GASGAS Offroad 2024 - Εκτεταμένες αλλαγές στα Enduro και MX μοντέλα

Στα πρότυπα των αλλαγών των KTM & Husqvarna, με πιο πλούσια γκάμα για τη νέα χρονιά
GASGAS Offroad 2024
Από το

motomag

28/7/2023

Για το 2024 η offroad γκάμα της GASGAS δέχθηκε εκτεταμένες αλλαγές σε πλαίσιο, υποπλαίσιο, ψαλίδι, πλαστικά, αναρτήσεις, φρένα και πολλά ακόμα σημεία, ενώ εξολοκλήρου νέες προσθήκες είναι τα τετράχρονα EC 450F και EC 500F στα Enduro.

Τα 11, για την νέα σεζόν, offroad μοντέλα της GASGAS έχουν δεχθεί αλλαγές στο ατσάλινο πλαίσιο με σκοπό την μεγαλύτερη σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες, με τον κινητήρα να έχει τοποθετηθεί με ελαφριά κλίση προς τα πίσω προκειμένου το μπροστινό γρανάζι μετάδοσης να έρθει πιο χαμηλά, για καλύτερη συγκέντρωση των μαζών. Ανανέωση δέχθηκε και το αλουμινένιο υποπλαίσιο, όπως επίσης και το ψαλίδι που κατασκευάζεται από το ίδιο υλικό.

Νέοι είναι και οι κινητήρες, έχοντας μικρότερη μάζα και χαμηλότερο βάρος, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη μέγιστη ισχύ τους για καλύτερη απόδοση. Όσον αφορά στα δίχρονα Motorcross μοντέλα MC 125 και MC 250 και στα δίχρονα Enduro μοντέλα EC 250 και EC 300, αυτά έχουν πλέον σύστημα άμεσου ψεκασμού TBI για την τροφοδοσία καυσίμου, ενώ το νέο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο powervalve, εξελίχθηκε με σκοπό την βέλτιστη απόδοση της ισχύος και την αυξημένη αντοχή. Η μανιβέλα καταργήθηκε, ενώ με την προσθήκη ενός κουμπιού ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς χάρτες απόδοσης.

GASGAS Offroad 2024

Το τελευταίο χαρακτηριστικό προστίθεται και στα τετράχρονα Motocross MC 250F, MC 350F και MC 450F, όπου εκτός από τις δύο χαρτογραφήσεις, ο αναβάτης μπορεί να ρυθμίσει τα launch control, traction control και quickshifter. Στα Enduro μοντέλα ωστόσο, το Map Select Switch ανήκει στον έξτρα εξοπλισμό, τόσο για τα δίχρονα όσο και για τα τετράχρονα. Για το 2024, ο κινητήρας έχει τοποθετηθεί στην ίδια θέση σε όλα τα τετράχρονα -MX και Enduro- για τη βελτίωση της συμπεριφοράς τους.

Όσον αφορά στις αναρτήσεις, τα MX μοντέλα εξοπλίζονται με τη σειρά WP XACT. Το πιρούνι έρχεται με την τεχνολογία AER, ενώ οι ρυθμίσεις γίνονται με το χέρι. Το μονό πίσω αμορτισέρ έχει νέο έμβολο για μεγαλύτερη άνεση και πιο σταθερή απόδοση, προσφέροντας διαδρομή τροχού 300mm.

GASGAS Offroad 2024

Στην Enduro γκάμα της, η GASGAS επιλέγει την σειρά XPLOR της WP για το πιρούνι με τεχνολογία ανοιχτού φυσιγγίου, ελαφρώς μακρύτερο και με νέες ρυθμίσεις, ενώ διατηρεί την ευκολία των ρυθμίσεων χωρίς εργαλεία. Το μονό πίσω αμορτισέρ WP XACT με μοχλικό διαθέτει νέο έμβολο για βελτιωμένη άνεση, ενώ η διαδρομή τροχού παραμένει ως έχει και στα MX.

GASGAS Offroad 2024

Τα κόκκινα πλαστικά έχουν ανανεωθεί σε ολόκληρη την offroad γκάμα, προσφέροντας μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με το πόδι του αναβάτη, για καλύτερο grip και βελτιωμένο έλεγχο.

