Intermot 2018: Nipponia 2019

Ελληνική εταιρεία - Ολοκληρωμένη παρουσία
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

4/10/2018

Η Nipponia ήταν η μοναδική ελληνική εταιρεία μοτοσυκλετών με συμμετοχή στην Intermot, καθώς πρόκειται για ένα παγκόσμιο brand που με έδρα την Ελλάδα που δραστηριοποιείται αποκλειστικά με εξαγωγές στο εξωτερικό. Και μπορεί τα σκούτερ και οι μοτοσυκλέτες της να μην πωλούνται στην ελληνική αγορά και να μην υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον στο ελληνικό κοινό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να τονίσουμε την δυναμική παρουσία της και την επιτυχημένη πορεία της σε όλη την υφήλιο. Άλλωστε ποτέ κανείς δεν διαβάζει το ΜΟΤΟ ή τα άρθρα του motomag.gr ως οδηγό αγοράς, αλλά γιατί εδώ βρίσκει άποψη και ολοκληρωμένη ενημέρωση.


Στην Intermot λοιπόν, η Nipponia παρουσίασε δύο νέες μοτοσυκλέτες, που αποτελούν μια διαφορετική προσέγγιση από αυτή που είχε μέχρι τώρα, ή μια "κομψή γνωριμία" όπως αναφέρει η εταιρεία, στον κόσμο των μοτοσυκλετών. Πρόκειται για το Duel των 125 κυβικών, ένα commuter που πληροί τις προδιαγραφές Euro4, διαθέτει συνδυασμένο σύστημα φρένων (CBS) και ψηφιακά όργανα, και το Tremor, ένα μικρό μοτοσυκλετάκι επίσης 125cc, που στην ουσία είναι ένα fun bike το οποίο ακολουθεί την φιλοσοφία του Honda MSX, στοχεύοντας σε ένα πιο νεανικό κοινό.


Παράλληλα, παρουσίασε και το πρώτο της maxi scooter, την ναυαρχίδα της γκάμας της, το Status των 300 κυβικών εκατοστών. Ο υγρόψυκτος κινητήρας είναι κατασκευασμένος από την αρχή ειδικά για το Status, με έμφαση στον συνδυασμό χαμηλής κατανάλωσης και επιδόσεων. Τα όργανα είναι ψηφιακά με ενσωματωμένο GPS, τα φρένα διαθέτουν ABS, υπάρχει θύρα USB, τα φώτα είναι τεχνολογίας LED, ενώ η ζελατίνα του είναι ρυθμιζόμενη. Η σχεδίασή του ακολουθεί μια πιο επιθετική προσέγγιση με πολλές γωνίες και επιφάνειες, με τον όγκο του να προδιαθέτει για μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα.


Τέλος, η Nipponia προτίμησε την Intermot για το ντεμπούτο των δύο ηλεκτρικών σκούτερ που κατασκεύασε και προορίζονται για τις ευρωπαϊκές αγορές. Το Volty έχει επιδόσεις αντίστοιχες με ένα σκούτερ 50 κυβικών και διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα της Bosch 1500W που προσφέρει αυτονομία έως και 100 χιλιόμετρα, χάρη στις δύο μπαταρίες λιθίου με τις οποίες είναι εφοδιασμένο.


Το Terranova είναι ουσιαστικά ένα ηλεκτρικό maxi scooter με αυτονομία πάνω από 100 χιλιόμετρα και μέγιστη ισχύ 24Kw (32,2hp). Τα όργανά του προσφέρουν την δυνατότητα διασύνδεσης με smart phone και ενσωματωμένο GPS.

