Husqvarna Motocross range 2021!

Στα χνάρια των ΚΤΜ
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

25/6/2020

Μετά την ΚΤΜ –όπως ήταν φυσικό επόμενο- και η Husqvarna παρουσίασε την γκάμα των Motocross μοντέλων της για το 2021. Με συνολικά εννέα μοντέλα, η Husqvarna προσφέρει μια εξαιρετικά μεγάλη γκάμα επιλογών για ένα εξίσου ευρύ φάσμα αναβατών.

Οι αλλαγές που έγιναν στα Motocross της Husqvarna είναι οι ίδιες με αυτές των αντίστοιχων ΚΤΜ, οι οποίες έχουν επικεντρωθεί στην βελτίωση των αναρτήσεων WP XACT, σε συνδυασμό με μικρές βελτιώσεις στο μοχλικό του αμορτισέρ. Ομοίως, οι μηχανολογικές αλλαγές στον κινητήρα των τετράχρονων μοντέλων, αφορούν την βελτιστοποίηση των αξόνων, αλλά και των ηλεκτρονικών βοηθημάτων.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και η τεχνολογία Bluetooth που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στα motocross της ΚΤΜ, η οποία δίνει την δυνατότητα ρυθμίσεων των παραμέτρων του κινητήρα μέσω έξυπνων συσκευών, μέσω της εφαρμογής Husqvarna Motorcycles. Η εφαρμογή και το αντίστοιχο Bluetooth hardware είναι συμβατά με όλες τις τετράχρονες μοτοσυκλέτες του 2021 και με το FC 450 Rockstar Edition του 2020. Ακριβώς όπως και στην περίπτωση των ΚΤΜ, η εφαρμογή της Husqvarna επιτρέπει επεμβάσεις στην απόκριση του γκαζιού, στο φρένο του κινητήρα και στο traction control.

FC 450

Επιγραμματικά οι αλλαγές – βελτιώσεις και τα τεχνολογικά highlights στα δίχρονα και τετράχρονα Husqvarna Motocross είναι τα εξής:

  • Η νέα εφαρμογή Husqvarna Motorcycles που επιτρέπει ρυθμίσεις στην απόδοση του κινητήρα για την σειρά των FC
  • Νέα settings στο πιρούνι WP XACT με τεχνολογία AER
  • Νέα, κοντύτερα κατά 10mm φυσίγγια και εξωτερικοί σωλήνες στο μπροστινό
  • Βελτιωμένο μοχλικό για το αμορτισέρ
  • Νέο υλικό στο κάλυμμα της σέλας
  • Νέος χρωματικός συνδυασμός με έντονο κίτρινο και σκούρο μπλε χρώμα
  • Επανασχεδιασμός των πλαστικών
  • Καινοτόμος σχεδιασμός του υποπλαισίου των δύο υλικών
  • Νέος σχεδιασμός στο κάλυμμα για το φιλτροκούτι στις FC μοτοσυκλέτες για εύκολη πρόσβαση
  • Πλάκες κατεργασμένες σε CNC
FC 250
 
  • Υδραυλικός συμπλέκτης της Magura
  • Δαγκάνες της Brembo
  • Traction και launch control με ρύθμιση τεσσάρων επιπέδων
  • Μίζα
  • Ελαφρύτερη μπαταρία Λιθίου 2.0Ah
  • Τιμόνι της ProTaper
  • Προοδευτικός μηχανισμός γκαζιέρας
  • Τροχοί της D.I.D. με εγχάρακτο από laser λογότυπο
  • Κιβώτια ταχυτήτων της Pankl Racing Systems

 

Τα αντίστοιχα τεχνολογικά σημεία που ξεχωρίζουν για την επίσης ανανεωμένη γκάμα των Minicycles του 2021 είναι τα ακόλουθα:

