Husqvarna Pro enduro 2025 - Φορτωμένα αξεσουάρ και με… black & white στιλ
Do not adjust your screens! Δεν χάλασε η κάρτα γραφικών σας, τα χρώματα είναι αυτά που βλέπετε
Από τον
Κώστα Γκαζή
25/9/2024
Το προσωνύμιο Pro σε δυο enduro μοντέλα 2025 της Husqvarna, το δίχρονο ΤΕ 300 Pro και το τετράχρονο FE 350 Pro, μεταφράζεται σε πλουσιότερο εξοπλισμό και σε έναν μοναδικό άσπρο-γκρι-μαύρο χρωματισμό, που προς στιγμή μας έκανε να πιστέψουμε πως κάποιο λάθος είχε γίνει από τον γραφίστα που ανέβασε τις φωτογραφίες στο press site, κόβοντας το χρώμα!
Τα δυο Pro μοντέλα ξεχωρίζουν από το αναβαθμισμένο πιρούνι WP XACT Closed Cartridge, με νέα ρυθμιζόμενη βαλβίδα βάσης, που προσφέρει ακριβέστερη λειτουργία απόσβεσης συμπίεσης σε υψηλές ταχύτητες. Πίσω βρίσκουμε ένα αντίστοιχο αμορτισέρ WP XACT, το οποίο ρυθμίζεται εύκολα με το χέρι χωρίς εργαλεία.
Δύο είναι οι χάρτες κινητήρα, με τον αναβάτη να επιλέγει εκείνον που χρειάζεται με έναν διακόπτη στο τιμόνι. Στάνταρ στις δυο Pro μοτοσυκλέτες είναι το Traction Control και το Quickshifter, ενώ εκτενής είναι ο κατάλογος των έξτρα εξαρτημάτων που φορούν τα μοντέλα και περιλαμβάνει Factory Racing τροχούς με EXCEL Takasago στεφάνια, Pro Taper τιμόνι, GALFER δισκόφρενα, Brembo δαγκάνες και συμπλέκτης, Supersprox Stealth πίσω γρανάζι, προστατευτικά δίσκων μπρος-πίσω, ODI γκριπ, νέο κάλυμμα σέλας για καλύτερο κράτημα, και ποδιά κινητήρα με προστασία μοχλικού.
Οι παραπάνω δυο ειδικές εκδόσεις είναι ήδη διαθέσιμες στους dealer της Husqvarna.
Yamaha Tricity 300 2026: Το πρώτο σκούτερ με αερόσακο – Φρέσκια εμφάνιση, αναβαθμισμένος εξοπλισμός!
H Yamaha προσφέρει μια σειρά από βελτιώσεις στο Tricity 300 και ετοιμάζει έκδοση με αερόσακο
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
12/3/2026
Το Tricity 300 ανανεώνεται για το 2026 με νέα σχεδίαση που επικεντρώνει κυρίως στο μπροστινό μέρος του σκούτερ που επανασχεδιάστηκε και επενδύθηκε με νέα φωτιστικά σώματα, ενώ καινούργιας σχεδίασης είναι και τα πλαστικά της ουράς.
Ο κινητήρας και τα περισσότερα μηχανικά μέρη του Tricity 300 δεν έχουν αλλάξει, ωστόσο η Yamaha τους έχει προσφέρει μερικές σημαντικές αναβαθμίσεις, με πρώτη και καλύτερη το νέο Cornering ABS. Αυτό καθοδηγείται από μια αδρανειακή μονάδα ελέγχου που φροντίζει να διαγνώνει και να απομακρύνει κάθε τάση μπλοκαρίσματος των τροχών, ενώ παράλληλα ενορχηστρώνει το σύστημα Unified Braking System (UBS), κατανέμοντας τη δύναμη πέδησης στα τρία δισκόφρενα του Tricity 300 για το βέλτιστο αποτέλεσμα.
Η άλλη σημαντική αλλαγή στο μοντέλο του 2026 αφορά στα όργανα, όπου η οθόνη LCD που γνωρίζαμε ως τώρα δίνει τη θέση της σε ένα μεγάλο πάνελ που συνδυάζει μια έγχρωμη TFT με διαγώνιο 4.2 ιντσών και μια μικρότερη LCD 2.8 ιντσών. Η διάσπαση σε δύο οθόνες υπηρετεί το σύστημα πλοήγησης Garmin StreetCross, το οποίο μπορεί να προβάλλεται στη δεξιά έγχρωμη οθόνη διατηρώντας τις απαραίτητες πρακτικές ενδείξεις στην αριστερή LCD.
Ο Blue Core κινητήρας του Tricity επίσης δεν έχει αλλαγές, αποδίδοντας 27,6 ίππους και 3 χιλιογραμμόμετρα ροπής από τα 292 κυβικά εκατοστά του, ωστόσο στο νέο μοντέλο αναπνέει μέσω ενός καινούργιου τελικού εξάτμισης με νέο καταλύτη για ένα σύνολο που ζυγίζει 800 γραμμάρια λιγότερα.
Κατά τα λοιπά το Tricity 300 διατηρεί ατόφια τα χαρακτηριστικά του, με keyless κεντρικό διακόπτη που έχει μετακομίσει από το κέντρο της ποδιά στη δεξιά πλευρά της, σύστημα προειδοποίησης έκτακτου φρεναρίσματος ESS (Emergency Stop Signal), σύστημα Traction Control και αποθηκευτικό χώρο 45 λίτρων κάτω από τη σέλα που μπορεί να δεχτεί δύο full face κράνη.
Τα χρώματα του Yamaha Tricity 300 για το 2026 είναι τρία: λευκό, γκρι σκούρο και πράσινο πετρόλ.
Η μεγάλη είδηση ωστόσο είναι αυτή που σας είχαμε αποκαλύψει μια μέρα νωρίτερα: η προσθήκη αερόσακου αναβάτη στο Tricity. Αυτός δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί στο υλικό Τύπου που δίνει η Yamaha με το νέο Tricity 300, αλλά επιβεβαιώνεται από το σχετικό βίντεο που δόθηκε πριν λίγη ώρα στη δημοσιότητα.
Ο αερόσακος αυτός τοποθετείται λίγο κάτω από το τιμόνι και στις φωτογραφίες του βασικού μοντέλου εκεί βρίσκεται ένα ντουλαπάκι, το οποίο θα δίνει τη θέση του στο σύστημα αυτό της έκδοσης Tricity 300 Airbag.
Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο Yamaha που δέχεται αερόσακο από το εργοστάσιο και μόλις το δεύτερο στον κόσμο μετά τη Honda Gold Wing που απολάμβανε τη μοναδικότητά της στο συγκεκριμένο πεδίο εδώ και δύο δεκαετίες.