Husqvarna Norden 901 Expedition - Αποκαλύπτεται σήμερα 1/3/2023

Το teaser στο site της εταιρείας και η ώρα της αποκάλυψης
Husqvarna 901 Expedition
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/3/2023

Στα τέλη Ιουλίου του 2022, είχαν διαρρεύσει φωτογραφίες από το συνέδριο dealer της KTM AG, που έδειχναν τη νέα έκδοση του Husqvarna Norden 901 που θα ακούει στο όνομα Expedition, με σπέσιαλ βαφή και ανεβασμένο επίπεδο εξοπλισμού. Τώρα έφτασε η ώρα της επίσημης παρουσίασης, όπως δείχνει το teaser στο site της εταιρείας.

Πρόκειται για μια έκδοση με έμφαση στην Off-road ταξιδιωτική περιπέτεια, με νέα, ψηλότερη και πλατύτερη διάφανη ζελατίνα, τρυπητή και πιο στιβαρή ποδιά κινητήρα, διπλό σταντ, soft πλαϊνές μπαγκαζιέρες, νέα χρώματα και όπως όλα δείχνουν αναβαθμισμένες αναρτήσεις που πιθανώς προέρχονται από το KTM 890 Adventure R.

Η λέξη Expedition είχε χρησιμοποιηθεί από τη Husqvarna σε ένα προωθητικό project για το Norden 901 το καλοκαίρι του 2021 με τη μοτοσυκλέτα σε πρωτότυπη μορφή, όπου ο εξερευνητής Mike Horn μαζί με τον θρύλο της Offroad οδήγησης Cyril Despres, οδήγησαν δυο Norden 901 στην Ισλανδία για μια σειρά χωμάτινων ταξιδιωτικών βίντεο που στόχο είχαν να αναδείξουν τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. Κι όπως βλέπουμε η λέξη έμεινε για να χαρακτηρίσει την νέα έκδοση της μοτοσυκλέτας.

Expedition

Όσον αφορά στις αναρτήσεις, η βασική -και μοναδική μέχρι την εμφάνιση του Expedition- έκδοση Norden διαθέτει ανάποδο πιρούνι WP APEX 43 και πίσω αμορτισέρ WP APEX, με διαδρομές 220 mm μπροστά και 215 mm πίσω. Όμως το πιρούνι του Norden Expedition προέρχεται από την κορυφαία σειρά WP XPLOR που χρησιμοποιεί το 890 Adventure R της ΚΤΜ, που πέρα από την ανώτερη λειτουργία του διαθέτει και μεγαλύτερη διαδρομή στα 240 mm (KTM 890 Adventure βασική έκδοση 200 mm). Δεν πιστεύουμε πως η Husqvarna θα χρησιμοποιούσε τις ακόμα καλύτερες -αλλά και πολύ ακριβότερες- αναρτήσεις WP XPLOR PRO του 890 Adventure R Rally, καθώς κάτι τέτοιο θα ανέβαζε κατά πολύ το κόστος.

Με τις ψηλότερες αναρτήσεις XPLOR θα πρέπει να περιμένουμε και μεγαλύτερο ύψος σέλας από τα 854 mm της βασικής έκδοσης, αλλά και μεγαλύτερη ελάχιστη απόσταση από το έδαφος που βρισκόταν στα 252 mm στη βασική έκδοση.

Ετικέτες

VOGE SR250GT PLAY - Στην παραγωγή η ασιατική έκδοση του επερχόμενου στην Ευρώπη SR3 [VIDEO]

GT Scooter με κορυφαίο εξοπλισμό που περιλαμβάνει ακόμα και… AI αναγνώριση φωνής!
VOGE SR250GT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/11/2023

Το SR250GT αποτελεί την ασιατική έκδοση του SR3 που είδαμε στην EICMA 2023, και πέρα από τον αυξημένο κυβισμό του ευρωπαϊκού μοντέλου, μοιράζεται εμφάνιση και εξοπλισμό μαζί του. Αν τώρα το SR1 της VOGE έχει κάνει πάταγο στη χώρα μας, με τον κορυφαίο συνδυασμό τιμής / εξοπλισμού του, αναμένουμε ανάλογη εμπορική πορεία και από το SR3.

Πρόκειται για ένα GT Scooter με τροχούς 14 και 13 ιντσών, και με έναν υγρόψυκτο, τετραβάλβιδο και ψεκαστό (Bosch) κινητήρα 244 κ.εκ. στην ασιατική έκδοση, με απόδοση 25,47 hp / 8.250 rpm και ροπή 2,34 kgm / 6.500 rpm. Η VOGE κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 125+ χλμ/ώρα, επιτάχυνση 0-60 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και ρεζερβουάρ 14 λίτρων που χαρίζει στο scooter αυτονομία… 400+ χιλιομέτρων!

To βάρος του SR250GT ανακοινώνεται στα μόλις 165 κιλά, με την VOGE να έχει κάνει εκτενείς προσπάθειες για συγκράτηση του βάρους χαμηλά σε όλους τους τομείς του scooter.

Το ύψος σέλας βρίσκεται στα 770 mm, ενώ στον πλούσιο -όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία- εξοπλισμό του scooter περιλαμβάνονται δικάναλο ABS και Traction Control, full-LED φώτα, DRL LED φωτιστικά σώματα, φωτιζόμενο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα με χώρο για 2 κράνη, keyless σύστημα, τεράστια TFT οθόνη οργάνων με T-Box (συνδεσιμότητα με τηλεφωνία, μουσική και πλοήγηση), ρυθμιζόμενη ψηλή ζελατίνα, υποστήριξη μέσης αναβάτη, μεγάλο μεταξόνιο 1.525 mm που δημιουργεί μεγάλους χώρους για άνετη διαβίωση δυο μεγαλόσωμων ατόμων πάνω στο scooter, USB θύρα φόρτισης μικροσυσκευών, κάμερα μπροστά για βίντεο και φωτογραφίες, ακόμα και… AI σύστημα φωνητικής επικοινωνίας του αναβάτη με το scooter, με ακρίβεια 99,9% -όπως υποστηρίζει η VOGE.

Αναμένουμε τώρα περισσότερες πληροφορίες για το SR3, χρόνος άφιξης και τιμή του στην Ελλάδα.

Ετικέτες