EICMA 2024: Brixton Storr 500 -  Έρχεται στην Ελλάδα

Θυμίζει Husqvarna Norden, έχει όμως τη δική του ταυτότητα
Brixton Storr 500
Από το

motomag

8/11/2024

To μεσαίων κυβικών εκατοστών Storr 500 που παράγεται από το καλοκαίρι του 2024 στην Κίνα από την Gaokin Moto, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην EICMA του 2022, όμως έπρεπε να περιμένουμε δύο χρόνια ακόμη για να έρθει σε μορφή παραγωγής για την Ευρώπη.

Το Storr 500 βρίσκεται για άλλη μια φορά στην EICMA του 2024 με ελάχιστες αλλαγές από το concept μοντέλο που είχε παρουσιαστεί στην EICMA του 2022. Το Storr 500 που έχει πάρει το όνομά του από έναν βραχώδη λόφο, ο οποίος βρίσκεται στο νησί της Σκωτίας, στο πλάι θυμίζει το Himalayan 450 -που όμως εμφανίστηκε αργότερα από το Storr-, στο σημείο του ρεζερβουάρ φέρνει λίγο προς Tenere 660 και μπροστά φωνάζει Norden 901. Παρόλα αυτά, το τελικό αποτέλεσμα είναι καλαίσθητο και μοναδικό.

Το Adventure μοντέλο της Brixton φέρει έναν τετράχρονο, δικύλινδρο εν σειρά, υγρόψυκτο και ψεκαστό κινητήρα των 486κ.εκ., αποδίδοντας 47,6 ίππους στις 8.500 rpm με ροπή 4,38 kgm στις 6.750 rpm. Εξοπλισμένο με κάγκελα προστασίας, μαύρη αλουμινένια ποδιά, χούφτες και αλουμινένιο προστατευτικό ψυγείου δείχνει έτοιμο να αντιμετωπίσει τις Off-Road κακουχίες και να τα βγάλει πέρα στις μικρές πτώσεις χωρίς ιδιαίτερα πρόβλημα.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό με ξεχωριστό υποπλαίσιο, ενώ ατσάλινο είναι και το ψαλίδι. 

Στον τομέα των αναρτήσεων συναντάμε ένα ανεστραμμένο μπροστινό πιρούνι της Kayaba και πίσω ένα μονό αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας, πλήρως ρυθμιζόμενο. Οι ακτινωτοί τροχοί τύπου tubeless έχουν διαστάσεις19 ιντσών εμπρός και 17 πίσω με διαστάσεις ελαστικών 110-80 μπροστά και 150-60 αντίστοιχα. Υπεύθυνος για το φρενάρισμα είναι ο μεγάλος μπροστινός δίσκος των 320mm με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα και η πίσω δισκόπλακα των 240mm με δαγκάνα ενός εμβόλου. Το Storr είναι εξοπλισμένο με δικάναλο σύστημα ABS της Bosch, έχοντας μάλιστα και δυνατότητα απενεργοποίησης του στον πίσω τροχό.

Η διαιρούμενη σέλα έχει το ανάλογο αφρώδες υλικό για να μην κουράζει σε μεγάλες διαδρομές και χρηστικές αποδεικνύονται οι χειρολαβές που είναι κομμάτι της σχάρας για το δέσιμο κάποιου σάκου ή για να κρατηθεί ο συνεπιβάτης. 

Το Storr έρχεται με προστατευτικές χούφτες, ποδιά και κάγκελα στον στάνταρ εξοπλισμό αλλά και με έγχρωμη και κάθετα τοποθετημένη TFT οθόνη, θύρα USB, προβολάκια ομίχλης, LED φωτιστικά σώματα με DRL λειτουργία, και ψηλή ζελατίνα. Το βάρος του είναι 195 κιλά (χωρίς υγρά) και 209 (πλήρες υγρών), το ύψος της σέλας φτάνει τα 839mm, η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος ανακοινώνεται στα 200mm, και η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι στα 16 λίτρα.

Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να κυκλοφορήσει σε δυο χρώματα, πράσινο και μπλε, και την αναμένουμε κοντά μας μέσα στο 2025.

Ετικέτες

Beta RX250 4T 2027 – Πρώτη εμφάνιση σε ιταλικό αγώνα [Βίντεο]

Η νέα τετράχρονη Beta που προορίζεται για τη μάχη της ΜΧ2 το 2027 έτρεξε τον πρώτο της αγώνα στο Internazionali d'Italia MX
Beta RX 250 4T prototype
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/2/2026

Η Beta έχει ήδη παρουσία στο κορυφαίο επίπεδο του παγκοσμίου ΜΧ, MXGP, από το 2021 με την MT Racing Team Beta και την τετράχρονη RX 450 4T, ενώ τώρα ετοιμάζεται και για την κατηγορία ΜΧ2 των 250 cc.

Η μοτοσυκλέτα που εξελίσσει για την ΜΧ2 εδώ και αρκετούς μήνες είναι η RX 250 4T και η πρώτη της δημόσια εμφάνιση έγινε στον πρόσφατο αγώνα της σειράς Internazionali d'Italia MX στη Mantua και δη στο δεύτερο σκέλος, στα χέρια ενός από τους αναβάτες δοκιμών της.

Beta RX 250 4T prototype

Χτισμένη γύρω από έναν ολοκαίνουργιο μονοκύλινδρο τετράχρονο κινητήρα 250 cc με δύο εκκεντροφόρους στην κεφαλή, έχει μια εμφανέστατη διαφοροποίηση από τη σχεδίαση της RX 450 4T τοποθετώντας την αλυσίδα της τελικής μετάδοσης στη δεξιά πλευρά της μοτοσυκλέτας, αντίστροφα από το μοντέλο των 449 cc.

Beta RX 250 4T prototype

Νέο είναι και το πλαίσιο, ενώ η Beta μας λέει πως η τελική μορφή της RX 250 4T δεν είναι ακόμη καθορισμένη, καθώς η εξέλιξή της συνεχίζεται ακόμη.

Στόχος είναι η νέα ΜΧ μοτοσυκλέτα της να είναι έτοιμη πριν το Καλοκαίρι, όταν παραδοσιακά παρουσιάζονται όλα τα off-road μοντέλα των κατασκευαστών ενόψει του επόμενου πρωταθλήματος, με προφανή στόχο η Beta να είναι παρούσα και στην κατηγορία ΜΧ2 του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2027.