Honda CUV e: και ICON e: - Ντεμπούτο στην Ινδονησία για 2 νέα ηλεκτρικά scooter [VIDEO]

Αρχικά για την τοπική αγορά, σύντομα όμως θα τα δούμε και παγκοσμίως
Honda E-Scooters
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/10/2024

Στην Ινδονησία παρουσιάστηκαν από τη Honda τα δυο νέα της ηλεκτρικά scooter, με το CUV e: να χρησιμοποιεί 2 αφαιρούμενες μπαταρίες Mobile Power Pack e:, και με το ICON e: να έχει επίσης αφαιρούμενη μπαταρία, αλλά πιο βασική όπως πιο βασικό εξοπλισμό.

Τα δυο νέα e-scooter αποτελούν το 10ο και 11ο μοντέλο στη σειρά των 30 ηλεκτρικών δικύκλων της Honda, που παρουσιάζονται σταδιακά μέχρι το 2030.

Αμφότερα τα e-scooter θα παράγονται στην Ινδονησία αρχικά για την τοπική αγορά, και σταδιακά θα διατεθούν και στην παγκόσμια αγορά. Επιπλέον, πέρα από τις αφαιρούμενες μπαταρίες που μέχρι τώρα αποτελούν κοινό τόπο στα μοντέλα της Honda, η ιαπωνική εταιρεία θα παράγει και μοντέλα με μη-αφαιρούμενες μπαταρίες, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στο αγοραστικό κοινό.

Η Honda αναφέρει πως το CUV e: έχει δύναμη ανάλογη με ένα βενζινοκίνητο scooter 110 κ.εκ., και βασίζεται στο SC e: Concept που παρουσιάστηκε στο σαλόνι JAPAN MOBILITY SHOW 2023 στο Τόκιο.

CUV ES 1994

 

Το όνομα CUV e: προέρχεται από το CUV ES (Clean Urban Vehicle Electric Scooter), το πρώτο e-scooter που η Honda διέθεσε στην αγορά, με leasing, το 1994 (Φωτό άνω).

CUV e:

To CUV e: έχει τρία Riding Modes (STANDARD, SPORT, ECON) αλλά και όπισθεν, ενώ τα όργανα διαθέτουν συνδεσιμότητα μέσω της εφαρμογής Honda Roadsync Duo

Icon e:

Δίπλα στο πιο πολυτελές και δυνατό CUV e: έχουμε το πιο οικονομικό ICON e: που βασίζεται στο EM1:e (αμάν με τα αρκτικόλεξα και τις διπλές τελείες), αλλά έχει επανασχεδιαστεί για την ινδονησιακή αγορά.

Εδώ η μπαταρία δεν είναι η γνωστή Mobile Power Pack e:, αλλά μια κοινή μπαταρία ιόντων λιθίου, που είναι αφαιρούμενη.

Αντίθετα με το CUV e: που έχει τον ηλεκτροκινητήρα στο ψαλίδι, το Icon e: τον έχει στο κέντρο του πίσω τροχού, μια πιο οικονομική λύση που όμως έχει κόστος στο κράτημα. Η Honda υποστηρίζει πως το CUV e: έχει αυτονομία 50 χλμ. με μια φόρτιση, αν και αυτό μάλλον αφορά σε ιδανικές συνθήκες.

Κάτω από τη σέλα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος για κράνος, ενώ το e-scooter έχει και USB θύρα φόρτισης.

Τα φώτα είναι full-LED και στα 2 scooter, ενώ για την ώρα η Honda δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Honda ADV160: Το πρώτο σκούτερ συμβατό με βενζίνη E85 παρουσιάστηκε στην Ινδία με απίστευτη τιμή

Οι παραδόσεις ξεκινούν τον Οκτώβριο
adv
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/8/2026

Η Honda της Ινδίας παρουσίασε το ADV160 στην τιμή των 1.500 ευρώ. Πρόκειται για το πρώτο από τα δέκα μοντέλα της Honda που παρουσιάστηκε στην Ινδία τον Ιούλιο του 2026 και για το οποίο ανακοινώθηκε επίσημη τιμή.

Οι προκρατήσεις έχουν ξεκινήσει μέσω της ιστοσελίδας της Honda και των εξουσιοδοτημένων αντιπροσωπειών, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν από τα μέσα Οκτωβρίου 2026.

Το Honda ADV160 θεωρείται το πρώτο σκούτερ στην Ινδία που είναι συμβατό με καύσιμα E85, μίγμα βενζίνης και αιθανόλης. Η ισχύς προέρχεται από έναν υγρόψυκτο κινητήρα 156,93 κυβικών που παράγει 16,3 ίππους και 1,5 kg.m ροπήςΗ συμβατότητα με το E85 σημαίνει ότι ο κινητήρας μπορεί να λειτουργεί με καύσιμο που περιέχει έως και 85% αιθανόλη, όταν στην χώρα μας η αιθανόλη δεν πρέπει να ξεπερνά το 10%. Η διαθεσιμότητα αυτού του καυσίμου θα εξαρτηθεί από την τοπική υποδομή λιανικής πώλησης, αν και το ευέλικτο σύστημα επιτρέπει στο σκούτερ να λειτουργεί εννοείται και με μίγματα χαμηλότερης περιεκτικότητας σε αιθανόλη.

adv

Ο μπροστινός τροχός είναι 14 ιντσών και 13 είναι ο πίσω. Το βάρος του σκούτερ ανέρχεται στα 133 κιλά με γεμάτο το ρεζερβουάρ των 8 λίτρων, ενώ το ύψος της σέλας ορίζεται στα 780 mm και η απόσταση από το έδαφος στα 165 mm.

Το ADV παρά το όνομά του είναι φτιαγμένο για αστική μετακίνηση και κάτω από την σέλα του διαθέτει χώρο αποθήκευσης 27 λίτρων, ενώ ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, θύρα USB, Traction Control (Honda Selectable Torque Control) και ABS στον πίσω τροχό.

Με τιμή στα 1.500 ευρώ και με το σκούτερ να είναι συμβατό με βενζίνη E85, όλα δείχνουν πως θα είναι μία εξαιρετικά ανταγωνιστική επιλογή μεταξύ των σκούτερ της κατηγορίας, όπως τα Yamaha Aerox και Hero Xoom 160.

Ετικέτες