Intermot 2018: Nipponia 2019

Ελληνική εταιρεία - Ολοκληρωμένη παρουσία
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

4/10/2018

Η Nipponia ήταν η μοναδική ελληνική εταιρεία μοτοσυκλετών με συμμετοχή στην Intermot, καθώς πρόκειται για ένα παγκόσμιο brand που με έδρα την Ελλάδα που δραστηριοποιείται αποκλειστικά με εξαγωγές στο εξωτερικό. Και μπορεί τα σκούτερ και οι μοτοσυκλέτες της να μην πωλούνται στην ελληνική αγορά και να μην υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον στο ελληνικό κοινό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να τονίσουμε την δυναμική παρουσία της και την επιτυχημένη πορεία της σε όλη την υφήλιο. Άλλωστε ποτέ κανείς δεν διαβάζει το ΜΟΤΟ ή τα άρθρα του motomag.gr ως οδηγό αγοράς, αλλά γιατί εδώ βρίσκει άποψη και ολοκληρωμένη ενημέρωση.


Στην Intermot λοιπόν, η Nipponia παρουσίασε δύο νέες μοτοσυκλέτες, που αποτελούν μια διαφορετική προσέγγιση από αυτή που είχε μέχρι τώρα, ή μια "κομψή γνωριμία" όπως αναφέρει η εταιρεία, στον κόσμο των μοτοσυκλετών. Πρόκειται για το Duel των 125 κυβικών, ένα commuter που πληροί τις προδιαγραφές Euro4, διαθέτει συνδυασμένο σύστημα φρένων (CBS) και ψηφιακά όργανα, και το Tremor, ένα μικρό μοτοσυκλετάκι επίσης 125cc, που στην ουσία είναι ένα fun bike το οποίο ακολουθεί την φιλοσοφία του Honda MSX, στοχεύοντας σε ένα πιο νεανικό κοινό.


Παράλληλα, παρουσίασε και το πρώτο της maxi scooter, την ναυαρχίδα της γκάμας της, το Status των 300 κυβικών εκατοστών. Ο υγρόψυκτος κινητήρας είναι κατασκευασμένος από την αρχή ειδικά για το Status, με έμφαση στον συνδυασμό χαμηλής κατανάλωσης και επιδόσεων. Τα όργανα είναι ψηφιακά με ενσωματωμένο GPS, τα φρένα διαθέτουν ABS, υπάρχει θύρα USB, τα φώτα είναι τεχνολογίας LED, ενώ η ζελατίνα του είναι ρυθμιζόμενη. Η σχεδίασή του ακολουθεί μια πιο επιθετική προσέγγιση με πολλές γωνίες και επιφάνειες, με τον όγκο του να προδιαθέτει για μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα.


Τέλος, η Nipponia προτίμησε την Intermot για το ντεμπούτο των δύο ηλεκτρικών σκούτερ που κατασκεύασε και προορίζονται για τις ευρωπαϊκές αγορές. Το Volty έχει επιδόσεις αντίστοιχες με ένα σκούτερ 50 κυβικών και διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα της Bosch 1500W που προσφέρει αυτονομία έως και 100 χιλιόμετρα, χάρη στις δύο μπαταρίες λιθίου με τις οποίες είναι εφοδιασμένο.


Το Terranova είναι ουσιαστικά ένα ηλεκτρικό maxi scooter με αυτονομία πάνω από 100 χιλιόμετρα και μέγιστη ισχύ 24Kw (32,2hp). Τα όργανά του προσφέρουν την δυνατότητα διασύνδεσης με smart phone και ενσωματωμένο GPS.

Ετικέτες

BMW R 1300 RT 2025 - Χωρίς μανέτα συμπλέκτη και με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα τμήματα φαίρνγκ

Με τον κινητήρα των 1.300 κ.εκ. που είδαμε στα νέα GS, απόδοσης 145 ίππων
BMW R 1300 RT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

Το R 1300 RT του 2025 είναι το τρίτο μοντέλο των Βαυαρών που φέρει τον νέο κινητήρα που είδαμε στα GS & GS Adventure, με 1.300 κ.εκ., 145 hp / 7.750 rpm και 15,2 kgm / 6.500 rpm.

