Honda CUV e: και ICON e: - Ντεμπούτο στην Ινδονησία για 2 νέα ηλεκτρικά scooter [VIDEO]

Αρχικά για την τοπική αγορά, σύντομα όμως θα τα δούμε και παγκοσμίως
Honda E-Scooters
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/10/2024

Στην Ινδονησία παρουσιάστηκαν από τη Honda τα δυο νέα της ηλεκτρικά scooter, με το CUV e: να χρησιμοποιεί 2 αφαιρούμενες μπαταρίες Mobile Power Pack e:, και με το ICON e: να έχει επίσης αφαιρούμενη μπαταρία, αλλά πιο βασική όπως πιο βασικό εξοπλισμό.

Τα δυο νέα e-scooter αποτελούν το 10ο και 11ο μοντέλο στη σειρά των 30 ηλεκτρικών δικύκλων της Honda, που παρουσιάζονται σταδιακά μέχρι το 2030.

Αμφότερα τα e-scooter θα παράγονται στην Ινδονησία αρχικά για την τοπική αγορά, και σταδιακά θα διατεθούν και στην παγκόσμια αγορά. Επιπλέον, πέρα από τις αφαιρούμενες μπαταρίες που μέχρι τώρα αποτελούν κοινό τόπο στα μοντέλα της Honda, η ιαπωνική εταιρεία θα παράγει και μοντέλα με μη-αφαιρούμενες μπαταρίες, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στο αγοραστικό κοινό.

Η Honda αναφέρει πως το CUV e: έχει δύναμη ανάλογη με ένα βενζινοκίνητο scooter 110 κ.εκ., και βασίζεται στο SC e: Concept που παρουσιάστηκε στο σαλόνι JAPAN MOBILITY SHOW 2023 στο Τόκιο.

CUV ES 1994

 

Το όνομα CUV e: προέρχεται από το CUV ES (Clean Urban Vehicle Electric Scooter), το πρώτο e-scooter που η Honda διέθεσε στην αγορά, με leasing, το 1994 (Φωτό άνω).

CUV e:

To CUV e: έχει τρία Riding Modes (STANDARD, SPORT, ECON) αλλά και όπισθεν, ενώ τα όργανα διαθέτουν συνδεσιμότητα μέσω της εφαρμογής Honda Roadsync Duo

Icon e:

Δίπλα στο πιο πολυτελές και δυνατό CUV e: έχουμε το πιο οικονομικό ICON e: που βασίζεται στο EM1:e (αμάν με τα αρκτικόλεξα και τις διπλές τελείες), αλλά έχει επανασχεδιαστεί για την ινδονησιακή αγορά.

Εδώ η μπαταρία δεν είναι η γνωστή Mobile Power Pack e:, αλλά μια κοινή μπαταρία ιόντων λιθίου, που είναι αφαιρούμενη.

Αντίθετα με το CUV e: που έχει τον ηλεκτροκινητήρα στο ψαλίδι, το Icon e: τον έχει στο κέντρο του πίσω τροχού, μια πιο οικονομική λύση που όμως έχει κόστος στο κράτημα. Η Honda υποστηρίζει πως το CUV e: έχει αυτονομία 50 χλμ. με μια φόρτιση, αν και αυτό μάλλον αφορά σε ιδανικές συνθήκες.

Κάτω από τη σέλα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος για κράνος, ενώ το e-scooter έχει και USB θύρα φόρτισης.

Τα φώτα είναι full-LED και στα 2 scooter, ενώ για την ώρα η Honda δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

KTM 490 Adventure – Επανεμφάνιση του πρωτότυπου εξέλιξης με νέα φρένα

Μια τριάδα νέων δικύλινδρων 490 έχει ήδη επιβεβαιωθεί
ktm-490-adv
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/5/2026

Στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου έχουμε δει την ΚΤΜ να εξελίσσει στον δρόμο 490 Duke, 490 RC και 490 Adventure, επιβεβαιώνοντας αυτό που ήδη γνωρίζαμε, πως δηλαδή αναβίωσε η δικύλινδρη οικογένεια των 490 που η αυστριακή εταιρεία σχεδίαζε από το 2019 επί Stefan Pierer, αλλά διέκοψε για λόγους κόστους.

Η νέα θέαση ενός πρωτοτύπου 490 Adventure δείχνει να βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με την τελευταία φορά που συναντήσαμε φωτογραφίες της υπό εξέλιξη μοτοσυκλέτας, πέρυσι τον Αύγουστο.

ktm 490 adv

Φορώντας ακόμα λιγότερα πλαστικά από τότε, η μοτοσυκλέτα δείχνει να διατηρεί τα περισσότερα μέρη της αναλλοίωτα, με μια σημαντική διαφορά: τα φρένα της Brembo έχουν αντικατασταθεί πλέον από αυτά της WP, εταιρείας που ανήκει στον ίδιο όμιλο με την ΚΤΜ και που πλέον έχει επεκταθεί και στον τομέα της πέδησης.

ktm 490 adv

Από κει και πέρα η νέες φωτογραφίες του 490 Adventure δεν μας κάνουν σοφότερους σε κάτι άλλο πλην του ότι η μοτοσυκλέτα συνεχίζει την πορεία της προς τη μαζική παραγωγή όπως περίπου τη γνωρίζαμε, με μια εμφανή αλλαγή στα φρένα.

ktm 490 adv

Θυμίζουμε πως, από τη στιγμή που η ΚΤΜ έχει περάσει στον έλεγχο της Bajaj, έχει τραβήξει έναν διαφορετικό δρόμο στην Κίνα απ’ ότι στην Ινδία. Έτσι στην κινέζικη αγορά πρόσφατα παρουσιάστηκε το 450 RC, βασισμένο στο CFMOTO 450SR-S, ωστόσο αυτό είναι ένα μοντέλο που δεν πρόκειται να δούμε στην Ευρώπη. Απεναντίας, οι δυτικές αγορές θα περιμένουν τα νέα 490 που θα μας έρθουν από την Ινδία για να γεμίσουν το κενό της γκάμας μεταξύ 390 και 690.

Ετικέτες