Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Honda Deauville με κινητήρα από Africa!

Φήμες για αναβίωση του μοντέλου

Το Honda Deauville δεν ήταν ακριβώς από τις μοτοσυκλέτες που "έσκισαν" με την εμπορική τους πορεία, ειδικά στην χώρα μας, αλλά παρ' όλα αυτά ήταν μια εξαιρετικά τίμια πρόταση για την κατηγορία των μεσαίου κυβισμού sport touring, διαθέτοντας όλα τα χαρακτηριστικά των μοτοσυκλετών της Big-H: Αξιοπιστία, φιλικότητα, ευκολία.
Η απουσία του από τον παγκόσμιο εμπορικό χάρτη πέρασε απαρατήρητη, αλλά πριν από λίγες μέρες –και μετά από τις ασυνήθιστα πολλές για τα δεδομένα της Honda φήμες περί νέων μοντέλων- κυκλοφόρησε η είδηση ότι η Honda σχεδιάζει να το επαναφέρει στο προσκήνιο, με βάση τον κινητήρα του Africa Twin. Η είδηση αυτή πρωτοκυκλοφόρησε από το γαλλικό μέσο Moto Station, το οποίο ισχυρίζεται ότι μια "πολύ αξιόπιστη πηγή" μέσα από την εταιρεία, επιβεβαίωσε πως το εργοστάσιο δουλεύει πάνω στην εξέλιξη μια μοτοσυκλέτας που τοποθετείται ένα σκαλί πιο κάτω από το υπερ-τουριστικό Gold Wing. Ουσιαστικά, θα πρόκειται για ένα entry level τουριστικό μηχανάκι, την στιγμή που η τάση θέλει τις τουριστικές μοτοσυκλέτες να μεγαλώνουν διαρκώς σε όγκο και κυβικά.
Η επιλογή του δικύλινδρου V από το CRF1000L φαντάζει ιδανική για μια τέτοιου είδους μοτοσυκλέτα, ειδικά με την δυνατότητα για μετάδοση DCT, ενώ σημαντικό ατού αποτελεί και το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη μοτοσυκλέτα σε αυτή την κατηγορία κυβικών. Οι φήμες κάνουν λόγο επίσης για την χρήση άξονα για την τελική μετάδοση, αντί της αλυσίδας, κάτι που προσθέτει επιπλέον πόντους στην κλίμακα… ελκυστικότητας ενός touring bike. Το ερώτημα βέβαια είναι αυτό που αφορά την επωνυμία του νέου μοντέλου, καθώς το λογικό είναι να αποτελέσει συνέχεια του Deauville, αλλά στο παρελθόν, λόγω της εμφάνισης και των επιδόσεών του, το όνομα είχε παραφραστεί ευρέως σε… Dullville (σ.σ. βαρετό), κάτι που ίσως αποτελέσει φρένο για το τμήμα marketing. Αν όμως όντως επαληθευθούν οι πληροφορίες, τότε σίγουρα θα έχουμε να κάνουμε με μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα πρόταση.