Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Το Honda NT1100 προ των πυλών! [video]

Στις 21 Οκτωβρίου παρουσιάζεται

Ήταν απλά θέμα χρόνου, μιας και για παραπάνω από ένα χρόνο ερχόντουσαν συνεχώς όλο και περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία για τη νέα πρόταση της Honda στην touring κατηγορία, με το όνομα αυτής NT 1100!

Τον περασμένο Αύγουστο είχε γίνει το τελικό βήμα με την κατοχύρωση πατεντών και ονομάτων, με δύο μάλιστα εκδόσεις για την Ευρώπη, και τώρα η Honda έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο ως το "προαναγγελθέν χρονικό μια παρουσίασης" στις 21 Οκτωβρίου.

Ο τίτλος του video τα λέει όλα ("The new touring era"), ενώ και τα πλάνα δε αφήνουν καμία αμφιβολία- έστω και αν δεν φαίνεται πουθενά ολόκληρη η μοτοσυκλέτα ξεκάθαρα, πως πρόκειται για το πολυαναμενόμενο NT1100. Ο τουριστικός του προσανατολισμός είναι ξεκάθαρος και μπορεί βλέποντας την μεγάλη ζελατίνα και τις βαλίτσες να γίνεται υποσυνείδητα ο συνειρμός με το BMW R1250 RT, αλλά απρατηρώντας καλύτερα την σιλουέτα –όπου αυτή φαίνεται- δείχνει πώς πρόκειται περισσότερο για μια μοτοσυκλέτα που ανήκει στην κατηγορία τουριστικών όπως το Kawasaki Ninja 1000SX.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η μοτοσυκλέτα βασίζεται στην πλατφόρμα του δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα των 1.100 cc από το Africa Twin, ενώ από εκεί προέρχονται και άλλα στοιχεία όπως η διπλή TFT οθόνη των οργάνων και φυσικά το DCT κιβώτιο.

Υπομονή λοιπόν για κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα, για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες –ή τουλάχιστον όσες δεν ξέρουμε μέχρι τώρα, μιας και οι διαρροές ήταν αρκετές όλο αυτό το διάστημα- του νέου tourer της Honda

 

Δείτε εδώ το video - teaser για το Honda NT1100: