Intermot 2024: Snipes Yamaha - Graffiti art στο κοστούμι TMAX, XSR900 GP & YZ450F

Συνεργασία της μεγάλης γερμανικής εταιρείας αθλητικών ειδών και της Iwata
Yamaha-Snipes
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/12/2024

Στο περίπτερο της Yamaha στην Κολωνία, στο σαλόνι της Intermot, είδαμε ένα TMAX, ένα XSR900 GP κι ένα YZ450F βαμμένα από την καλλιτέχνιδα Xuli ώστε να θυμίζουν "ταγκιές" (graffiti tags) σε κάποιον τοίχο.

Τα τρία custom βαμμένα δίκυκλα αποτελούν συνεργασία της Yamaha με τη γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών SNIPES, που γεννήθηκε το 1998 στο Essen της Γερμανίας για να έχει σήμερα 750 μαγαζιά σε Ευρώπη και Η.Π.Α., μια εταιρεία που αντλεί την έμπνευση του streetwear της από το hip-hop, τη χορευτική σκηνή και τα σπορ.

Η Xuli που κάνει συνήθως προχωρημένα εξώφυλλα δίσκων, ιδιαίτερα graffiti και ζωγραφίζει ρούχα και ποδήλατα, συνεργάστηκε με τη Yamaha Γερμανίας για να βάψει τρία δίκυκλα, με τις δημιουργίες της να εντάσσονται στη σειρά custom μοντέλων Yard Built της Iwata.

Ενώ τώρα στην αρχή δεν φαίνονται ως κάτι το ιδιαίτερο, όταν τα εξετάσεις καλύτερα τα σχέσια και η τεχνοτροπία της Xuli έχουν αρκετό ενδιαφέρον, με το αποτέλεσμα να θυμίζει τοίχο κακόφημης γειτονιάς. Η μπογιά έχει τρέξει από τα λογότυπα Yamaha, υπάρχουν μοτίβα που έχουν γίνει με χρήση στένσιλ, πιτσιλιές, ραφές, κομμάτια που λες και έχουν ξεβάψει... 

Τα τρία δίκυκλα, που είχαν παρουσιαστεί στο instagram πριν 4,5 μήνες, κάνουν ντεμπούτο με φυσική παρουσία στην Intermot, ενώ για την ώρα είναι one-off και δεν γνωρίζουμε αν η Yamaha κυκλοφορήσει αντίτυπα των κοστουμιών τους για μαζική κατανάλωση.

Ετικέτες

Montesa: Νέα χρώματα για τα μοντέλα 2027

Πρόκειται για τα Cota 301RR, Cota 4RT 260R και 4Ride
montesa cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/9/2026

Η Montesa παρουσίασε τη σειρά μοντέλων της για το 2027, δηλαδή τα Cota 301RR, Cota 4RT 260R και 4Ride που θα έρθουν χρωματικά ανανεωμένα.

Montesa Cota 301RR

Το Cota 301RR παραμένει το κορυφαίο μοντέλο της Montesa. Για το 2027, διατηρεί τις ίδιες προδιαγραφές, με τη μόνη διαφορά να είναι το ερυθρόλευκο χρώμα του μοντέλου. Η μοτοσυκλέτα φέρει τον κινητήρα των 298 κυβικών που κληρονόμησε από τη μοτοσυκλέτα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Trial2 και αλουμινένιο πλαίσιο

Montesa Cota 4RT 260R

Απευθυνόμενη σε ένα ευρύτερο φάσμα αναβατών, η Cota 4RT 260R διατηρεί τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με την προηγούμενη έκδοση και παράλληλα έχει αρκετά κοινά με την 301RR, όπως το πιρούνι της Showa και το αλουμινένιο πλαίσιο. Για το 2027, διαθέτει νέα γραφικά που ακολουθούν τη γραμμή του 301RR, αλλά με μια πιο κλασική χρωματική παλέτα που παραμένει πιστή στο DNA της Montesa: κόκκινο και μαύρο.

Montesa 4Ride

Η 4Ride, το πιο ευέλικτο μοντέλο της σειράς που έχει σχεδιαστεί για οδήγηση σε μονοπάτια και trial, παραμένει αμετάβλητη για το 2027, τόσο από τεχνική όσο και από αισθητική άποψη. Το 4Ride εξακολουθεί να αποτελεί μια ολοκληρωμένη και ευέλικτη επιλογή, ιδανική τόσο για εκδρομές όσο και για αναβάτες που επιθυμούν να ξεκινήσουν την ενασχόλησή τους με το trial, με μια άνετη και ανθεκτική μοτοσυκλέτα που φέρει τον χαρακτήρα της Montesa.

Όλη η γκάμα της Montesa κατασκευάζεται αποκλειστικά στις εγκαταστάσεις της Montesa Honda στη Santa Perpetua de Mogoda (Βαρκελώνη), όπου πραγματοποιούνται όλες οι διαδικασίες παραγωγής, από τη συναρμολόγηση του κινητήρα έως την κατασκευή του αλουμινένιου πλαισίου, του ρεζερβουάρ καυσίμου και του ψαλιδιού.

Ετικέτες