Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Έρχεται νέο scooter Kymco με 125/150cc!

Πατέντες για ένα junior σπορ scooter

Ξεσκονίζοντας λίγο τις γνώσεις μας περί της κινεζικής, παραδοσιακής διαλέκτου, καταφέραμε να μάθουμε ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες για την άφιξη του ενός νέου μικρού scooter της Kymco. Όπως φαίνεται από τις πατέντες που κατέθεσε το ταϊβανέζικο εργοστάσιο θα προστεθεί ένα ακόμη μοντέλο στην ήδη πλούσια γκάμα της.

Οι πατέντες κατατέθηκαν την 1η Νοεμβρίου και είναι αρκετά κατατοπιστικές για τον σχεδιασμό του μικρού scooter. Το τιμόνι είναι εκτεθειμένο σε κοινή θέα αντί να είναι καλυμμένο με πλαστικά –όπως είναι για παράδειγμα στο Jet14 της SYM- ενώ τα δύο δοχεία υγρών στο τιμόνι μαρτυρούν ότι υπάρχει δισκόφρενο και πίσω, εκτός από μπροστά, κάτι που δεν φαίνεται πολύ καθαρά στα σχέδια.

Σχεδιαστικά, όπως αναφέρουμε και παραπάνω, υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις από τα υπόλοιπα scooter της Kymco, με την πίσω ανάρτηση να έχει ανατεθεί σε δύο αμορτισέρ, ενώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουμε να κάνουμε με έναν αερόψυκτο κινητήρα κι όχι με έναν υγρόψυκτο, όπως αυτόν που είχε εντοπιστεί σε άλλο πρωτότυπο που έκανε δοκιμές στο δρόμο.

Οι γραμμές των πλαστικών του αποπνέουν ένα ιδιαίτερο δυναμικό σχήμα, με νόρμες και εμφάνιση που δεν θυμίζει κάποιο άλλο scooter από την γκάμα της Kymco. Η μπροστινή δαγκάνα του δισκόφρενου δείχνει να ακολουθεί την συνηθισμένη επιλογή των μικρών σε κυβισμό scooters με ένα έμβολο, ενώ διαφορετικά είναι και τα όργανα. Το πιο ενδιαφέρον όμως σχεδιαστικά τμήμα είναι η ουρά, που θυμίζει έντονα το τριγωνικό σχήμα των μεγαλύτερων Maxsym TL και TMAX.

Ο κυβισμός του θα έχει κατά πάσα πιθανότητα δύο εκδόσεις, στα 125 και 150cc, ενώ όπως δείχνουν οι λεπτομέρειες στα σχέδια των πατεντών, έχει καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό η τελική μορφή του και δεν αποκλείεται να το δούμε πολύ σύντομα να βγαίνει από τις γραμμές παραγωγής.