Ετικέτες

Stark Varg Factory Edition: Kορυφαίες εκδόσεις με αγωνιστικό εξοπλισμό [VIDEO]

Σε περιορισμένη παραγωγή 500 μοτοσυκλετών παγκοσμίως - 200 MX και 300 EX, με αναρτήσεις KYB Factory και εξαρτήματα τιτανίου
Stark Varg Factory
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/7/2026

Η Stark Future παρουσίασε τις νέες VARG MX Factory Edition και VARG EX Factory Edition, τις πιο εξελιγμένες εκδόσεις των ηλεκτρικών της μοτοσυκλετών μέχρι σήμερα που ενσωματώνουν την τεχνογνωσία που απέκτησε η εταιρεία από τη συμμετοχή της σε κορυφαίους αγώνες motocross, enduro και hard enduro, ενώ θα κατασκευαστούν σε αυστηρά περιορισμένη παραγωγή μόλις 500 μονάδων συνολικά.

Η “ισπανική” Stark Future δεν επιδίωξε να αυξήσει την ήδη εντυπωσιακή απόδοση των VARG. Αντίθετα, επικεντρώθηκε στη βελτίωση της αίσθησης, της πρόσφυσης και του ελέγχου, δημιουργώντας δύο εκδόσεις που προσεγγίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις μοτοσυκλέτες της εργοστασιακής αγωνιστικής ομάδας.

Stark Varg Factory Edition

Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο Factory Edition είναι οι πλήρως αγωνιστικές αναρτήσεις KYB Factory με αυτολιπαινόμενες αντιτριβικές ανοδιώσεις Kashima, η χρήση εξαρτημάτων όπως βίδες και μαρσπιέ από τιτάνιο που μειώνουν το βάρος κατά περίπου 1,1 κιλό, η νέα αγωνιστική σέλα υψηλής πρόσφυσης και το εξελιγμένο Dynamic Traction Control, το οποίο επιτρέπει ακόμη πιο ακριβή διαχείριση της ισχύος ανάλογα με το τερέν και τις συνθήκες.

Stark Varg Factory Edition

Η VARG MX Factory Edition διατηρεί την πλατφόρμα των 80 ίππων (Alpha) με τη μπαταρία των 7,2 kWh και εξοπλίζεται με ελαστικά Dunlop MX34. Η νέα ανάρτηση και η μικρότερη μάζα στοχεύουν στην καλύτερη ακρίβεια στην είσοδο της στροφής, μεγαλύτερη σταθερότητα κατά τα φρεναρίσματα και περισσότερη αυτοπεποίθηση κατά την επιτάχυνση.

Stark Varg Factory Edition

Η VARG EX Factory Edition ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία, αλλά είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του enduro. Διαθέτει ειδικές ρυθμίσεις αναρτήσεων, ελαστικά Dunlop Geomax EN91, προστατευτικά δισκοφρένων εμπρός και πίσω, χούφτες, ενώ παραμένει πλήρως ομολογκαρισμένη για χρήση στον δημόσιο δρόμο. Σύμφωνα με τη Stark Future, είναι σχεδιασμένη ώστε να αποδίδει το ίδιο αποτελεσματικά σε τεχνικά μονοπάτια, hard enduro διαδρομές και γρήγορες ειδικές διαδρομές.

Stark Varg Factory Edition

Ο Sébastien Tortelli, Αγωνιστικός Διευθυντής της Stark Future και πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Motocross, δήλωσε ότι κάθε δοκιμή και κάθε αγώνας συνέβαλαν στην εξέλιξη των νέων Factory εκδόσεων, επισημαίνοντας πως στόχος δεν ήταν περισσότερη ισχύς αλλά η δυνατότητα του αναβάτη να αξιοποιεί αποτελεσματικότερα την ήδη διαθέσιμη απόδοση. Η εξέλιξη των μοτοσυκλετών βασίστηκε σε εμπειρία από διοργανώσεις όπως τα FIM SuperEnduro, EnduroGP, Hard Enduro, Erzbergrodeo και World Supercross.

Stark Varg Factory Edition

Η παραγωγή θα πραγματοποιηθεί μία μόνο φορά, με μόλις 200 VARG MX Factory Edition και 300 VARG EX Factory Edition για ολόκληρο τον κόσμο. Οι τιμές στην Ευρώπη διαμορφώνονται στα 15.990 ευρώ για την έκδοση MX και 16.990 ευρώ για την έκδοση EX, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο του 2026.