Ducati Panigale V2 RS6 Hommage by GP Products - Nogaro Blue ποίημα [VIDEO]

Μοναδικό customized Panigale V2, με βάση το προηγούμενο μοντέλο με το μονόμπρατσο
GP Products Ducati Panigale V2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/12/2024

Ο Marc Goutziers και η ομάδα του στην ολλανδική GP Products εμπορεύονται aftermarket προϊόντα επιδόσεων, και ενίοτε δημιουργούν και μερικά project μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων, που φορτώνουν με τα προαναφερθέντα δικά τους αξεσουάρ, και ολοκληρώνουν το αποτέλεσμα με μοναδικούς χρωματισμούς. Η τελευταία τους δημιουργία αφορά σε ένα μοναδικό μπλε Ducati Panigale V2 που αποτίει φόρο τιμής στο Audi RS6 -με Audi και Ducati να ανήκουν αμφότερες στη μητρική Volkswagen AG.

Η βάση του project είναι το Ducati Panigale V2 2024, με το μονόμπρατσο ψαλίδι, και τον ισχυρότερο κινητήρα από τον απόγονο του, με αρχική απόδοση 155 hp / 10.750 rpm, και βάρος 176 στεγνών κιλών.

Για το πέμπτο project της όσον αφορά στις μοτοσυκλέτες η GP Products προμηθεύτηκε το παραπάνω Panigale V2 από την Ducati Zaltbommel με στόχο να το μεταμορφώσουν.

Πριν λίγο καιρό οι Ολλανδοί είχαν μεταμορφώσει ένα Audi RS6 C8, ως φόρο τιμής στο εμβληματικό Audi RS2 του 1993, και έτσι η ιδέα έπεσε να βαφτεί στο ίδιο μπλε (Nogaro Blue) και το Panigale V2.

GP Products Ducati Panigale V2

Κάπως έτσι το Panigale V2 λύθηκε και ξεκίνησαν οι επεμβάσεις. Τα καλάμια του πιρουνιού δέχθηκαν μπλε ανοδίωση (θυμηθείτε την ανάλογη χρυσή ανοδίωση στο Triumph Bobber TFC του 2025)

GP Products Ducati Panigale V2

Μπλε βάφτηκε το φαίρινγκ, και για μια όμορφη νότα σπορ αντίθεσης κόκκινες βάφθηκαν οι δαγκάνες των φρένων.

Στη συνέχεια προστέθηκαν αξεσουάρ carbon της iLmberger, όπως αεροδυναμικά φτερά, κάλυμμα πλαισίου, λασπωτήρας πίσω, κ.α.

Μια παχιά μεμβράνη PPF διασφαλίζει τη βέλτιστη προστασία του χρώματος και των αυτοκόλλητων από τις γρατζουνιές, ενώ κατόπιν οι Ολλανδοί ξεκίνησαν να ελαφραίνουν τη μοτοσυκλέτα.

GP Products Ducati Panigale V2

Αν η στάνταρ εξάτμιση ζυγίζει 13,9 κιλά, η ολόσωμη εξάτμιση τιτανίου της Akrapopic ζυγίζει μόλις 6,3 κίλα!

GP Products Ducati Panigale V2

Συνεχίζουμε με τους carbon τροχούς RBX2 της Rotobox που κόβουν ακόμα περισσότερα κιλά -χωρίς τους Ολλανδούς να μας λένε πόσα ακριβώς-, και μάλιστα από το μη-αναρτώμενο βάρος προσθέτοντας ευελιξία σε κάθε αλλαγή κατεύθυνσης. Τα μπράτσα τους είναι πέντε, όσα ήταν και εκείνα του Audi RS6.

GP Products Ducati Panigale V2

Νέα είναι η σέλα από Alcantara, με λογότυπο Ducati, ενώ στις υπόλοιπες λεπτομέρειες ξεχωρίζουν η αγωνιστική τάπα στο ρεζερβουάρ, οι νέοι καθρέπτες, οι ρυθμιζόμενες μανέτες με τα προστατευτικά τους, τα ρυθμιζόμενα μαρσπιέ της Gilles, η φιμέ ζελατίνα της Puig, τα aftermarket γρανάζια τελικής μετάδοσης, κ.α.

