Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Η Hero ετοιμάζει ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Σχεδιάζεται στο Μόναχο

Η Hero, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερος κατασκευαστές στην Ινδία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, αποφάσισε να κάνει το πρώτο βήμα στην ηλεκτρική εποχή, εξελίσσοντας μια ολόκληρη γκάμα ηλεκτρικών μοτοσυκλετών. Η εξέλιξη μάλιστα των συγκεκριμένων μοτοσυκλετών, γίνεται στο τεχνολογικό κέντρο που διατηρεί το εργοστάσιο στο Μόναχο της Γερμανίας, σε στενή συνεργασία με το τμήμα R&D στην Jaipur του Rajasthan.

Η πλατφόρμα των ηλεκτρικών μοντέλων θα διαθέτει χαρακτηριστικά που θα στοχεύουν στις επιδόσεις, μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών κινητήρων, αλλά και ένα μεγάλο εύρος εκδόσεων προκειμένου να ανταποκριθούν σε διαφορετικές ανάγκες της ινδικής –αρχικά- αγοράς. Για να διατηρηθεί το κόστος χαμηλά, οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες θα κατασκευάζονται στην Ινδία, αλλά με εξαρτήματα από ευρωπαίους προμηθευτές της Hero.

Η δραστηριοποίηση της εταιρείας στον τομέα των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, δεν αποτελεί μόνο ένα βήμα προς το μέλλον, αλλά έχει και ως στόχο να αποτινάξει τον χαρακτηρισμό της Hero ως μια εταιρεία χαμηλού κόστους. Αυτό σημαίνει ότι τα μοντέλα της νέας ηλεκτρικής γκάμας θα έχουν κοστολογηθεί μεν υψηλές τιμές, αλλά πρόθεση της Hero είναι να διατηρηθούν εντός των πλαισίων του ανταγωνισμού. Προφανώς έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην αυτονομία, ενώ σύμφωνα με τα όσα έχουν ειπωθεί, θα διαθέτουν και ένα υψηλής ποιότητας πακέτο αναρτήσεων, φρένων και πλαισίου, χωρίς όμως να έχει διαρρεύσει προς το παρόν κάτι συγκεκριμένο.