GASGAS MC-E 2 – Το τρίτο κόκκινο ηλεκτρικό MX mini-moto για παιδιά

Ενδιάμεση στάση μεταξύ των MC-E 3 και MC-E 5
GASGAS MC-E 2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/11/2023

Το Pierer Group συνεχίζει να παρουσιάζει μοτοσυκλέτες -mini μοτοσυκλέτες στην περίπτωση μας- όπου ανάλογα με την εταιρεία, αλλάζει το χρώμα. Πορτοκαλί για το KTM SX-E 2, λευκό για το Husqvarna EE 2, και κόκκινο για το GASGAS MC-E 2.

Όπως με τα προαναφερθέντα μοντέλα των KTM και Husqvarna, έτσι και με το GASGAS MC-E 2 έχουμε μια ηλεκτρική mini MX μοτοσυκλέτα για παιδιά, με κορυφαία ποιότητα κατασκευής, top of the line περιφερειακά και εκρηκτικές επιδόσεις -υπό κλίμακα.

GASGAS MC-E 2

Στα χαρακτηριστικά ξεχωρίζει το αλουμινένιο πλαίσιο κεντρικής δοκού, το ελαφρύ πλαστικό υποπλαίσιο, ο compact ηλεκτρικός κινητήρας στο κέντρο του πίσω τροχού, δύναμης 1,8 kW (2,4 hp) που τροφοδοτείται από μια αδιάβροχη, αφαιρούμενη μπαταρία ιόντων λιθίου BLi300, το -μη ρυθμιζόμενο- συμβατικό πιρούνι της WP με διαδρομή 90 mm, το μονό πίσω αμορτισέρ με διαδρομή 70 mm, οι ρυθμίσεις που έχουν τη δυνατότητα να φέρουν τη μοτοσυκλέτα στα μέτρα του μικρού αναβάτη καθώς εκείνος μεγαλώνει, οι ζάντες αλουμινίου 10 ιντσών με ελαστικά KENDA, τα 2 υδραυλικά δισκόφρενα 140 mm, ο αισθητήρας πτώσης που διακόπτει την τροφοδοσία για ασφάλεια, το κλειδί με κορδόνι καρπού, η φωτιζόμενη οθόνη οργάνων, τα 2 διαφορετικά Riding Modes, το χαμηλό βάρος της μοτοσυκλέτας στα 27 μόλις κιλά,η τελική ταχύτητα 33 χλμ/ώρα, κ.α.

GASGAS MC-E 2

Τη φόρτιση αναλαμβάνει εξωτερικός φορτιστής που μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε πρίζα 110 ή 230 βολτ, και χρειάζεται περίπου 35 λεπτά για φόρτιση 80%, και 60 λεπτά για φόρτιση 100%.

Ετικέτες

Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]

Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX και αναβάτης εξέλιξης της Ducati μας συστήνει την MX μοτοσυκλέτα του Borgo Panigale
motomagDucati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/2/2024

Με αφορμή τη σύναψη συνεργασίας με την Ducati, η Monster Energy ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube, στο οποίο ο Antonio Cairoli, 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX και αναβάτης εξέλιξης της Ducati μας συστήνει τη μοναδική Desmo450 MX, και παραδέχεται ότι θα ήθελε το Borgo Panigale να έχει ασχοληθεί νωρίτερα με τον συγκεκριμένο χώρο.

Το εντυπωσιακό βίντεο ξεκινάει δείχνοντάς μας στιγμιότυπα από κοντινές λήψεις στο Desmo450 MX, το οποίο αποτελεί αυτή την στιγμή το μοναδικό MX μοντέλο με δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης βαλβίδων. Μαζί, βλέπουμε και τον “DUCATONY” να ετοιμάζεται στα κεντρικά γραφεία της Ducati στην Bologna. Μετά την στατική παρουσίαση έχει έρθει η ώρα να δούμε τη μοτοσυκλέτα και εν δράσει με τα αγωνιστικά της χρώματα.

Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]

Στην συνέχεια, μεταφερόμαστε 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά, στην MX πίστα Park – Monte Coralli, στη Faenza, όπου ένα θεαματικό πανοραμικό πλάνο μας δείχνει τη διαρρύθμισή της. Αυτή είναι το πεδίο, όπου βλέπουμε τον ικανότατο και ταλαντούχο Cairoli να μας δείχνει πώς οδηγείται μία αγωνιστική MX μοτοσυκλέτα.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος ο Cairoli, στόχος του ως αναβάτης εξέλιξης είναι να αξιοποιήσει τα πολλά χρόνια εμπειρίας του, προκειμένου να κάνει το Desmo450 MX την καλύτερη δυνατή μοτοσυκλέτα, τοποθετώντας την στην κορυφή του ανταγωνισμού. Ο συναισθηματικός δεσμός της κοινής πατρίδας δεν κρύβεται…

Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]

Συνεχίζοντας, δηλώνει ανέκαθεν θαυμαστής της Ducati, η οποία είναι μία ιταλική εταιρεία που χαρακτηρίζεται από το πάθος και το μεσογειακό ταπεραμέντο. Κάτι που αποδεικνύουν και τα κύπελλα, μερικά από τα οποία παρουσιάζονται στην κάμερα. Όπως χαρακτηριστικά λέει, έχουν ακόμα δρόμο, ενώ πολλά πράγματα ακόμα πρόκειται να αλλάξουν μέχρι την ημέρα που η μοτοσυκλέτα θα βρεθεί στις βιτρίνες των καταστημάτων. Τέλος, παραδέχεται ότι θα ήθελε η Ducati να έχει κάνει νωρίτερα το βήμα, όταν ακόμα ήταν εν ενεργεία επαγγελματίας αναβάτης και κατακτούσε τα Πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο.

Το βίντεο περιλαμβάνει και μερικά αποσπάσματα με το τι έγινε “πίσω από τις κάμερες”, με τον Cairoli να δηλώνει ότι παρά το ότι άφησε την ενεργό δράση, εξακολουθεί να απολαμβάνει τη γρήγορη οδήγηση. Το επιβεβαιώνουν και τα εντυπωσιακά πλάνα άλλωστε…

Δείτε το βίντεο διάρκειας 3 λεπτών και 32 δευτερολέπτων:

Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]