Η τελική τιμή για το παραπάνω αριστούργημα φτάνει τα 51.649 ευρώ -σε αυτή συμπεριλαμβάνεται και η μοτοσυκλέτα βάσης.

Ετικέτες

Zontes 125X και 125V με αλουμινένιο πλαίσιο – Πότε έρχονται στην Ελλάδα

Δύο καινοτόμα σκούτερ προδιαγραφών Α1 που πρωτοεμφανίστηκαν στην EICMA θα έρθουν στη χώρα μας
Zontes 125X
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/3/2026

Η Zontes συνεχίζει να αναπτύσσεται με ταχύτατο ρυθμό και, πέραν της τρικύλιδρης γενιάς των μοτοσυκλετών 703 που αναμενόμενα έχει πρωταγωνιστήσει στη δημοσιότητα, στην πρόσφατη έκθεση EICMA είχε αρκετά ακόμη ενδιαφέροντα.

Ήδη αυτές τις μέρες καταφτάνει στη χώρα μας το ανανεωμένο best seller G368 ETC, ενώ ακόμη περιμένουμε να έρθει η ασφάλτινη adventure 703T και η νέα δικύλινδρη σειρά σκούτερ 552 με τέσσερα μοντέλα.

Zontes 125X
Zontes 125X

Δεν μένουμε μόνο στους μεσαίους και μεγάλους κυβισμούς ωστόσο, καθώς οι Κινέζοι είχαν μια νοστιμότατη έκπληξη και για την Α1 κατηγορία. Ο λόγος για τα δύο σκούτερ που παρουσίασαν στην έκθεση του Μιλάνου, 125Χ και 125V.

Εκ πρώτη όψεως είναι δύο τυπικά μοντέλα της κατηγορίας τους, με τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω. Ο μονοκύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας τους τροδοφοτείται από ψεκασμό Bosch και αποδίδει μέγιστη ισχύ 15 ίππων και ροπή 1.3 χιλιογραμμόμετρων, δηλώνοντας πολύ χαμηλή ονομαστική κατανάλωση 1.8 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Zontes 125V
Zontes 125V

Μοιράζονται εν πολλοίς τον ίδιο ακριβώς εξοπλισμό και οι διαφορές τους εστιάζουν στη σχεδίαση, με το 125Χ σε πιο GT κατεύθυνση και το 125V σε μια πιο λιτή και σπορ σιλουέτα.

Κατά τον κατασκευαστή τους τα δύο σκούτερ επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 99 km/h με δυνατή επιτάχυνση, ενώ διακρίνονται επίσης για τον άφθονο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα που, κατά τη Zontes, δέχεται δύο full-face κράνη!

Zontes 125X

Αυτά ωστόσο είναι τα τετριμμένα, σε πλήρη αντίθεση με το κρυφό τους όπλο που παραμένει αθέατο και κρυμμένο κάτω από τα πλαστικά τους: αλουμινένιο πλαίσιο!

Χάρη σε αυτό, η Zontes μας λέει πως τα 125Χ και 125V ζυγίζουν 108 στεγνά κιλά ή περίπου 117 όταν τα 11λιτρα ρεζερβουάρ τους είναι γεμάτα.

Zontes 125X
Zontes 125X

Η Zontes πρωτοπορεί εδώ, αν και δεν πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή αλουμινένιου σκελετού σε σκούτερ. Το Yamaha TMAX είναι ένα πασίγνωστο μοντέλο με πλαίσιο από αλουμίνιο, όπως ήταν και πριν αρκετά χρόνια το GP1 250 της Derbi.

Ακόμη και στα 125άρια σκούτερ δεν είναι η πρώτη τέτοια εφαρμογή, καθώς είχε προηγηθεί πριν περίπου είκοσι χρόνια το Peugeot Jet Force 125, που κυκλοφορούσε και σε μια θεοπάλαβη έκδοση Compressor. Ναι, με κομπρέσορα, όπως ακριβώς τα Kawasaki H2.

Zontes 125X

Ωστόσο έκτοτε δύσκολα θα έβλεπε κανείς τις λέξεις “αλουμινένια πλαίσια” και “μικρά σκούτερ” στην ίδια πρόταση, γεγονός που θα αλλάξει με την έλευση των δύο νέων Zontes, κάτι που αναμένεται να συμβεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2026, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας.

Ετικέτες