Έρχεται στην Ελλάδα το ΚΤΜ 250 Adventure!

Ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

9/11/2020

Η δημιουργία του ΚΤΜ 250 Adventure ήταν κοινό μυστικό κι όπως ακριβώς είχαμε γράψει, ήταν θέμα χρόνου η έλευσή του στη χώρα μας. Μάλιστα, η Ελλάδα θα είναι προς το παρόν η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που θα εισάγει τον… "βενιαμίν" της οικογένειας των Adventure, ενώ τώρα η ελληνική αντιπροσωπεία της ΚΤΜ ανακοίνωσε πως άνοιξε η πλατφόρμα των προ-παραγγελιών. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε και η τιμή του για όσους προχωρήσουν στην διαδικασία της προ-παραγγελίας, η οποία είναι στα 4.790 ευρώ.

Το ΚΤΜ 250 Adventure αποτελεί μια πιο προσιτή οικονομικά πρόταση, σε σχέση με το αντίστοιχο 390, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο το κοινό στο οποίο στοχεύει η αυστριακή εταιρεία, από την κατηγορία Α2 των διπλωμάτων.

Το μικρότερο των Adventure χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του 390, με τον μονοκύλινδρο όμως κινητήρα των 248cc, ο οποίος αποδίδει 30 ίππους και 2,44 χιλιογραμμόμετρα ροπής (42hp και 3,6kgm τα αντίστοιχα νούμερα για το 390), ενώ φυσικά πληροί και τις προδιαγραφές Euro5. O ψεκασμός έρχεται από την Dell'Orto –και όχι από την Bosch όπως στο 390- και χάρη στην διαχείριση της τροφοδοσίας για την βέλτιστη κατανάλωση, αλλά και στην χωρητικότητα των 14,5 λίτρων του ρεζερβουάρ, η ΚΤΜ ανακοινώνει αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα!

Οι αναρτήσεις και οι διαδρομές τους είναι ακριβώς ίδιες με του μεγαλύτερου αδερφού, οι WP APEX με 170mm για το ανεστραμμένο πιρούνι και 177 για το αμορτισέρ πίσω το οποίο ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση, ενώ και οι διαστάσεις των τροχών παρέμειναν ως είχαν με 19 ίντσες εμπρός και 17 ίντσες πίσω, με το συνολικό βάρος να μην ξεπερνά τα 156 κιλά.

Από το 390 Adventure έρχονται και τα φρένα της Bybre (θυγατρικής εταιρείας της Brembo), με τον δίσκο των 320mm εμπρός και την τετραέμβολη ακτινική δαγκάνα, ενώ πίσω υπάρχει ένας δίσκος 230mm με δαγκάνα δύο εμβόλων. Φυσικά η μοτοσυκλέτα διαθέτει και δικάναλο σύστημα ABS από την Bosch, με την μονάδα 9,1ΜΒ που δίνει και την δυνατότητα απενεργοποίησης.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ KTM 250 ADVENTURE
• Μια χρωματική επιλογή – Πορτοκαλί
• Κινητήρας μονοκύλινδρος 248,8cc
• Ιπποδύναμη 30Hp
• Ροπή 2,44kgm
• Μονόδρομος συμπλέκτης
• Bosch 9.1MB 2-channel ABS με off-road επιλογή
• Πλαίσιο χωροδικτύωμα
• Aναρτήσεις WP APEX
• Διαδρομές αναρτήσεων 170/177mm (Εμπρός/Πίσω)
• Φρένα Bybre με ABS Bosch 9.1MB (απενεργοποιούμενο)
• Διαστάσεις ελαστικών 100/90x19 – 130/80x17
• Ύψος σέλας 855mm
• Ρεζερβουάρ 14.5lt – Αυτονομία >400km
• Βάρος 156kg

 

