Ducati SuperSport 950 S: Νέος χρωματισμός για το 2024

Στα λευκά, με δυο στιλάτες παράλληλες ρίγες σε γκρι και κόκκινο χρώμα
Ducati Supersport 950 S Stripe 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/5/2023

Για το 2024 η Ducati προσθέτει τον χρωματισμό “Stripe Livery” για την έκδοση S του SuperSport 950, στον οποίο νέα είναι και τα γραφικά.

Θυμίζουμε πως οι βασικές διαφορές της έκδοσης S από την “απλή” SuperSport 950, είναι οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Ohlins, το κάλυμμα σέλας συνεπιβάτη και οι τροχοί σε “Glossy Black” χρώμα.

Στις διαφορές αυτές τώρα έρχεται να προστεθεί ο χρωματικός συνδυασμός “Stripe Livery”, ο οποίος αφορά μόνο την έκδοση S. Σε αυτόν δύο νέες ρίγες σε σκούρο γκρι και κόκκινο της Ducati καλύπτουν το μπροστά μέρος του “Iceberg White” φαίρινγκ, με την κόκκινη ρίγα να αποτελεί νοητή προέκταση του σωλήνα του πλαισίου της μοτοσυκλέτας!

Ducati Supersport 950 S Stripe 2024

Οι λωρίδες αυτές ξεκινούν από το πλαϊνό μέρος του φτερού και διατρέχουν τους αεραγωγούς και από τις δύο πλευρές, δίνοντας μία σπορ αλλά και κομψή εμφάνιση. Τα γραφικά της μοτοσυκλέτας έχουν αλλάξει ελαφρώς για να ταιριάζουν στον νέο χρωματικό συνδυασμό, με το “SUPERSPORT” να βρίσκεται μέσα στην κόκκινη γραμμή και να έχει μεγαλώσει σε μέγεθος, παραμένοντας όμως σε λευκό χρώμα και το “950S” να μπλέκεται με την γκρι -και πιο φαρδιά- γραμμή, όντας πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος από πριν, ενώ το S είναι πλέον κόκκινο.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν διαφορές, με τον δικύλινδρο Testastretta 11ο να διατηρεί την ονομαστική απόδοση των 110 ίππων στις 9.500 στροφές και την ροπή των 9,48 κιλών στις 6.500 στροφές, ενώ συμμορφώνεται με τις Euro 5 προδιαγραφές και έρχεται και σε Α2 έκδοση.

Ο νέος χρωματικός συνδυασμός αναμένεται στους dealer από τον Ιούνιο του 2023.

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες