EICMA 2021: Δυναμικά η Fantic σε όλα τα μέτωπα

Ανανεωμένα Caballero και 450 Rally!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

23/11/2021

Η Fantic παρουσίασε ούτε λίγο ούτε πολύ, εφτά νέα μοντέλα, αλλά στην ουσία πρόκειται για τις ανανεωμένες εκδόσεις των Caballero 125 και 500, μαζί με το αγωνιστικό XEF 450 Rally.

Τα Caballero 500 και 125 απέκτησαν αναβαθμίσεις στον κινητήρα και τις εξατμίσεις, προκειμένου να πληρούν τις Euro5 προδιαγραφές. Ο… πρεσβύτερος των Caballero, το 500, θα διατίθεται σε έξι εκδόσεις (Flat Track, Scrambler, Rally, Explorer, Delluxe και την επετειακή έκδοση με για τα 50 χρόνια της εταιρείας), με τις διαφορές να εντοπίζονται στον εξοπλισμό και τις χρωματικές επιλογές. Το Explorer διαθέτει βάσεις για βαλίτσες, ενώ το Flat Track έχει μπροστινό τροχό με διάσταση 19''.

To 125 Rally είναι η έκδοση που προστέθηκε στου βενιαμίν της γκάμας για το 2022, η οποία ακολουθεί στιλιστικά το Rally 500, με το ψηλό φτερό μπροστά, την προστατευτική ποδιά και το μασκάκι πάνω από τον προβολέα, ενώ θα διατίθεται σε δύο χρωματικές επιλογές.

Το XEF 450 Rally θα "φοράει" τον μονοκύλινδρο τετράχρονο κινητήρα της Yamaha, μέσα σε ένα αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο, το οποίο συνεργάζεται με τις αναρτήσεις της KYB (πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 48mm και διαδρομή 310mm και το επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ της KYB με διαδρομή 317mm). Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι στα 30 λίτρα και το ύψος της σέλας στα 955mm.

Suzuki RM-Z450 και RM-Z250: Βελτιώσεις με βάση την πρωταθλήτρια AMA SX του Ken Roczen

Η Suzuki ανανεώνει τις δύο ΜΧ μοτοσυκλέτες της σε αναρτήσεις, κινητήρα και τροχούς
Suzuki RM-Z450
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/7/2026

Σπουδαία χρονιά αυτή για τη Suzuki στις ΗΠΑ, όπου ο Ken Roczen κατέκτησε το πρωτάθλημα 2026 AMA Supercross με το RM-Z450, εμπνέοντας τη Suzuki να προχωρήσει σε αναβαθμίσεις και βελτιώσεις της ΜΧ μοτοσυκλέτας της για το 2027 και να την παρουσιάσει στις ΗΠΑ, πρώτα απ’ όλον τον κόσμο.

Το RM-Z450 του 2027 (κεντρική φωτογραφία) αποκτά νέες αναρτήσεις της ΚΥΒ μπροστά και πίσω, καθώς και νέες μαύρες ζάντες RK Excel με εργοστασιακή τοποθέτηση ελαστικών Bridgestone Battlecross X30.

Αλλαγή συναντάμε και στο φιλτροκούτι, συγκεκριμένα στον αυλό που στέλνει τον αέρα στα σώματα του ψεκασμού, το οποίο έχει νέο σχήμα για αποδοτικότερη τροφοδοσία με αέρα και αμεσότερη αίσθηση στο γκάζι.

Suzuki RM-Z250

To RM-Z 250 βλέπει ανανέωση στις αναρτήσεις του, οι οποίες έχουν νέο σετάρισμα για το 2027. Μια ακόμη διαφορά στο νέο μοντέλο είναι η εξάτμιση, που έχει καινούργιο τελικό, όπως πάντα συμβατό με τις προδιαγραφές FIM και ΑΜΑ.

Όπως και το 450, το RM-Z250 φορά νέες ζάντες RK Excel και τις ντύνει με νέα λάστιχα Dunlop GEOMAX MX34.

Η Suzuki δεν είχε αλλάξει σχεδόν καθόλου τις δύο ΜΧ μοτοσυκλέτες τα τελευταία χρόνια και, παρότι στα μοντέλα του 2027 έχει ενσωματώσει τις παραπάνω αλλαγές, δεν πειράζει καθόλου την εμφάνισή τους που συνεχίζει με τα ίδια χρώματα και γραφικά που γνωρίζουμε από φέτος.

Suzuki RM-Z250 Champions

Παράλληλα, για να τιμήσει το πρωτάθλημα του Roczen στις ΗΠΑ θα διαθέσει και δύο ανάλογες ρέπλικες στην αμερικανική αγορά - RM-Z450 Champions Edition και RM-Z250 Champions Edition - επενδυμένες με το πακέτο Suzuki RM Army Package που περιλαμβάνει ολόσωμη εξάτμιση Pro Circuit T-6 και κιτ γραφικών που αντιγράφουν την εργοστασιακή RM-Z450 του Roczen.