Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Έρχεται το Beneli SRK600

Ο αντικαταστάτης του TNT

Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες –και μάλιστα μέσα από το εργοστάσιο- αποκαλύπτουν πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το επερχόμενο, ολοκαίνουργιο naked SRK600, που θα αντικαταστήσει ΤΝΤ600. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, αυτές τραβήχτηκαν μέσα στο εργοστάσιο, γεγονός που μαρτυρά ότι είναι θέμα ημερών η επίσημη παρουσίασή του. Μάλιστα, όπως μπορούμε να δούμε, ελάχιστα είναι τα περιφερειακά που λείπουν για να έχει η μοτοσυκλέτα ολοκληρωμένη μορφή, με πολλά μοντέλα να είναι σε κατάσταση αναμονής.

Το πλαίσιο είναι το παραδοσιακό ατσάλινο χωροδικτύωμα, ένα εκ των ουκ άνευ στοιχεία για κάθε ιταλικό brand Που προτάσσει την παράδοση και την ιστορία της. Το ρεζερβουάρ και η σέλα της έκδοσης παραγωγής, είναι ακριβώς ίδια με του πρωτότυπου που είχε κυκλοφορήσει το προηγούμενο διάστημα. Επίσης, η μοτοσυκλέτα διατηρεί το έκκεντρα τοποθετημένο αμορτισέρ πίσω χωρίς μοχλικό, ενώ διαθέτει και μια καλοσχεδιασμένη TFT οθόνη για τα όργανα. Άλλο ένα στοιχείο που προκύπτει για την μοτοσυκλέτα, είναι η keyless τεχνολογία που θα διαθέτει, όπως μαρτυρά η "κονσόλα" στο πάνω μέρος του ρεζερβουάρ.

Οι αναρτήσεις προέρχονται από την Matsuchi με το πιρούνι να παρέχει την δυνατότητα κάποιων ρυθμίσεων, χωρίς να μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν αφορά την προφόρτιση των ελατηρίων ή τις αποσβέσεις συμπίεσης και επαναφοράς. Τα φρένα είναι της Brembo, με τις monoblock δαγκάνες Μ4. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ύπερξη IMU ή τον προμηθευτή του συστήματος ABS.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του SRK600, αλλά οι στοιχισμένες μοτοσυκλέτες που περιμένουν τις τελικές προσθήκες υπονοούν ότι θα γίνει πολύ σύντομα. Δεν είναι απίθανο μάλιστα, να είχαμε δει ήδη την μοτοσυκλέτα, αν δεν είχε παρεμβληθεί ένας… κορωνοϊός, που έκανε την παγκόσμια παραγωγή άνω κάτω.

Το απερχόμενο TNT που θα αντικατασταθεί από το SRK600