Intermot 2018: Triumph 2019 [video]

Αναβαθμισμένα τα μικρά δικύλινδρα
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

2/10/2018

Η Triumph διανύει μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά περιόδους της ιστορίας της, καθώς βρίσκεται σε τροχιά μεγάλης ανόδου τα τελευταία πέντε χρόνια, γι' αυτό και στην Intermot έδειξε δύο νέα μοντέλα, αφήνοντας λογαριασμό και για την EICMA μέσα στον Νοέμβριο.


Το χορό των παρουσιάσεων ξεκίνησε όμως ένα πρωτότυπο concept bike, το Phantom Blaze, που είναι βασισμένο πάνω στο Thruxton R, ενώ την σκυτάλη πήρε ο διάδοχος του Street Twin, μιας από τις πιο εμπορικές μοτοσυκλέτες της Triumph που διεύρυνε σημαντικά το κοινό της εταιρείας με νέους ιδιοκτήτες που ήρθαν για πρώτη φορά στην φίρμα, ενώ αποτέλεσε μια εξαιρετική βάση για customizing καθώς πουλήθηκαν παγκοσμίως πάνω από το 80% των 140 αξεσουάρ που είχε φτιάξει το εργοστάσιο για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Ο διάδοχος λοιπόν του Street Twin έχει εμφάνιση που παραπέμπει ακόμη περισσότερο σε custom μοτοσυκλέτα, ενώ ο κινητήρας αποδίδει 10 ίππους περισσότερους (φτάνοντας πλέον τους 65), έχοντας ανεβάσει και τον κόφτη κατά 500 στροφές, με την ροπή να φτάνει στα 8,1kgm. Διαθέτει δύο riding modes, (Road, Rain), traction control, LED φώτα πίσω, δυνατότητα για τοποθέτησης αισθητήρα πίεσης ελαστικών, ABS, παροχή ρεύματος μέσω USB, νέα σέλα, ενώ τα φρένα προέρχονται από την Brembo. Το εργοστάσιο θα παρέχει ως after market αξεσουάρ δύο custom ρεζερβουάρ που θα ανήκουν σε αντίστοιχα κιτ, με τα οποία θα μετατρέπει ο κάθε ιδιοκτήτης την μοτοσυκλέτα σε café racer ή σε urban style custom.


Το έτερο καινούργιο μοντέλο είναι το πολυαναμενόμενο Street Scrambler, το οποίο θα έχει κι αυτό τον αναβαθμισμένο υγρόψυκτο κινητήρα με την παραπάνω ιπποδύναμη (κατά 10%) και τα δύο riding modes χάρη στην ride-by-wire διαχείριση. Ο μπροστινός τροχός θα έχει διάσταση 19 ιντσών με ελαστικά κατάλληλα για χρήση και στο χώμα, ενώ για το ABS και το traction control θα υπάρχει η επιλογή της απενεργοποίησης για τις off-road διαδρομές. Ο συμπλέκτης είναι μονόδρομος, ενώ και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχουν δύο κιτ που θα προσφέρουν την δυνατότητα για εργοστασιακό customizing.
Πέρα από αυτά τα δύο νέα μοντέλα, η Triumph δεν θα μπορούσε βέβαια να μη δείξει και το πρωτότυπο με τον τρικύλινδρο κινητήρα που θα εξοπλίζει τις μοτοσυκλέτες της κατηγορίας Moto2 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα από την επόμενη χρονιά. Μια μοτοσυκλέτα που την έχουμε δει ήδη να δοκιμάζεται στην πίστα και που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους βρέθηκαν στη σέλα της.

Παρακολουθήστε το βίντεο από την παρουσίαση της Triumph στην Intermot:


 

Ετικέτες

CFMOTO 675NK - Νέο χρώμα εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά GP

Τα χρώματα της εκλεκτής έκδοσης 675NK GP εξαπλώνονται και στη βασική γκάμα του μοντέλου.
cfmoto-675nk
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

3/6/2026

Η CFMOTO ανακοίνωσε έναν νέο χρωματισμό για το 675ΝΚ, ο οποίος έρχεται να προστεθεί στους δύο υπάρχοντες, τον λευκό (Glacier White) και τον γκρίζο (Tundra Grey).

Η νέα απόχρωση έχει ως βάση το μαύρο χρώμα σε συνδυασμό με γαλάζιο, δηλαδή τα χρώματα που χαρακτηρίζουν τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της CFMOTO σε Moto2 και Moto3.

cfmoto 675nk gp
Το πρωτότυπο CFMOTO 675NK GP όπως είχε παρουσιαστεί πέρυσι στην EICMA

Πέραν της εμφάνισης δεν προκύπτει καμιά άλλη διαφορά στο μοντέλο, ενώ ο χρωματισμός αυτός εμφανώς βασίζεται στο πρωτότυπο 675NK GP που είχε παρουσιαστεί πέρυσι στην EICMA, χωρίς βέβαια τα εκλεκτά καλούδια που έλαμπαν πάνω του, όπως οι δαγκάνες GP4-MotoGP της Brembo και οι αναρτήσεις της Ohlins. Διατηρεί πάντως το λογότυπο Aspar Team στα πλανά του ψυγείου, δηλώνοντας ευθέως τη διασύνδεση με τα αγωνιστικά χρώματα του MotoGP.

CFMOTO

Προς το παρόν δεν γίνεται αναφορά στο πότε θα περάσει στην παραγωγή αυτό το νέο χρώμα, καθώς ακόμη δεν έχει ενταχθεί ούτε στην κινέζικη ιστοσελίδα της CFMOTO. Πιθανότατα θα ενταχθεί στη γκάμα του μοντέλου κάποια στιγμή αργότερα φέτος στην Κίνα, για να έρθει στα μέρη μας από το 2027.

 

Ετικέτες