Intermot 2018: Nipponia 2019

Ελληνική εταιρεία - Ολοκληρωμένη παρουσία
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

4/10/2018

Η Nipponia ήταν η μοναδική ελληνική εταιρεία μοτοσυκλετών με συμμετοχή στην Intermot, καθώς πρόκειται για ένα παγκόσμιο brand που με έδρα την Ελλάδα που δραστηριοποιείται αποκλειστικά με εξαγωγές στο εξωτερικό. Και μπορεί τα σκούτερ και οι μοτοσυκλέτες της να μην πωλούνται στην ελληνική αγορά και να μην υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον στο ελληνικό κοινό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να τονίσουμε την δυναμική παρουσία της και την επιτυχημένη πορεία της σε όλη την υφήλιο. Άλλωστε ποτέ κανείς δεν διαβάζει το ΜΟΤΟ ή τα άρθρα του motomag.gr ως οδηγό αγοράς, αλλά γιατί εδώ βρίσκει άποψη και ολοκληρωμένη ενημέρωση.


Στην Intermot λοιπόν, η Nipponia παρουσίασε δύο νέες μοτοσυκλέτες, που αποτελούν μια διαφορετική προσέγγιση από αυτή που είχε μέχρι τώρα, ή μια "κομψή γνωριμία" όπως αναφέρει η εταιρεία, στον κόσμο των μοτοσυκλετών. Πρόκειται για το Duel των 125 κυβικών, ένα commuter που πληροί τις προδιαγραφές Euro4, διαθέτει συνδυασμένο σύστημα φρένων (CBS) και ψηφιακά όργανα, και το Tremor, ένα μικρό μοτοσυκλετάκι επίσης 125cc, που στην ουσία είναι ένα fun bike το οποίο ακολουθεί την φιλοσοφία του Honda MSX, στοχεύοντας σε ένα πιο νεανικό κοινό.


Παράλληλα, παρουσίασε και το πρώτο της maxi scooter, την ναυαρχίδα της γκάμας της, το Status των 300 κυβικών εκατοστών. Ο υγρόψυκτος κινητήρας είναι κατασκευασμένος από την αρχή ειδικά για το Status, με έμφαση στον συνδυασμό χαμηλής κατανάλωσης και επιδόσεων. Τα όργανα είναι ψηφιακά με ενσωματωμένο GPS, τα φρένα διαθέτουν ABS, υπάρχει θύρα USB, τα φώτα είναι τεχνολογίας LED, ενώ η ζελατίνα του είναι ρυθμιζόμενη. Η σχεδίασή του ακολουθεί μια πιο επιθετική προσέγγιση με πολλές γωνίες και επιφάνειες, με τον όγκο του να προδιαθέτει για μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα.


Τέλος, η Nipponia προτίμησε την Intermot για το ντεμπούτο των δύο ηλεκτρικών σκούτερ που κατασκεύασε και προορίζονται για τις ευρωπαϊκές αγορές. Το Volty έχει επιδόσεις αντίστοιχες με ένα σκούτερ 50 κυβικών και διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα της Bosch 1500W που προσφέρει αυτονομία έως και 100 χιλιόμετρα, χάρη στις δύο μπαταρίες λιθίου με τις οποίες είναι εφοδιασμένο.


Το Terranova είναι ουσιαστικά ένα ηλεκτρικό maxi scooter με αυτονομία πάνω από 100 χιλιόμετρα και μέγιστη ισχύ 24Kw (32,2hp). Τα όργανά του προσφέρουν την δυνατότητα διασύνδεσης με smart phone και ενσωματωμένο GPS.

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες