Ducati World Premiere 2024 - Στις 3/10 η αποκάλυψη του τρίτου νέου μοντέλου των Ιταλών για το 2024

Με τίτλο “Race Wilder”, και με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για την έλευση του νέου Ducati DesertX Rally
motomag Ducati World Premiere 2024: Το τρίτο επεισόδιο Τρίτη 3 Οκτωβρίου στις 17:00
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/10/2023

Μετά την παρουσίαση του Ducati Multistrada V4 S Grand Tour στις 19/9, η ιταλική εταιρεία ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα των παρουσιάσεων της, στις 3 Οκτωβρίου θα  παρουσιάσει μέσω της σειράς Ducati World Premier το τρίτο νέο μοντέλο της για το 2024. Αυτό όπως όλα δείχνουν θα είναι το DesertX Rally καθώς στο βίντεο που έχει προβληθεί στις 26/7 βλέπουμε να υπάρχουν πλάνα μόνο από χωμάτινο τερέν.

Στις 3 Οκτωβρίου λοιπόν -και στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδας-, οι Ιταλοί προφανώς θα παρουσιάσουν τη σκληροπυρηνική έκδοση του DesertX, με τη Rally έκδοση όπως είχατε διαβάσει στο MOTO να εφοδιάζεται με νέες αναρτήσεις, ενισχυμένη ποδιά, βάσεις για βαλίτσες και πολλά άλλα. Σύμφωνα επίσης με την Ducati το νέο αυτό μοντέλο είναι αφιερωμένο στους τολμηρούς αναβάτες που τους αρέσουν τα ταξίδια στις πιο δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες καθώς και οι αγώνες αντοχής, ενώ η μοτοσυκλέτα έχει εξελιχθεί μέσα από τους αγώνες -ακόμα και από το Hard Enduro, με τον Antoine Meo.

Ducati DesertX Rally 2024

Την παρουσίαση του νέου αυτού μοντέλου μπορείτε να δείτε ζωντανά μέσα από τα social media της Ducati καθώς και από το επίσημο κανάλι της στο YouTube. Τέλος, όσοι το επιθυμούν μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή MyDucati App, διαθέσιμη τόσο για iOS όσο και για Android λογισμικό, όπου στο τέλος κάθε επεισοδίου, το εργοστάσιο του Borgo Panigale προσφέρει αποκλειστικό περιεχόμενο για τη μοτοσυκλέτα που παρουσίασε.

Ετικέτες

Suzuki SV-7GX: Ανακοινώθηκε η τιμή του σε ευρωπαϊκές αγορές και είναι ανταγωνιστική – Πρόβλεψη για Ελλάδα

Έρχεται με νέο πακέτο βασισμένο στην παλιά αξιοπιστία
suzuki
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/5/2026

Η Suzuki μας αποκάλυψε στην έκθεση EICMA τη νέα μεσαία crossover SV-7GX, που φέρει τον γνωστό V2 κινητήρα 90 μοιρών των SV650 και V-Strom 650, ανανεωμένο με νέα καλούδια.

Ο κινητήρας αυτός βρίσκεται στην παραγωγή από το μακρινό 1999, όμως φέρει πλέον ride-by-wire ψεκασμό που έρχεται πακέτα μαζί με quickshiter δύο κατευθύνσεων, τρία riding modes που ρυθμίζουν με την σειρά τους την απόδοση κινητήρα και traction control τριών επιπέδων, ενώ η απόδοση του κινητήρα είναι 72,4 ίπποι και 6,52 kg.m στις 8.500 και 6.800 σ.α.λ. αντίστοιχα - όσο δηλαδή ήταν και πριν τον εκσυγχρονισμό.

suzuki

Η τιμή της μοτοσυκλέτας στην Αγγλία έχει ανακοινωθεί στις 6.999 λίρες (περίπου 8.000 ευρώ, ισοτιμία 12/5/2026), στη Γερμανία η βασική έκδοση (λευκό χρώμα) θα πωλείται έναντι 7.999 ευρώ με την Touring έκδοση να είναι κατά χίλια ευρώ ακριβότερη (8.999), ενώ στην Ισπανία έχει οριστεί στα 7.999 ευρώ. Στη χώρα μας εκτιμάμε πως λόγω του τέλους ταξινόμησης και του αυξημένου ΦΠΑ, η τιμή αναμένεται να υπερβεί τις 8.000 ευρώ.

Πρόκειται για μια τιμή που ως τώρα φωτογραφίζει τη διάθεση της Suzuki να κρατήσει τη νέα της μοτοσυκλέτα κοντά στα δεδομένα του ανταγωνισμού, καθώς παραμένει στα ίδια επίπεδα με το V-Strom 650.

Το SV-7GX εκτιμάται πως θα φτάσει στο ευρωπαϊκό δίκτυο της Suzuki προς τα τέλη του Καλοκαιριού.