Για τις προ-παραγγελίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να επισκεφτούν έναν συνεργάτη της KTM ή να ακολουθήσουν το link εδώ και με μια σύντομη διαδικασία, προκαταβάλοντας 600 ευρώ, θα έχουν ολοκληρώσει την προ-παραγγελία της δικής τους KTM 250 ADVENTURE. Η διαδικασία των προ-παραγγελιών ξεκινά από σήμερα, 9 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020, οπότε η τιμή του μοντέλου θα διαμορφωθεί στην προτεινόμενη λιανική για το υπόλοιπο τους έτους. Οι παραδόσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι 31 Ιανουαρίου 2021.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στον αναβάτη της εταιρείας, σε μόλις 100 αντίτυπα
motomagRieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Χρησιμοποιώντας ως βάση το enduro μοντέλο της, MR Pro, η Rieju παρουσίασε μία ειδική hard enduro έκδοση θέλοντας να τιμήσει τον αναβάτη της Alfredo Gomez, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα, ενώ εξοπλίζεται με εξαρτήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για αυτή την έκδοση, κουβαλώντας πολλά στοιχεία που έρχονται κατευθείαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αν και με παρόμοια βάση, οι μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούνται για τους Hard Enduro αγώνες έχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές από τις “απλές” enduro. Τα πιο ουσιαστικά στοιχεία που βλέπουμε να διαφέρουν είναι ο τρόπος απόκκρισης του κινητήρα, αλλά και η αρκετά μεγαλύτερη προστασία των Hard Enduro μοντέλων, καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ακόμη πιο σκληρές συνθήκες και εμπόδια.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Με αφορμή την ένταξη του Alfredo Gomez στους κόλπους της, η Rieju, με αρκετά μακρά πορεία στους εκτός δρόμου αγώνες, φέρνει την ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez, η οποία εξοπλίζεται με πολλά εξαρτήματα, δημιουργημένα αποκλειστικά για αυτή την έκδοση. Σε αντίθεση με το Enduro, εδώ χρειαζόμαστε ακόμη πιο άμεση απόκριση, που θα διευκολύνει την διάβαση από μεγάλα τεχνητά εμπόδια. Για να το καταφέρουν αυτό, οι μηχανικοί της ισπανικής εταιρείας έκαναν αλλαγές στον κύλινδρο του δίχρονου κινητήρα, μεταφέροντας πιο χαμηλά την εισαγωγή. Η ειδικά κατασκευασμένη εξάτμιση OXA “Alfredo Gomez” συνδυάζεται με καρμπυρατέρ Keihin PWK 36. Όλα αυτά έχουν γίνει με μόνο ένα στόχο: την βελτιωμένη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στις απαιτητικές συνθήκες του Hard Enduro.

Η παχιά και ανθεκτική ποδιά του MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez είναι πολυκαρμπονική, καλύπτοντας ολόκληρο το κάτω μέρος του κινητήρα, μέχρι και το μοχλικό του πίσω αμορτισέρ. Ο μπροστινός δίσκος προστατεύεται από ένα αεριζόμενο κάλυμμα, με τα ανοδιωμένα μαύρα πλαστικά προστατευτικά του πιρουνιού να έρχονται από την Polisport. Κάλυμμα έχουμε και για τον πίσω τροχό, κατασκευασμένο από αλουμίνιο ανωδιωμένο σε κόκκινο χρώμα, ίδιο με τον οδηγό της αλυσίδας AXP, για να ταιριάζουν με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα. Το ψυγείο έχει καλυφθεί από μεταλλικά προστατευτικά, τα οποία προστατεύουν το ευαίσθητο αυτό κομμάτι, ιδιαίτερα στις πλευρικές πτώσεις, που είναι και οι πιο συνήθεις. Το καπάκι του συμπλέκτη είναι ενισχυμένο, με στόχο να αντέχει τα χτυπήματα σε πέτρες και τσιμέντα, ενώ αποτελεί δημιουργία του αγωνιστικού τμήματος Rieju Power Parts Factory.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Ένα ακόμα στοιχείο που βρίσκεται αποκλειστικά στην περιορισμένης παραγωγής έκδοση είναι οι χειρολαβές στο μπροστινό φτερό και στο τελείωμα της σέλας πίσω, οι οποίες χρησιμεύουν για να τραβήξεις την μοτοσυκλέτα σε περίπτωση που βρεθείς κολλημένος σε μία δύσκολη κατάσταση. Τα μαρσπιέ είναι ατσάλινα, για μεγαλύτερη αντοχή, τόσο όσον αφορά το βάρος του αναβάτη, όσο και τα χτυπήματα που δέχονται στους αγώνες Hard Enduro.

Όπως και στο enduro μοντέλο βάσης, MR Pro, το ψυγείο εξοπλίζεται με ανεμιστήρα, ο οποίος ενεργοποιείται ηλεκτρονικά. Η μετάδοση έχει κοντύνει, με το μπροστινό γρανάζι να έχει 12 δόντια, έχοντας ως στόχο την πιο άμεση απόκριση και την αυξημένη ροπή από χαμηλά. Ο LED προβολέας έχει προστατευτικό κάλυμμα, που τον προστατεύει από πέτρες και πτώσεις. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Mitas Terraforce, ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί ο Alfredo Gomez στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Οι αναρτήσεις της Kayaba έρχονται από το MR Pro, με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 48 χιλιοστών με τεχνολογία κλειστού φυσιγγίου να είναι πλήρως ρυθμιζόμενο. Τα καλάμια έχουν επίστρωση DLC για λιγότερες απώλειες από την τριβή και πιο σταθερή απόδοση. Ίδια η συνθήκη και για το μονό πίσω αμορτισέρ, το οποίο εδράζεται στο ψαλίδι με μοχλικό.

Κερασάκι στην τούρτα της περιορισμένης έκδοσης MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez αποτελεί ο αριθμός “89” στα πλαστικά, τον οποίο χρησιμοποιεί ο εργοστασιακός αναβάτης της Rieju.

Ετικέτες