Honda CBR1000RR-R Fireblade SP John McGuinness 100th Start Replica - Παραδόθηκαν στους τυχερούς ιδιοκτήτες

Με την παράδοση να κάνει ο ίδιος ο θρύλος του ΤΤ, John McGuinness
John McGuinness Fireblade SP 100th
Από το

motomag

20/7/2023

 

Σε μία ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουλίου στο Louth της Μεγάλης Βρετανίας, στο Honda Racing Centre, η Honda παρουσία του John McGuinness παρέδωσε 17 από τις 30 περιορισμένης έκδοσης CBR 1000 RR-R SP John McGuinness 100th Start, στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους.

Οι 30 αριθμημένες και συλλεκτικές CBR 1000 RR-R SP John McGuinness 100th Start που κατασκευάστηκαν, αποτελούν έναν φόρο τιμής για τις 100 εκκινήσεις του John McGuinness στο Isle of Μan TT (με τον McPint, όπως είναι το παρατσούκλι του, να μετρά στο ΤΤ 80 εκκινήσεις με τη Honda από τις 100 που συνολικά που είχε όταν παρουσιάστηκε η μοτοσυκλέτα το 2022). Η CBR 1000 RR-R SP John McGuinness 100th Start φέρει ειδική για την περίσταση βαφή, αλλά και ορισμένα aftermarket εξαρτήματα της Honda όπως ψηλή ζελατίνα, carbon φτερό εμπρός, κάλυμμα σέλας συνεπιβάτη και ελαστικά Metzeler Racetec RR. Τη μοτοσυκλέτα συνοδεύει ένα ειδικό χαλάκι γκαράζ, ένα paddock stand, ένα κάλυμμα μοτοσυκλέτας από την σειρά αξεσουάρ Honda και ένας διακοσμητικός κρύσταλλος χαραγμένος με laser με το σχέδιο της μοτοσυκλέτας. Οι τυχεροί ιδιοκτήτες που βρέθηκαν στην πόλη Louth του Lincolnshire, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο αγωνιστικό κέντρο της Honda, να τραβήξουν φωτογραφίες και φυσικά να συνομιλήσουν με τον McGuinness, ο οποίος έχει υπογράψει τις μοτοσυκλέτες.

Honda Fireblade

Ο John McGuinness δήλωσε: "Έφυγα γεμάτος ενθουσιασμό. Η μοτοσυκλέτα φαίνεται υπέροχη, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα είναι οι άνθρωποι που γνώρισα σήμερα. Η Fireblade σημαίνει πολλά για μένα, όπως και το ΤΤ τα τελευταία 30 χρόνια. Αλλά αυτό που επιβεβαίωσα για μια ακόμη φορά σήμερα είναι ότι το ΤΤ είναι κάτι περισσότερο από αγωνιστικές μοτοσυκλέτες. Είναι οι οπαδοί που έρχονται από παντού, και κάνουν μοναδικό το event. Τι υπέροχο συναίσθημα, να σφίγγω το χέρι των νέων ιδιοκτήτων της CBR 1000 RR-R SP John McGuinness 100th Start, να τους παραδίδω τα κλειδιά και να βλέπω κάτι τόσο ξεχωριστό, για μένα και για αυτούς, να βγαίνει από την πόρτα του αγωνιστικού τμήματος. Φοβερό!"

Ο Neil Fletcher, επικεφαλής του τμήματος μοτοσικλετών της Honda UK ανέφερε: "Σημείωσα τη σημερινή ημέρα ως μια εξαιρετική ημέρα στο ημερολόγιο της Honda UK. Αυτό το έργο βγήκε από την καρδιά μας για να γιορτάσουμε μαζί έναν μοναδικό άνθρωπο και μια σημαντική μοτοσυκλέτα. Το να βλέπουμε τον John, την CBR 1000 RR-R SP John McGuinness 100th Start, και τους πελάτες μας μαζί, είναι εκπληκτικό. Και ξέρω ότι θα υπάρχουν μερικοί πολύ ευτυχισμένοι άνθρωποι απόψε, στα γκαράζ τους, που θα απολαμβάνουν το νέο τους καμάρι."

Honda Fireblade

Για την ιδιαίτερη αυτή εμπειρία που βίωσαν μίλησαν οι Nicholas Taylor και Rob Haywood οι οποίοι έχουν πλέον στην κατοχή τους δύο από τις 30 CBR 1000 RR-R SP John McGuinness 100th Start.

Nicholas Taylor: ”Ήταν μια μέρα που περίμενα με ανυπομονησία εδώ και αρκετό καιρό. Έχω στην κατοχή μου μερικά Fireblades και όταν αυτό ξεκίνησε στο σαλόνι Motorcycle Live πέρυσι, κατέθεσα αμέσως την προκαταβολή μου ελπίζοντας ότι θα ήμουν ένας από τους λίγους τυχερούς που θα επιλέγονταν. Όταν μου είπαν τον Δεκέμβριο / Ιανουάριο ότι θα έπαιρνα το νούμερο 2, ήμουν ενθουσιασμένος. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του John και μου άρεσε να τον παρακολουθώ στο ΤΤ και το γεγονός ότι βρίσκεται εδώ έκανε τη μέρα απλά φανταστική!”

Rob Haywood: “Είμαι μεγάλος οπαδός της Honda και είχα σχεδόν όλα τα Fireblade από το 1992. Είμαι επίσης μεγάλος οπαδός του ΤΤ, ήμουν κριτής εκεί για πολλά χρόνια και παρακολουθούσα τον John από το πρώτο του ΤΤ το 1996. Μόλις κυκλοφόρησε η μοτοσυκλέτα, έπρεπε να αποκτήσω μία. Ζήτησα συγκεκριμένα το νούμερο 23 που ταιριάζει με τον τρέχοντα αριθμό νικών του στο ΤΤ και το να είναι εδώ, να υπογράψει τη μοτοσυκλέτα και να μιλήσει για την καριέρα του είναι εκπληκτικό, τι μέρα!”

