Έρχεται νέο scooter Kymco με 125/150cc!

Πατέντες για ένα junior σπορ scooter
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

4/11/2020

Ξεσκονίζοντας λίγο τις γνώσεις μας περί της κινεζικής, παραδοσιακής διαλέκτου, καταφέραμε να μάθουμε ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες για την άφιξη του ενός νέου μικρού scooter της Kymco. Όπως φαίνεται από τις πατέντες που κατέθεσε το ταϊβανέζικο εργοστάσιο θα προστεθεί ένα ακόμη μοντέλο στην ήδη πλούσια γκάμα της.

Οι πατέντες κατατέθηκαν την 1η Νοεμβρίου και είναι αρκετά κατατοπιστικές για τον σχεδιασμό του μικρού scooter. Το τιμόνι είναι εκτεθειμένο σε κοινή θέα αντί να είναι καλυμμένο με πλαστικά –όπως είναι για παράδειγμα στο Jet14 της SYM- ενώ τα δύο δοχεία υγρών στο τιμόνι μαρτυρούν ότι υπάρχει δισκόφρενο και πίσω, εκτός από μπροστά, κάτι που δεν φαίνεται πολύ καθαρά στα σχέδια.

Σχεδιαστικά, όπως αναφέρουμε και παραπάνω, υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις από τα υπόλοιπα scooter της Kymco, με την πίσω ανάρτηση να έχει ανατεθεί σε δύο αμορτισέρ, ενώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουμε να κάνουμε με έναν αερόψυκτο κινητήρα κι όχι με έναν υγρόψυκτο, όπως αυτόν που είχε εντοπιστεί σε άλλο πρωτότυπο που έκανε δοκιμές στο δρόμο.

Οι γραμμές των πλαστικών του αποπνέουν ένα ιδιαίτερο δυναμικό σχήμα, με νόρμες και εμφάνιση που δεν θυμίζει κάποιο άλλο scooter από την γκάμα της Kymco. Η μπροστινή δαγκάνα του δισκόφρενου δείχνει να ακολουθεί την συνηθισμένη επιλογή των μικρών σε κυβισμό scooters με ένα έμβολο, ενώ διαφορετικά είναι και τα όργανα. Το πιο ενδιαφέρον όμως σχεδιαστικά τμήμα είναι η ουρά, που θυμίζει έντονα το τριγωνικό σχήμα των μεγαλύτερων Maxsym TL και TMAX.

Ο κυβισμός του θα έχει κατά πάσα πιθανότητα δύο εκδόσεις, στα 125 και 150cc, ενώ όπως δείχνουν οι λεπτομέρειες στα σχέδια των πατεντών, έχει καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό η τελική μορφή του και δεν αποκλείεται να το δούμε πολύ σύντομα να βγαίνει από τις γραμμές παραγωγής.

KTM 890 Adventure R Rally – Εμφάνιση και εξοπλισμός αντάξιος των εργοστασιακών ράλι

Το Rally προσθέτει στο 890 Adventure R αρκετό εξοπλισμό που θα πλήρωνες για βελτίωση
KTM 890 ADVENTURE R RALLY
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/3/2026

To 2024 η ΚΤΜ είχε παρουσιάσει το 890 Adventure R Rally ως μια περιορισμένης παραγωγής ειδική έκδοση για λίγους, με αρκετό ανώτερο εξοπλισμό που πλησίαζε πιο κοντά στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες των ράλι. Μετά από εκείνη την έκδοση των 700 μοτοσυκλετών παγκοσμίως, η ΚΤΜ επαναφέρει φέτος το Rally μοντέλο, χωρίς αυτή τη φορά να βάζει κανένα όριο την παραγωγή.

Η λογική του νέου 890 Adventure R Rally μολαταύτα διατηρεί τον ίδιο εκλεκτό χαρακτήρα, καθώς εμπλουτίζεται με αναρτήσεις από τα πάνω-πάνω ράφια. Επιλέγοντας από τη γκάμα WP Pro Components, το πιρούνι είναι το WP XPLOR PRO με τεχνολογία κωνικών βαλβίδων (Cone Valve), φτιάχνοντας δίδυμο με το αντίστοιχο αμορτισέρ WP XPLOR PRO.

Με διαδρομές 270 χιλιοστών μπροστά και πίσω, οι αναρτήσεις του Rally μοντέλου έχουν φτιαχτεί για να αντέχουν τις κακουχίες ενός αγώνα ράλι και τα πιο κακοτράχαλα εδάφη.

Ο κινητήρας των 889 cc αποδίδει εδώ 106 ίππους, έναν παραπάνω από το 890 Adventure R, και ροπή 10,2 χιλιογραμμόμετρων. Αυτή η διαφορά από το βασικό μοντέλο 890 Adventure R συνδέεται με το τελικό εξάτμισης Akrapovič Slip-on Line που φορά από το εργοστάσιο η νέα Rally έκδοση.

Στο ηλεκτρονικό πακέτο διαθέτει Offroad ABS, ride modes που περιλαμβάνουν τη Rally Mode, Traction Control σε συνδυασμό με σύστημα Motor Slip Regulation, ενώ η διεπαφή του αναβάτη για όλες τις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις είναι μια οθόνη έγχρωμη TFT 5 ιντσών με στάνταρ συνδεσιμότητα και ενσωματωμένη πλοήγηση.

Η δε εμφάνιση προφανώς και ντύνεται σε χρώματα εμπνευσμένα από τα εργοστασιακά της Red Bull KTM Factory Racing.

KTM 890 ADVENTURE R RALLY

Τα βασικά στοιχεία που κάνουν το KTM 890 Adventure R Rally ένα ξεχωρίζει είναι τα εξής:

  • Αναρτήσεις WP XPLOR PRO
  • Εξάτμιση Akrapovič Slip-on Line
  • Σέλα Rally
  • Μαρσπιέ Factory Racing
  • TECH PACK που περιλαμβάνει Rally Mode, Quickshifter+, Cruise Control και Motor Slip Regulation
  • Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με πλοήγηση Turn-by-Turn+
  • Ανθεκτικές ζάντες (Heavy-Duty) 2.15x21” μπροστά και 4.00x18”πίσω
  • Προστατευτικά ρεζερβουάρ από ανθρακόνημα
  • Γρανάζι τελικής μετάδοσης Supersprox Stealth
  • Γραφικά Rally

Εννοείται πως το νέο 890 Adventure R Rally συνοδεύεται, όπως και όλα τα μοντέλα της ΚΤΜ πλέον, με τετραετή εργοστασιακή εγγύηση και αναμένεται να αρχίσει να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του Mattighofen - ναι, κατασκευάζεται στην Αυστρία - εντός του τρέχοντος μήνα (Μάρτιος 2026).

 

Ετικέτες