Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

EICMA 2021: Δυναμικά η Fantic σε όλα τα μέτωπα

Ανανεωμένα Caballero και 450 Rally!

Η Fantic παρουσίασε ούτε λίγο ούτε πολύ, εφτά νέα μοντέλα, αλλά στην ουσία πρόκειται για τις ανανεωμένες εκδόσεις των Caballero 125 και 500, μαζί με το αγωνιστικό XEF 450 Rally.

Τα Caballero 500 και 125 απέκτησαν αναβαθμίσεις στον κινητήρα και τις εξατμίσεις, προκειμένου να πληρούν τις Euro5 προδιαγραφές. Ο… πρεσβύτερος των Caballero, το 500, θα διατίθεται σε έξι εκδόσεις (Flat Track, Scrambler, Rally, Explorer, Delluxe και την επετειακή έκδοση με για τα 50 χρόνια της εταιρείας), με τις διαφορές να εντοπίζονται στον εξοπλισμό και τις χρωματικές επιλογές. Το Explorer διαθέτει βάσεις για βαλίτσες, ενώ το Flat Track έχει μπροστινό τροχό με διάσταση 19''.

To 125 Rally είναι η έκδοση που προστέθηκε στου βενιαμίν της γκάμας για το 2022, η οποία ακολουθεί στιλιστικά το Rally 500, με το ψηλό φτερό μπροστά, την προστατευτική ποδιά και το μασκάκι πάνω από τον προβολέα, ενώ θα διατίθεται σε δύο χρωματικές επιλογές.

Το XEF 450 Rally θα "φοράει" τον μονοκύλινδρο τετράχρονο κινητήρα της Yamaha, μέσα σε ένα αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο, το οποίο συνεργάζεται με τις αναρτήσεις της KYB (πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 48mm και διαδρομή 310mm και το επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ της KYB με διαδρομή 317mm). Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι στα 30 λίτρα και το ύψος της σέλας στα 955mm.