Honda Fireblade

SK Motorium 

Ετικέτες

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στον αναβάτη της εταιρείας, σε μόλις 100 αντίτυπα
motomagRieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Χρησιμοποιώντας ως βάση το enduro μοντέλο της, MR Pro, η Rieju παρουσίασε μία ειδική hard enduro έκδοση θέλοντας να τιμήσει τον αναβάτη της Alfredo Gomez, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα, ενώ εξοπλίζεται με εξαρτήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για αυτή την έκδοση, κουβαλώντας πολλά στοιχεία που έρχονται κατευθείαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αν και με παρόμοια βάση, οι μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούνται για τους Hard Enduro αγώνες έχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές από τις “απλές” enduro. Τα πιο ουσιαστικά στοιχεία που βλέπουμε να διαφέρουν είναι ο τρόπος απόκκρισης του κινητήρα, αλλά και η αρκετά μεγαλύτερη προστασία των Hard Enduro μοντέλων, καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ακόμη πιο σκληρές συνθήκες και εμπόδια.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Με αφορμή την ένταξη του Alfredo Gomez στους κόλπους της, η Rieju, με αρκετά μακρά πορεία στους εκτός δρόμου αγώνες, φέρνει την ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez, η οποία εξοπλίζεται με πολλά εξαρτήματα, δημιουργημένα αποκλειστικά για αυτή την έκδοση. Σε αντίθεση με το Enduro, εδώ χρειαζόμαστε ακόμη πιο άμεση απόκριση, που θα διευκολύνει την διάβαση από μεγάλα τεχνητά εμπόδια. Για να το καταφέρουν αυτό, οι μηχανικοί της ισπανικής εταιρείας έκαναν αλλαγές στον κύλινδρο του δίχρονου κινητήρα, μεταφέροντας πιο χαμηλά την εισαγωγή. Η ειδικά κατασκευασμένη εξάτμιση OXA “Alfredo Gomez” συνδυάζεται με καρμπυρατέρ Keihin PWK 36. Όλα αυτά έχουν γίνει με μόνο ένα στόχο: την βελτιωμένη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στις απαιτητικές συνθήκες του Hard Enduro.

Η παχιά και ανθεκτική ποδιά του MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez είναι πολυκαρμπονική, καλύπτοντας ολόκληρο το κάτω μέρος του κινητήρα, μέχρι και το μοχλικό του πίσω αμορτισέρ. Ο μπροστινός δίσκος προστατεύεται από ένα αεριζόμενο κάλυμμα, με τα ανοδιωμένα μαύρα πλαστικά προστατευτικά του πιρουνιού να έρχονται από την Polisport. Κάλυμμα έχουμε και για τον πίσω τροχό, κατασκευασμένο από αλουμίνιο ανωδιωμένο σε κόκκινο χρώμα, ίδιο με τον οδηγό της αλυσίδας AXP, για να ταιριάζουν με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα. Το ψυγείο έχει καλυφθεί από μεταλλικά προστατευτικά, τα οποία προστατεύουν το ευαίσθητο αυτό κομμάτι, ιδιαίτερα στις πλευρικές πτώσεις, που είναι και οι πιο συνήθεις. Το καπάκι του συμπλέκτη είναι ενισχυμένο, με στόχο να αντέχει τα χτυπήματα σε πέτρες και τσιμέντα, ενώ αποτελεί δημιουργία του αγωνιστικού τμήματος Rieju Power Parts Factory.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Ένα ακόμα στοιχείο που βρίσκεται αποκλειστικά στην περιορισμένης παραγωγής έκδοση είναι οι χειρολαβές στο μπροστινό φτερό και στο τελείωμα της σέλας πίσω, οι οποίες χρησιμεύουν για να τραβήξεις την μοτοσυκλέτα σε περίπτωση που βρεθείς κολλημένος σε μία δύσκολη κατάσταση. Τα μαρσπιέ είναι ατσάλινα, για μεγαλύτερη αντοχή, τόσο όσον αφορά το βάρος του αναβάτη, όσο και τα χτυπήματα που δέχονται στους αγώνες Hard Enduro.

Όπως και στο enduro μοντέλο βάσης, MR Pro, το ψυγείο εξοπλίζεται με ανεμιστήρα, ο οποίος ενεργοποιείται ηλεκτρονικά. Η μετάδοση έχει κοντύνει, με το μπροστινό γρανάζι να έχει 12 δόντια, έχοντας ως στόχο την πιο άμεση απόκριση και την αυξημένη ροπή από χαμηλά. Ο LED προβολέας έχει προστατευτικό κάλυμμα, που τον προστατεύει από πέτρες και πτώσεις. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Mitas Terraforce, ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί ο Alfredo Gomez στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Οι αναρτήσεις της Kayaba έρχονται από το MR Pro, με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 48 χιλιοστών με τεχνολογία κλειστού φυσιγγίου να είναι πλήρως ρυθμιζόμενο. Τα καλάμια έχουν επίστρωση DLC για λιγότερες απώλειες από την τριβή και πιο σταθερή απόδοση. Ίδια η συνθήκη και για το μονό πίσω αμορτισέρ, το οποίο εδράζεται στο ψαλίδι με μοχλικό.

Κερασάκι στην τούρτα της περιορισμένης έκδοσης MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez αποτελεί ο αριθμός “89” στα πλαστικά, τον οποίο χρησιμοποιεί ο εργοστασιακός αναβάτης της Rieju.

Ετικέτες