GASGAS MC 85 2025 - Νέο πλαίσιο, βελτιωμένος κινητήρας, κ.α.

Ένα Husqvarna TC 85 2025, αλλά σε κόκκινο
GASGAS MC 85
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/7/2024

Μετά την παρουσίαση του νέου Husqvarna TC 85 2025, ήρθε και η σειρά του GASGAS MC 85, το οποίο είναι ίδιο ακριβώς με το “χάσκι”, αλλά για τους λάτρεις του κόκκινου, και τους φαν της GASGAS.

Θυμίζουμε πως το Husqvarna TC 85 του 24 ήταν τόσο καλό ώστε πήρε τη νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Junior Motocross του 2023, παρόλα αυτά το Pierer Group δεν επαναπαύεται στις δάφνες του, παρουσιάζοντας μια ολοκαίνουργια γενιά για το δίχρονο 85άρι Motocross μοντέλο που θρέφει Πρωταθλητές με το ιδανικό κοινό των αναβατών του να είναι μεταξύ 11-15 ετών.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου MC 85 ξεχωρίζουν τα εξής:

  • Αναθεωρημένος κινητήρας, με βελτιωμένες επιδόσεις σε χαμηλές και μεσαίες στροφές
  • Επανασχεδιασμένο φιλτροκούτι για βελτιωμένη ροή
  • Νέα ψυγεία PANKL
  • Νέα εξάτμιση για βελτίωση επιδόσεων
  • Νέο πλαίσιο με διαφορετική γεωμετρία για βελτίωση σε σταθερότητα και κράτημα
  • Νέο ψαλίδι – 300 g ελαφρύτερο με νέα μέθοδο κατασκευής για βέλτιστη ακαμψία
  • Νέο WP XACT πίσω αμορτισέρ με μικρότερη διαδρομή κατά 16 mm - για μεγαλύτερη σταθερότητα
  • Νέο κοστούμι, με έμπνευση από τα μεγαλύτερα μοντέλα και λεπτότερα πλαϊνά, με εργονομία για νεαρούς αναβάτες
  • Νέα γραφικά
  • Εύκολα ρυθμιζόμενο WP XACT πιρούνι
  • MAXXIS MAXXCROSS MX-ST ελαστικά πρώτης τοποθέτησης
  • Δυο χάρτες κινητήρα
  • Φρένα Formula και δίσκοι Galfer
  • Miba υδραυλικός συμπλέκτης
  • Κάλυμμα σέλας για βέλτιστη πρόσφυση
  • Μαύρες ζάντες Excel 17 και 14 ιντσών, και CNC κέντρα

Οι αναβαθμίσεις σε κινητήρα περιλαμβάνουν νέα κεφαλή, νέο μπουζί, νέα ανάφλεξη και νέα εξάτμιση, αλλά και νέες ρυθμίσεις στο καρμπιρατέρ της Keihin. Επιπλέον, ο κινητήρας έχει περιστραφεί 3 μοίρες προς τα πάνω σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, και χρησιμοποιώντας βάσεις ψαλιδιού στην ίδια θέση με πριν, το βάρος έχει καλύτερη κατανομή για τις στροφές και τα άλματα. Νέα είναι τα μαρσπιέ, νέο το τιμόνι, και χαμηλότερη η σέλα. Η νέα MC 85 θα είναι διαθέσιμη από τον Ιούλιο

Ετικέτες

QJMOTOR SRT 125 DX 2026 – Νέα adventure παρουσιάστηκε στην έκθεση της Λυών με πιστοποίηση Euro 5+

Απευθείας από τη γαλλική έκθεση αποκαλύπτουμε τον νέο βενιαμίν της οικογένειας SRT που η QJMOTOR φέρνει στην Ευρώπη.
QJMOTOR SRT 125 DX
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/2/2026

Η adventure γκάμα της QJMOTOR ετοιμάζεται να υποδεχτεί δύο νέα μέλη, το SRT 300 DX που ήδη προλογίζεται στην ελληνική ιστοσελίδα της εταιρείας - έχοντας πρώτα εμφανιστεί και στην EICMA 2025 - καθώς και το νέο SRT 125 DX που κάνει το πανευρωπαϊκό του ντεμπούτο αυτές τις μέρες στην Έκθεση της Λυών στη Γαλλία, όπου το ΜΟΤΟ είναι παρόν.

Το νέο 125 χτίζεται πάνω στην ίδια σχεδιαστική βάση με το 300, με εμφάνιση μεγάλης μοτοσυκλέτας που από μπροστά θυμίζει κάτι από Honda Africa Twin και - ίσως λίγο περισσότερο - το MV Agusta Lucky Explorer 5.5 με τον κινητήρα της QJMOTOR/Benelli που τελικώς δεν έφτασε ποτέ στην παραγωγή.

 

QJMOTOR SRT 125 DX

Το SRT 125 DX βασίζεται στον ίδιο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο τετραβάλβιδο κινητήρα που φορά το COV 125 με απόδοση 15 hp στις 9.500 rpm και 1.3 kgm στις 7.500 rpm για υγρό βάρος 129 κιλών.

Στημένο για χρήση σε κάθε είδους έδαφος, κυλά σε τροχούς 21 και 18 ιντσών, φορά ανεστραμμένο μη ρυθμιζόμενο πιρούνι και ένα κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ με μοχλικό με μόνη διαθέσιμη ρύθμιση την προφόρτιση ελατηρίου, ενώ φρενάρει με έναν δίσκο 300 mm με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και δίσκο 220 mm με μονοπίστονη πίσω, υποστηριζόμενο από δικάναλο σύστημα ABS.

QJMOTOR SRT 125 DX

Αν και δεν έχουν κοινοποιηθεί οι διαδρομές των αναρτήσεών του, οι ικανότητές του εκτός δρόμου φωτογραφίζονται και από τη χορταστική ελάχιστη απόσταση από το έδαφος που φτάνει στα 225 mm, με τον αναβάτη να κάθεται σε ύψος 860 mm.

QJMOTOR SRT 125 DX

Στον εξοπλισμό του ξεχωρίζει η έγχρωμη TFT οθόνη με διαγώνιο 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης (GPS), ενώ διαθέτει και τις απαραίτητες παροχές φόρτισης USB, μια τύπου Α και μια τύπου C.

QJMOTOR SRT 125 DX

 

Το SRT 125 DX παρουσιάστηκε στη Λυών με πιστοποίηση Euro 5+ και ήδη έχει ανακοινωθεί σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία (προς €3.999) και η Πολωνία, αποκλειστικά σε κόκκινο χρώμα, καθώς αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα όπου κουμπώνει αρμονικά με τα δεδομένα της αγοράς. Λογικά αυτό θα συμβεί μετά το ανάλογο SRT 300 DX, που ήδη προλογίζεται στην ελληνική ιστοσελίδα της QJMOTOR, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη καθορισμένο χρονικό πλαίσιο.

Ετικέτες