Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Intermot 2018: Triumph 2019 [video]

Αναβαθμισμένα τα μικρά δικύλινδρα

Η Triumph διανύει μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά περιόδους της ιστορίας της, καθώς βρίσκεται σε τροχιά μεγάλης ανόδου τα τελευταία πέντε χρόνια, γι' αυτό και στην Intermot έδειξε δύο νέα μοντέλα, αφήνοντας λογαριασμό και για την EICMA μέσα στον Νοέμβριο.


Το χορό των παρουσιάσεων ξεκίνησε όμως ένα πρωτότυπο concept bike, το Phantom Blaze, που είναι βασισμένο πάνω στο Thruxton R, ενώ την σκυτάλη πήρε ο διάδοχος του Street Twin, μιας από τις πιο εμπορικές μοτοσυκλέτες της Triumph που διεύρυνε σημαντικά το κοινό της εταιρείας με νέους ιδιοκτήτες που ήρθαν για πρώτη φορά στην φίρμα, ενώ αποτέλεσε μια εξαιρετική βάση για customizing καθώς πουλήθηκαν παγκοσμίως πάνω από το 80% των 140 αξεσουάρ που είχε φτιάξει το εργοστάσιο για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ο διάδοχος λοιπόν του Street Twin έχει εμφάνιση που παραπέμπει ακόμη περισσότερο σε custom μοτοσυκλέτα, ενώ ο κινητήρας αποδίδει 10 ίππους περισσότερους (φτάνοντας πλέον τους 65), έχοντας ανεβάσει και τον κόφτη κατά 500 στροφές, με την ροπή να φτάνει στα 8,1kgm. Διαθέτει δύο riding modes, (Road, Rain), traction control, LED φώτα πίσω, δυνατότητα για τοποθέτησης αισθητήρα πίεσης ελαστικών, ABS, παροχή ρεύματος μέσω USB, νέα σέλα, ενώ τα φρένα προέρχονται από την Brembo. Το εργοστάσιο θα παρέχει ως after market αξεσουάρ δύο custom ρεζερβουάρ που θα ανήκουν σε αντίστοιχα κιτ, με τα οποία θα μετατρέπει ο κάθε ιδιοκτήτης την μοτοσυκλέτα σε café racer ή σε urban style custom.


Το έτερο καινούργιο μοντέλο είναι το πολυαναμενόμενο Street Scrambler, το οποίο θα έχει κι αυτό τον αναβαθμισμένο υγρόψυκτο κινητήρα με την παραπάνω ιπποδύναμη (κατά 10%) και τα δύο riding modes χάρη στην ride-by-wire διαχείριση. Ο μπροστινός τροχός θα έχει διάσταση 19 ιντσών με ελαστικά κατάλληλα για χρήση και στο χώμα, ενώ για το ABS και το traction control θα υπάρχει η επιλογή της απενεργοποίησης για τις off-road διαδρομές. Ο συμπλέκτης είναι μονόδρομος, ενώ και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχουν δύο κιτ που θα προσφέρουν την δυνατότητα για εργοστασιακό customizing.
Πέρα από αυτά τα δύο νέα μοντέλα, η Triumph δεν θα μπορούσε βέβαια να μη δείξει και το πρωτότυπο με τον τρικύλινδρο κινητήρα που θα εξοπλίζει τις μοτοσυκλέτες της κατηγορίας Moto2 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα από την επόμενη χρονιά. Μια μοτοσυκλέτα που την έχουμε δει ήδη να δοκιμάζεται στην πίστα και που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους βρέθηκαν στη σέλα της.

Παρακολουθήστε το βίντεο από την παρουσίαση της Triumph στην Intermot:


 

Tags: