Intermot 2018: Nipponia 2019

Ελληνική εταιρεία - Ολοκληρωμένη παρουσία
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

4/10/2018

Η Nipponia ήταν η μοναδική ελληνική εταιρεία μοτοσυκλετών με συμμετοχή στην Intermot, καθώς πρόκειται για ένα παγκόσμιο brand που με έδρα την Ελλάδα που δραστηριοποιείται αποκλειστικά με εξαγωγές στο εξωτερικό. Και μπορεί τα σκούτερ και οι μοτοσυκλέτες της να μην πωλούνται στην ελληνική αγορά και να μην υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον στο ελληνικό κοινό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να τονίσουμε την δυναμική παρουσία της και την επιτυχημένη πορεία της σε όλη την υφήλιο. Άλλωστε ποτέ κανείς δεν διαβάζει το ΜΟΤΟ ή τα άρθρα του motomag.gr ως οδηγό αγοράς, αλλά γιατί εδώ βρίσκει άποψη και ολοκληρωμένη ενημέρωση.


Στην Intermot λοιπόν, η Nipponia παρουσίασε δύο νέες μοτοσυκλέτες, που αποτελούν μια διαφορετική προσέγγιση από αυτή που είχε μέχρι τώρα, ή μια "κομψή γνωριμία" όπως αναφέρει η εταιρεία, στον κόσμο των μοτοσυκλετών. Πρόκειται για το Duel των 125 κυβικών, ένα commuter που πληροί τις προδιαγραφές Euro4, διαθέτει συνδυασμένο σύστημα φρένων (CBS) και ψηφιακά όργανα, και το Tremor, ένα μικρό μοτοσυκλετάκι επίσης 125cc, που στην ουσία είναι ένα fun bike το οποίο ακολουθεί την φιλοσοφία του Honda MSX, στοχεύοντας σε ένα πιο νεανικό κοινό.


Παράλληλα, παρουσίασε και το πρώτο της maxi scooter, την ναυαρχίδα της γκάμας της, το Status των 300 κυβικών εκατοστών. Ο υγρόψυκτος κινητήρας είναι κατασκευασμένος από την αρχή ειδικά για το Status, με έμφαση στον συνδυασμό χαμηλής κατανάλωσης και επιδόσεων. Τα όργανα είναι ψηφιακά με ενσωματωμένο GPS, τα φρένα διαθέτουν ABS, υπάρχει θύρα USB, τα φώτα είναι τεχνολογίας LED, ενώ η ζελατίνα του είναι ρυθμιζόμενη. Η σχεδίασή του ακολουθεί μια πιο επιθετική προσέγγιση με πολλές γωνίες και επιφάνειες, με τον όγκο του να προδιαθέτει για μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα.


Τέλος, η Nipponia προτίμησε την Intermot για το ντεμπούτο των δύο ηλεκτρικών σκούτερ που κατασκεύασε και προορίζονται για τις ευρωπαϊκές αγορές. Το Volty έχει επιδόσεις αντίστοιχες με ένα σκούτερ 50 κυβικών και διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα της Bosch 1500W που προσφέρει αυτονομία έως και 100 χιλιόμετρα, χάρη στις δύο μπαταρίες λιθίου με τις οποίες είναι εφοδιασμένο.


Το Terranova είναι ουσιαστικά ένα ηλεκτρικό maxi scooter με αυτονομία πάνω από 100 χιλιόμετρα και μέγιστη ισχύ 24Kw (32,2hp). Τα όργανά του προσφέρουν την δυνατότητα διασύνδεσης με smart phone και ενσωματωμένο GPS.

Ετικέτες

Bajaj Pulsar N250 και NS200: Ανανεώνονται με WP αναρτήσεις, ride-by-wire και νέα οθόνη

Φωτογραφίες από την Ινδία αποκαλύπτουν την επόμενη μέρα των Pulsar
bajaj
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/9/2026

Το Pulsar N250 μετρά κάμποσα χρόνια δίχως σημαντικές αλλαγές, διατηρώντας τη μορφή που είχε από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Στην Ινδία συζητιέται καιρό τώρα η ανανέωση της οικογένειας Pulsar, εν μέσω ενός περιβάλλοντος που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, με την επικαιρότητα να επιβεβαιώνει τις φήμες.

Μέσω ενός βίντεο που προέρχεται από την Ινδία, αποκαλύπτεται τώρα η ανανέωση δύο σημαντικών μοντέλων της οικογένειας αυτής, των Pulsar N250 και Pulsar NS200.

Από τα πλάνα του βίντεο αυτού βλέπουμε πως η Bajaj δεν αλλάζει δραστικά τις μοτοσυκλέτες της, καθώς σχεδιαστικώς μένει στις ίδιες γραμμές που είχαν από πριν. Η βασική διαφορά είναι η χρήση νέων αναρτήσεων, με το μπροστινό να γίνεται πλέον ανεστραμμένο και κοσμείται από την υπογραφή της WP.

Πρόκειται για πιρούνι WP Apex, το ίδιο που συναντάμε στο KTM 390 Duke και το οποίο φυσικά έχει γίνει πια προσβάσιμο στις μοτοσυκλέτες της Bajaj μετά την εξαγορά της ΚΤΜ. Για την ακρίβεια, αυτές θα είναι οι πρώτες Bajaj που θα φορέσουν αναρτήσεις WP ως αρχική τοποθέτηση από το εργοστάσιο. Δεν είναι σαφές αν και τα αμορτισέρ είναι της WP, είναι όμως πολύ πιθανό.

Επιπλέον, το άλλο μεγάλο νέο για τα δύο μοντέλα είναι η άφιξη μιας οθόνης TFT με διαγώνιο 5 ιντσών, πιθανότατα της ίδιας που πριν λίγο καιρό είχε παρουσιάσει η Bajaj στην Ινδία με το νέο Pulsar N160 4V, μοντέλο της ινδικής αγοράς που δεν έρχεται στην Ευρώπη. Λογικά θα διαθέτει συνδεσιμότητα και διαβάζουμε στον ινδικό Τύπο για δυνατότητα mirroring του κινητού τηλεφώνου ώστε να προβάλλει πλοήγηση σε αυτήν.

Υπάρχουν ακόμη φήμες για χρήση ηλεκτρονικού γκαζιού, ride-by-wire, στα δύο αυτά μοντέλα, μαζί με το οποίο θα έρθουν ride modes και traction control, κάτι που πάντως μένει να επιβεβαιωθεί.

Τέλος, η ανανέωση των δύο Pulsar περιλαμβάνει ακόμη νέους διακόπτες για τον χειρισμό της οθόνης, προερχόμενους από τα KTM Duke, καθώς και ρυθμιζόμενες μανέτες.

Είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε για ευρωπαϊκό ενδιαφέρον γι’ αυτές τις μοτοσυκλέτες της Bajaj, καθώς δεν έχουν καν παρουσιαστεί στην Ινδία. Οι φωτογραφίες αυτές ωστόσο επιβεβαιώνουν πως όντως η ινδική εταιρεία έχει στο άμεσο πλάνο της την ανανέωση και αναβάθμιση των Pulsar, οπότε αργά ή γρήγορα εκτιμούμε πως θα τα δούμε και στην Ευρώπη, ειδικά το Ν250 που ήδη έχει κάμποσα χρόνια στα μέρη μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RushLane (@rushlane)

 

Ετικέτες