSX-8TT

Καμιά άλλη αλλαγή δεν σημειώνεται στις δύο μοτοσυκλέτες με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα ων 776 κυβικών εκατοστών.

Επί του παρόντος δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτά τα δύο νέα χρώματα θα επεκταθούν σε όλη την ευρωπαϊκή γκάμα, ωστόσο αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο. Σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο, δεν αφορούν προς το παρόν τις μοτοσυκλέτες στην πατρίδα της Suzuki και χαρακτηρίζονται ως χρώματα για τις “European Specification” μοτοσυκλέτες της.

 

Ετικέτες