Πέρα από τον νέο κινητήρα, το Touring μοντέλο της BMW έρχεται με νέο και πιο αιχμηρό design από το προηγούμενο μοντέλο (R 1250 RT), ενώ γίνεται το δεύτερο μοντέλο παραγωγής μετά το Moto Guzzi V100 Mandello που φέρει τμήματα του φαίρινγκ που ρυθμίζονται ηλεκτρικά. Η συγκεκριμένη πατέντα είχε κατατεθεί εδώ και πολύ καιρό από την BMW, ενώ τότε στο διάγραμμα φαινόταν να τη φέρει το R 1300 GS.

Στις “κατασκοπευτικές” φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, φαίνονται τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα φτεράκια στο μπροστινό μέρος του φαίρινγκ, ενώ φαίνεται και ο μηχανισμός που τα κινεί.

BMW R 1300 RT

Τα συγκεκριμένα τμήματα του φαίρινγκ βοηθούν στην προστασία από τον αέρα ανάλογα την ταχύτητα, και δεν κάνουν τη δουλειά που κάνουν τα ακίνητα “φτεράκια” στις σπορ μοτοσυκλέτες.

BMW R 1300 RT

Μπροστά η μοτοσυκλέτα φέρει ραντάρ για το σύστημα Adaptive Cruise Control, όπως έφερε και το προηγούμενο μοντέλο. Νέος είναι ο προβολέας, μικρότερος από πριν, στο design που επιτάσσει η εποχή, με έναν μικρό σε διαστάσεις LED λαμπτήρα στο κέντρο, cornering lights και δυο μικρά DRL LED οριζόντια φώτα εκατέρωθεν του κεντρικού σώματος. Τα μπροστινά φλας είναι ενσωματωμένα στους καθρέπτες.

BMW R 1300 RT

Πριν λίγους μήνες η BMW είχε παρουσιάσει το νέο σύστημα αυτόματης μετάδοσης ASA, το οποίο είδαμε κατόπιν για πρώτη φορά να εφαρμόζεται στο R 1300 GS Adventure, με την BMW να αναφέρει πως οι πελάτες του R 1300 GS μπορούν και αυτοί να επιλέγουν τη μοτοσυκλέτα με το συγκεκριμένο σύστημα που καταργεί τη μανέτα του συμπλέκτη.

Τώρα, το ASA βρίσκεται εφαρμογή και σε τρίτο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, ενώ πιστεύουμε πως το R 1300 RT θα διατίθεται και σε έκδοση με manual κιβώτιο. Θυμίζουμε πως με το ASA ο αναβάτης ανεβάζει και κατεβάζει ταχύτητες με τον λεβιέ στο πόδι, ή αφήνει τη μοτοσυκλέτα να ανεβοκατεβάζει μόνη της σχέσεις.

BMW R 1300 RT

Ενισχυμένο είναι το πλαίσιο, για να μπορεί να αντέξει ακόμα μεγαλύτερα φορτία αποσκευών, όπως έγινε και στα υπόλοιπα 1300άρια μοντέλα. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν το πλαίσιο θα ακολουθήσει την υβριδική σχεδίαση των GS, με ατσάλινο τμήμα μπροστά και αλουμινένιο πίσω.

Το Telelever μπροστά διαθέτει νέο design, όπως και στο R 1300 GS για βελτιωμένη ακρίβεια στο τιμόνι.

BMW R 1300 RT

Όσον αφορά στον εξοπλισμό του τουριστικού θηρίου της BMW, αυτός θα περιλαμβάνει ραντάρ εμπρός-πίσω, θερμαινόμενα γκριπ και σέλες, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, ηχοσύστημα και μια μεγάλη ψηφιακή και έγχρωμη TFT οθόνη με πλήρη συνδεσιμότητα. Φυσικά αναμένουμε η μοτοσυκλέτα να έχει και μια υπερπλήρη σουίτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων με cornering χαρακτηριστικά.

Ετικέτες