EICMA 2021: Ένα απλό "παρών" της Suzuki [video]

Special εκδόσεις με χρώματα
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

23/11/2021

Η Suzuki για άλλη μια χρονιά είχε μια πολύ περιορισμένη παρουσία και προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, έχοντας ως καλεσμένους στην παρουσίασή της του δύο αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας στα MotoGP, Joan Mir και Alex Rins, καθώς και τον αναβάτη της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Endurance, Sylvain Guintoli.

Αυτό βέβαια συνδυάστηκε και με την παρουσίαση των σπέσιαλ εκδόσεων που ήταν βαμμένες στα χρώματα των αντίστοιχων ομάδων για τα GSX-S950 και GSX-S1000 (Sert Edition και GP Edition) καθώς και ένα νέο χρωματικό συνδυασμό για το Katana, το οποίο όμως θα διαθέτει επιπλέον νέες χαρτογραφήσεις, επαναπρογραμματισμένο traction control και στάνταρ το quickshifter.

Οι προσδοκίες μας για την παρουσίαση του νέου δικύλινδρου εν σειρά των 700cc δυστυχώς δεν επαληθεύτηκαν και για άλλη μια φορά η Suzuki μας άφησε… στα κρύα του λουτρού.

 

Taro ATS-402T Rally: Δικύλινδρο σκούτερ με 17ιντσο μπροστινό από τη συνεργάτιδα της Thrust Motor

Αυγατίζουν τα δικύλινδρα adventure σκούτερ με μια νέα πρόταση που περιμένουμε και στην Ελλάδα
taro cima
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

29/9/2026

Η Taro Motor ίσως δεν είναι ευθέως γνωστή στο ελληνικό κοινό, ωστόσο κάποια μοντέλα της είναι παραπάνω από οικεία στην αγορά μας, καθώς διατίθενται με τα λογότυπα της Thrust Motor, εταιρεία της Δ. Γκουντούφας ΙΚΕ.

Στην πρόσφατη έκθεση CIMAMotor η Taro παρουσίασε ένα νέο σκούτερ ονόματι ATS-402T Rally, σχεδιασμένο σε on-off αισθητική. Στο κέντρο του βρίσκουμε έναν δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 398 cc με μέγιστη απόδοση 40 hp και 4,3 kg μέσω αυτόματης CVT μετάδοσης. Ο κινητήρας αυτός αναλαμβάνει να κινήσει μια μάζα 205 κιλών, στην οποία προσμετράται το μεγάλο ρεζερβουάρ των 17,5 λίτρων γεμάτο με βενζίνη - τοποθετημένο στο πάτωμα για να κρατά το κέντρο βάρους χαμηλά.

taro cima

Δομικό του χαρακτηριστικό είναι ο μεγάλος μπροστινός τροχός 17 ιντσών (110/70) που συνδυάζεται με έναν φαρδύ 14άρη πίσω (150/70), ενώ η Taro επενδύει το σκούτερ της με αναρτήσεις της Marzocchi – ανεστραμμένο πιρούνι και δύο αμορτισέρ piggyback – τις οποίες συνοδεύει με την αναφορά σε “μακριά διαδρομή”, χωρίς ωστόσο και δίνει και τα ανάλογα νούμερα μεταξύ των στοιχείων που αποκάλυψε στην κινέζικη έκθεση.

Αυτή η βάση υποστηρίζει το σχέδιο που η ίδια η Taro περιγράφει ως Σκούτερ Παντός Εδάφους, ή All-Terrain Scooter που σχηματίζει τα αρχικά ATS στο όνομά του.

taro cima

Το σκούτερ της Taro σταματά με έναν δίσκο 300 χιλιοστών μπροστά και 240 πίσω, υποστηρίζεται από δικάναλο σύστημα ABS και traction control – χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν υπάρχουν δυνατότητες απενεργοποίησης, κάτι που θα περιμέναμε σε ένα σκούτερ που δηλώνει παντός εδάφους.

Ο εξοπλισμός του ATS-402T Rally περιλαμβάνει κάθετα τοποθετημένη έγχρωμη TFT οθόνη με συνδεσιμότητα, keyless χειρισμό, αισθητήρες πίεσης ελαστικών, ενώ επενδύει ακόμη σε πλευρικά προστατευτικά κάγκελα, χούφτες τιμονιού και ψηλό ανεμοθώρακα.

Αναμένουμε το νέο σκούτερ της Taro να έρθει και στα μέρη μας μέσω της Thrust Motor και απομένει να ενημερωθούμε για το χρονικό πλαίσιο και φυσικά την τιμή του όταν με το καλό εμφανιστεί.