Indian Chieftain PowerPlus και Roadmaster PowerPlus - Με τον νέο κινητήρα του King of the Baggers [VIDEO]

Μετά την κατάκτηση του 3ου Πρωταθλήματος στις Η.Π.Α. οι 112 κυβικές ίντσες έρχονται σε 2 μοντέλα παραγωγής
Indian 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/1/2025

Ο V2 κινητήρας PowerPlus 112 (1.966 κ.εκ.) βοήθησε την Indian να κερδίσει τον τρίτο τίτλο της στο MotoAmerica King of the Baggers, και τώρα η αμερικάνικη εταιρεία προσφέρει τις 112 ίντσες ως επιλογή κινητήρα στα μοντέλα της που μέχρι πρότινος κινούνταν με τον PowerPlus 108 (1.769 κ.εκ.), ενώ παράλληλα παρουσιάζει ένα νέο bagger κι ένα νέο touring μοντέλο που θα φέρουν τον PowerPlus.

Σημειώστε πως το Chieftain PowerPlus και το Roadmaster PowerPlus, τα δυο νέα μοντέλα με τον κινητήρα των 112 ιντσών δεν αντικαθιστούν τα μοντέλα που τροφοδοτούνται με τον μέγιστο Thunderstroke κινητήρα των 115 ιντσών (1,884 κ.εκ.), αλλά προσθέτουν μία ακόμη επιλογή κινητήρα.

Αμφότερα τα νέα μοντέλα έχουν νέο φαίρινγκ που η Indian αναφέρει πως εμπνέεται από τα muscle cars, με πλαίσιο που προέρχεται από το Challanger.

Νέος είναι ο LED προβολέας, και πιο επιθετικές οι γραμμές του φαίρινγκ, ενώ ίδιες παραμένουν οι αναρτήσεις με το ανεστραμμένο πιρούνι και το μονό αμορτισέρ πίσω, ίδια και τα φρένα με ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo μπροστά.

Αν τώρα ο κινητήρας 108 αποδίδει 122 hp και 17,7 kgm ροπής, ο 112 αποδίδει 126 hp και 18,4 kgm ροπής.

PowerPlus

Για το 2025 τα PowerPlus μοντέλα έχουν νέα εκτενέστατη σουίτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων και με τη βοήθεια ραντάρ. Σε αυτά περιλαμβάνονται Bike Hold Control -το οποίο πρέπει να ενεργοποιήσει ο αναβάτης αν το  θέλει-, συνδυασμένη πέδηση με δικάναλο ABS, Traction Control, IMU για Cornering χαρακτηριστικά σε ABS & TC, Ride Modes, Cruise Control, Blind Spot Detection, προειδοποιήσεις για πιθανή σύγκρουση από όχημα που ακολουθεί, ενώ έχει ενδιαφέρον πως η Indian μπορούσε να βάλει και ραντάρ μπροστά για Adaptive Cruise Control, αλλά η εταιρεία δεν το έκανε αναφέροντας πως “οι πελάτες μας δεν το θέλουν”! Στάνταρ είναι η απενεργοποίηση του πίσω κυλίνδρου του V2 κινητήρα -στα πρότυπα της Ducati- όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται σε στάση για να μη ζεσταίνεται-, στάνταρ και το σύστημα keyless, οι βαλίτσες που κλειδώνουν και η USB θύρα φόρτισης.

PowerPlus

Στα όργανα βρίσκουμε μια μεγάλη και έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας Ride Command.

Το Roadmaster PowerPlus δέχθηκε ηλεκτρονική ρύθμιση για προφόρτιση πίσω, ενώ τα θερμαινόμενα γκριπ και η θερμαινόμενη σέλα προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση τον χειμώνα. Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια εδώ είναι πως η σέλα προσφέρει εκτός από θέρμανση το χειμώνα και… ψύξη το καλοκαίρι!

Η σειρά 2025 PowerPlus για την Ευρώπη περιλαμβάνει τώρα τέσσερα μοντέλα που διατίθενται στις εκδόσεις Limited ή Dark Horse, όλα με το νέο κινητήρα PowerPlus 112 και την τεχνολογία Rider Assist.

Ετικέτες

Honda: Παρουσίασε την Honda CBR500R Four σε Διεθνή Έκθεση της Κίνας

Πρόκειται για μία σπορ τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα 502 κυβικών
CBR500R
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/1/2026

Η Honda έκανε κάτι αρκετά ενδιαφέρον στην φετινή Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας (CIIE), παρουσιάζοντας την Honda CBR500R Four, μια τετρακύλινδρη σπορ μοτοσυκλέτα.