  • Πιρούνι WP XACT με τεχνολογία AER και εξαιρετικά μικρό βάρος
  • Φαρδιά, ίσια σέλα, ενιαία με τα καπάκια του φιλτροκουτιού
  • Νέα γραφικά για τα TC 85/65/50
  • Νέο αντιολισθιτικό κάλυμμα σέλας
  • Νέα γκαζιέρα για το TC 85 για πιο προοδευτική λειτουργία
  • Νέες δαγκάνες, συμπλέκτης και κύκλωμα φρένων από την Formula
  • Νέο, μεταβλητής διαμέτρου, αλουμινένιο τιμόνι της Neken για τα TC 65/50
TC 50

Η γκάμα των Motocross της Husqvarna θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως από τον μήνα που διανύουμε, με την διαθεσιμότητα όμως όπως τονίζουν οι άνθρωποι του εργοστασίου να διαφέρει από χώρα σε χώρα.

 

 

Ο CEO της BMW αποκαλύπτει το πρωτότυπο R20 [Video]

Μέσω νέας σειράς βίντεο της BMW Motorrad, ο Markus Flasch μας χαρίζει μερικά πλάνα δράσης και μια γεύση από τον ήχο του δίλιτρου R20
BMW R20
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/9/2026

Υπό τον τίτλο ‘The Ones Who Ride’ (Αυτοί Που Οδηγούν), η BMW Motorrad ξεκινά μια σειρά βίντεο που εστιάζει στους ανθρώπους της εταιρείας και στο πρώτο επεισόδιο, με τίτλο Vision (Όραμα), πρωταγωνιστής είναι ο διευθύνων σύμβουλός της, Markus Flasch.

Εκεί ο Γερμανός μας μιλά για τη θέση του, για τις μοτοσυκλέτες της εταιρείας και το όραμά του για την εταιρεία, μιλώντας μέσα από έναν προσωπικό χώρο στο σπίτι του, εκεί που τον περιμένουν κάθε μέρα οι δικές του μοτοσυκλέτες – μια σειρά νέων και κλασικών BMW και Moto Guzzi.

BMW R20

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η R20, η επόμενη εξέλιξη του σχεδίου Bix Boxer που αφήνει πίσω τα 1800 κυβικά των R18 για να φτάσει στα 2000 cc με μια café racer μοτοσυκλέτα που έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο της σε πρωτότυπη μορφή το 2024 στην εκδήλωση Concorso d’ Eleganza Villa d’ Este στις όχθες της ιταλικής λίμνης Como.

BMW R20

Η R20 συνεχίζει την εξέλιξή της για να φτάσει στη γραμμή παραγωγής της BMW, κάτι που φαίνεται πως δεν απέχει και πολύ, μιας και η μοτοσυκλέτα που καβάλησε ο Flasch παραμένει μεν θεωρητικά ένα πρωτότυπο, αλλά δείχνει να βρίσκεται πολύ κοντά στην τελική της μορφή. Αυτό το παραδέχεται και ο ίδιος ο διευθυντής, λέγοντας μάλιστα στο βίντεο πως, “η μοτοσυκλέτα δείχνει έτοιμη, ίσως πρέπει να επισπεύσουμε την παρουσίασή της, πρέπει να μιλήσω με τους μηχανικούς μου”.

BMW Vision K18

Στο βίντεο θα ακούσουμε ακόμη για ένα άλλο συναρπαστικό πλάνο που ετοιμάζει η BMW. Tο επίσης πρωτότυπο Vision K18 μας συστήνει τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που από τα 1600 κυβικά έχει ανέβει στα 1800 και, μετά από το δικό του ντεμπούτο πέρυσι στο Concorso d’ Eleganza, ετοιμάζεται επίσης να φτάσει στη γραμμή παραγωγής της BMW.

Δείτε στη συνέχεια το πρώτο επεισόδιο της σειράς The Ones Who Ride της BMW και δείτε τα δύο πρωτότυπα να πλάνα δράσης, με πρωταγωνιστές τους κινητήρες και πρωτίστως τον ήχο τους.

Ετικέτες