Husqvarna Pro enduro 2025 - Φορτωμένα αξεσουάρ και με… black & white στιλ

Do not adjust your screens! Δεν χάλασε η κάρτα γραφικών σας, τα χρώματα είναι αυτά που βλέπετε
Husqvarna Enduro Pro
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/9/2024

Το προσωνύμιο Pro σε δυο enduro μοντέλα 2025 της Husqvarna, το δίχρονο ΤΕ 300 Pro και το τετράχρονο FE 350 Pro, μεταφράζεται σε πλουσιότερο εξοπλισμό και σε έναν μοναδικό άσπρο-γκρι-μαύρο χρωματισμό, που προς στιγμή μας έκανε να πιστέψουμε πως κάποιο λάθος είχε γίνει από τον γραφίστα που ανέβασε τις φωτογραφίες στο press site, κόβοντας το χρώμα!

Τα δυο Pro μοντέλα ξεχωρίζουν από το αναβαθμισμένο πιρούνι WP XACT Closed Cartridge, με νέα ρυθμιζόμενη βαλβίδα βάσης, που προσφέρει ακριβέστερη λειτουργία απόσβεσης συμπίεσης σε υψηλές ταχύτητες. Πίσω βρίσκουμε ένα αντίστοιχο αμορτισέρ WP XACT, το οποίο ρυθμίζεται εύκολα με το χέρι χωρίς εργαλεία.

Δύο είναι οι χάρτες κινητήρα, με τον αναβάτη να επιλέγει εκείνον που χρειάζεται με έναν διακόπτη στο τιμόνι. Στάνταρ στις δυο Pro μοτοσυκλέτες είναι το Traction Control και το Quickshifter, ενώ εκτενής είναι ο κατάλογος των έξτρα εξαρτημάτων που φορούν τα μοντέλα και περιλαμβάνει Factory Racing τροχούς με EXCEL Takasago στεφάνια, Pro Taper τιμόνι, GALFER δισκόφρενα, Brembo δαγκάνες και συμπλέκτης, Supersprox Stealth πίσω γρανάζι, προστατευτικά δίσκων μπρος-πίσω, ODI γκριπ, νέο κάλυμμα σέλας για καλύτερο κράτημα, και ποδιά κινητήρα με προστασία μοχλικού.

Οι παραπάνω δυο ειδικές εκδόσεις είναι ήδη διαθέσιμες στους dealer της Husqvarna.

Ετικέτες

Honda: Παρουσίασε την Honda CBR500R Four σε Διεθνή Έκθεση της Κίνας

Πρόκειται για μία σπορ τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα 502 κυβικών
CBR500R
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/1/2026

Η Honda έκανε κάτι αρκετά ενδιαφέρον στην φετινή Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας (CIIE), παρουσιάζοντας την Honda CBR500R Four, μια τετρακύλινδρη σπορ μοτοσυκλέτα.

Με την ονομασία CBR500R Four, η μοτοσυκλέτα έκανε το δημόσιο ντεμπούτο της στην CIIE μαζί με μια σειρά από άλλα νέα μοντέλα της Honda, αλλά αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον εδώ είναι ο κινητήρας. Πρόκειται για τον νέο τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα 502 κυβικών της Honda, με διάμετρο 60 mm και διαδρομή 44,4 mm. Τον ίδιο κινητήρα τον είδαμε πρώτη φορά στο Honda CB500 Super Four 2026 που παρουσιάστηκε στην CIMAMotor τον Σεπτέμβριο. Η μέγιστη ισχύς της μοτοσυκλέτας είναι 70 ίπποι, που προέρχονται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 502 κ.εκ. με διάμετρο 60 mm.

Το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι στα 189 κιλά γεμάτη και διαθέτει ανεστραμμένο πιρούνι, monoshock αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα είναι της Nissin.

Επιπλέον, η CBR500R Four διαθέτει οθόνη TFT 5 ιντσών και συνδεσιμότητα Honda RoadSync, φέρνοντας την πλοήγηση, τις κλήσεις και τον έλεγχο πολυμέσων στην οθόνη. Από τις φωτογραφίες μπορούμε να διακρίνουμε πως η σέλα τοποθετεί τον αναβάτη μέσα στην μοτοσυκλέτα και τα clip-ons είναι σχετικά ψηλά, κάτι που διαμηνύει πως η στάση του σώματος θα είναι σχετικά άνετη για την κατηγορία. Επίσης, η μοτοσυκλέτα θα διατίθεται και σε έκδοση με E-Clutch.

Αναμένουμε να δούμε αν η τετρακύλινδρη 500άρα της Honda θα βγει και εκτός Κινεζικών συνόρων, με την Honda Motor Europe να δηλώνει πως “Δεν έχουμε να ανακοινώσουμε τίποτα σχετικά με μελλοντικά σχέδια για μοντέλα”.

Αυτό σημαίνει πως σίγουρα δεν θα είναι εδώ το 2026, αλλά δεν αποκλείεται ως ένα ενδεχόμενο για το μέλλον. Σε κάθε περιπτωση είναι δύσκολο για την Honda να στείλει απευθείας από την Κίνα, τα μοντέλα που κατασκευάζει για την τοπική αγορά. Οι μοτοσυκλέτες της Ευρώπης είναι είτε Made in Japan, είτε φτιάχνονται σε Ταϋλάνδη και ορισμένα δημοφιλή μοντέλα στην Ιταλία, όπως η οικογένεια των SH.

Για παράδειγμα το GB350 που σχεδίασε για την Ινδία, όταν ο κόσμος άρχισε να το ζητά και στην Ευρώπη, το μετέφερε στην γραμμή παραγωγής στην Ιαπωνία και έπειτα το έστειλε σε εμάς εδώ. Αυτό εκτόξευσε φυσικά την τιμή πώλησής του, όμως από την άλλη ήταν ένα γνήσιο Made in Japan. Μέχρι στιγμής η Honda δεν έχει βγάλει ποτέ εκτός Κίνας, ότι κατασκευάζει εκεί, τουλάχιστον από επίσημο κανάλι της. Αυτό είναι άλλο ένα εμπόδιο στην έλευση μίας τετρακύλινδρης στα 500 κυβικά στην δική μας αγορά, ενώ αν το έκανε, μοιάζει πιο λογική κίνηση να ανοίξει γραμμή παραγωγής στην Ταϋλάνδη όπου εκτός της σειράς CB, πλέον NX, κατασκευάζει και το τετρακύλινδρο CB650, το οποίο έχει μάλιστα την ιδιαιτερότητα να είναι το πρώτο τετρακύλινδρο της Honda που παράγεται εκτός Ιαπωνίας και μαζί ο πρώτος κινητήρας με περισσότερους από δύο κυλίνδρους, που έχει σχεδιαστεί και εκτός Ιαπωνίας καθώς αποτέλει πνευματικό παιδί του εκεί σχεδιαστικού κέντρου, ενώ φυσικά ένας Ιάπωνας βάζει την τελική υπογραφή.

Παράλληλα με την CBR, η Honda έδειξε ξανά την CB500 Super Four, η οποία χρησιμοποιεί τον ίδιο τετρακύλινδρο κινητήρα 502cc και το ίδιο ηλεκτρονικό πακέτο. Χωρίς fairing και με πιο κλασσική εμφάνιση.

 

 

Ετικέτες