Με την ονομασία CBR500R Four, η μοτοσυκλέτα έκανε το δημόσιο ντεμπούτο της στην CIIE μαζί με μια σειρά από άλλα νέα μοντέλα της Honda, αλλά αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον εδώ είναι ο κινητήρας. Πρόκειται για τον νέο τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα 502 κυβικών της Honda, με διάμετρο 60 mm και διαδρομή 44,4 mm. Τον ίδιο κινητήρα τον είδαμε πρώτη φορά στο Honda CB500 Super Four 2026 που παρουσιάστηκε στην CIMAMotor τον Σεπτέμβριο. Η μέγιστη ισχύς της μοτοσυκλέτας είναι 70 ίπποι, που προέρχονται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 502 κ.εκ. με διάμετρο 60 mm.

Το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι στα 189 κιλά γεμάτη και διαθέτει ανεστραμμένο πιρούνι, monoshock αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα είναι της Nissin.

Επιπλέον, η CBR500R Four διαθέτει οθόνη TFT 5 ιντσών και συνδεσιμότητα Honda RoadSync, φέρνοντας την πλοήγηση, τις κλήσεις και τον έλεγχο πολυμέσων στην οθόνη. Από τις φωτογραφίες μπορούμε να διακρίνουμε πως η σέλα τοποθετεί τον αναβάτη μέσα στην μοτοσυκλέτα και τα clip-ons είναι σχετικά ψηλά, κάτι που διαμηνύει πως η στάση του σώματος θα είναι σχετικά άνετη για την κατηγορία. Επίσης, η μοτοσυκλέτα θα διατίθεται και σε έκδοση με E-Clutch.

Αναμένουμε να δούμε αν η τετρακύλινδρη 500άρα της Honda θα βγει και εκτός Κινεζικών συνόρων, με την Honda Motor Europe να δηλώνει πως “Δεν έχουμε να ανακοινώσουμε τίποτα σχετικά με μελλοντικά σχέδια για μοντέλα”.

Αυτό σημαίνει πως σίγουρα δεν θα είναι εδώ το 2026, αλλά δεν αποκλείεται ως ένα ενδεχόμενο για το μέλλον. Σε κάθε περιπτωση είναι δύσκολο για την Honda να στείλει απευθείας από την Κίνα, τα μοντέλα που κατασκευάζει για την τοπική αγορά. Οι μοτοσυκλέτες της Ευρώπης είναι είτε Made in Japan, είτε φτιάχνονται σε Ταϋλάνδη και ορισμένα δημοφιλή μοντέλα στην Ιταλία, όπως η οικογένεια των SH.

Για παράδειγμα το GB350 που σχεδίασε για την Ινδία, όταν ο κόσμος άρχισε να το ζητά και στην Ευρώπη, το μετέφερε στην γραμμή παραγωγής στην Ιαπωνία και έπειτα το έστειλε σε εμάς εδώ. Αυτό εκτόξευσε φυσικά την τιμή πώλησής του, όμως από την άλλη ήταν ένα γνήσιο Made in Japan. Μέχρι στιγμής η Honda δεν έχει βγάλει ποτέ εκτός Κίνας, ότι κατασκευάζει εκεί, τουλάχιστον από επίσημο κανάλι της. Αυτό είναι άλλο ένα εμπόδιο στην έλευση μίας τετρακύλινδρης στα 500 κυβικά στην δική μας αγορά, ενώ αν το έκανε, μοιάζει πιο λογική κίνηση να ανοίξει γραμμή παραγωγής στην Ταϋλάνδη όπου εκτός της σειράς CB, πλέον NX, κατασκευάζει και το τετρακύλινδρο CB650, το οποίο έχει μάλιστα την ιδιαιτερότητα να είναι το πρώτο τετρακύλινδρο της Honda που παράγεται εκτός Ιαπωνίας και μαζί ο πρώτος κινητήρας με περισσότερους από δύο κυλίνδρους, που έχει σχεδιαστεί και εκτός Ιαπωνίας καθώς αποτέλει πνευματικό παιδί του εκεί σχεδιαστικού κέντρου, ενώ φυσικά ένας Ιάπωνας βάζει την τελική υπογραφή.

Παράλληλα με την CBR, η Honda έδειξε ξανά την CB500 Super Four, η οποία χρησιμοποιεί τον ίδιο τετρακύλινδρο κινητήρα 502cc και το ίδιο ηλεκτρονικό πακέτο. Χωρίς fairing και με πιο κλασσική εμφάνιση.

 

 

Ετικέτες