Τέλος, ο αέρας της ανανέωσης πέρασε και από τις τιμονόπλακες, τα φρένα της Braktec με νέες δαγκάνες μπροστά και πίσω, το αλουμινένιο τιμόνι της Neken, και τα μαρσπιέ που μεγάλωσαν. Όσον αφορά στα MX μοντέλα, νέο είναι και το ωρόμετρο, βοηθώντας τους αναβάτες να είναι τυπικοί με τη συντήρηση της μοτοσυκλέτας τους.

Τα MX μοντέλα είναι ήδη διαθέσιμα στα σημεία πώλησης GASGAS, ενώ τα Enduro αναμένεται να βρεθούν στα καταστήματα από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ετικέτες

Husqvarna γκάμα Enduro 2025 - Οκτώ μοντέλα από 125 έως 501 κυβικά [VIDEO]

Τέσσερις δίχρονες και τέσσερις τετράχρονες μοτοσυκλέτες - Συντηρητική αναβάθμιση για τη νέα χρονιά
TE 300
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2024

Η Husqvarna (που πλέον ονομάζεται Husqvarna Mobility) παρουσιάζει την γκάμα Enduro της για το 2025, η οποία αποτελείται από 8 μοντέλα, μέσα στα οποία επανέρχεται και το TE 125, που απουσίαζε την προηγούμενη χρονιά.

Το νέο TE 125 είναι πλήρως ανανεωμένο για το 2025, ενώ φέρει αρκετά χαρακτηριστικά που βρίσκονται στα μεγαλύτερα δίχρονα μοντέλα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του ψεκασμού Throttle Body Injection (TBI) και του διακόπτη με τον οποίο ο αναβάτης επιλέγει διαφορετικούς χάρτες ανάφλεξης. Στον εξοπλισμό του TE 125 έχουμε και close-ratio κιβώτιο 6 σχέσεων, αναρτήσεις WP XACT, και συμπλέκτη και φρένα της Brembo.

Τα εξαρτήματα της Brembo κάνουν πλέον την εμφάνισή τους σε όλα τα Enduro μοντέλα της Husqvarna, ενώ στις -συντηρητικές- αναβαθμίσεις για το 2025 περιλαμβάνονται ένα βελτιωμένο ψαλίδι για μεγαλύτερη αντοχή της γλίστρας της αλυσίδας, και νέα γραφικά.

Τα δίχρονα μοντέλα είναι τα TE 125, TE 150, TE 250, και TE 300, και η τετράχρονη γκάμα αποτελείται από τα FE 250, FE 350, FE 450, και FE 501.

Husqvarna Enduro 2025

Στα δυνατά σημεία των Enduro μοντέλων 2025 της Husqvarna βρίσκονται και τα κάτωθι:

 • Νέα συστήματα φρένων και υδραυλικός συμπλέκτης Brembo.
 • Νέα γραφικά
 • Αναθεωρημένο αλουμινένιο ψαλίδι με βελτιωμένη ακαμψία και βελτίωση στην γλίστρα της αλυσίδας
 • Μίζα
 • Chro-moly ατσάλινο πλαίσιο με anti-squat χαρακτηριστικά
 • GSK δίσκοι
 • TBI ψεκασμός στα δίχρονα
 • Δύο εκκεντροφόροι επικεφαλής στα FE 250 & FE 350 για βέλτιστη ροπή και δύναμη
 • Quickshifter (μόνο για ανεβάσματα) στα τετράχρονα μοντέλα
 • Υβριδικό υποπλαίσιο από αλουμίνιο και πολυαμίδιο
 • WP XACT ανεστραμμένο πιρούνι κλειστού φυσιγγίου
 • WP XACT πίσω αμορτισέρ με ρυθμίσεις χωρίς εργαλεία
 • Πολύ-λειτουργικός διακόπτης για χάρτες, quickshifter και Traction Control στα τετράχρονα
 • Offroad Control Unit (OCU)
 • LED προβολέας
 • ProTaper τιμόνι και ODI γκριπ
 • Μπαταρία ιόντων λιθίου