Italjet Dragster 700 Twin - Οι τιμές των 2 εκδόσεων και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους

Οι προ-παραγγελίες ξεκινούν την Παρασκευή - Οι παραδόσεις αναμένονται το επόμενο καλοκαίρι
Italjet Dragster 700
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/7/2024

Η Italjet έδωσε στη δημοσιότητα τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και την τιμή του Dragster 700 Twin στις δυο του εκδόσεις (exclusive Factory Limited Edition και βασική έκδοση), με τις προ-παραγγελίες να ξεκινούν την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδας.

Η κορυφαία Factory Limited έκδοση θα κοστίζει 14.900 ευρώ, ενώ η βασική έκδοση 12.900 ευρώ.

Πρώτα θα γίνει διαθέσιμη η Factory έκδοση που θα παραχθεί σε 700 αντίτυπα, και θα ξεχωρίζει από τη βασική έκδοση από τα ξεχωριστά γραφική και τη μοναδική βαφή, το σύστημα εξάτμισης τιτανίου της Akrapovic, το Ohlins μονό αμορτισέρ πίσω, το Ohlins σταμπιλιζατέρ και το DucaBike κάλυμμα συμπλέκτη με παραθυράκι.

Ο κινητήρας που θα μοιράζονται οι δυο εκδόσεις είναι ο ίδιος, και πρόκειται για τον δικύλινδρο εν σειρά που έχουμε δει στα Benelli TRK 702 / 702Χ, με πραγματική χωρητικότητα 692 κ.εκ. Η Italjet κάνει λόγο για 68 hp / 8,500 rpm (56,92 hp στον τροχό είχαμε μετρήσει στο TRK), και τελική ταχύτητα 190 χλμ/ώρα. Κάπου εδώ σκάνε σαν σαπουνόφουσκα οι δηλώσεις των Ιταλών για "επαναστατικό" κινητήρα, και παίρνει τέλος η σπέκουλα για ημί-αυτόματο κιβώτιο. Το κιβώτιο είναι κανονικό μοτοσυκλέτας, 6 ταχυτήτων, με την πρώτη κάτω και τις πέντε πάνω, ενώ θα υπάρχει και μανέτα για τον πολύδισκο υγρό συμπλέκτη. Η τελική μετάδοση γίνεται με αλυσίδα.

Dragster 700

Το βάρος του Dragster 700 ανακοινώνεται στα 190 κιλά (δεν διευκρινίζεται αν είναι με υγρά), με ρεζερβουάρ καυσίμου 16 λίτρων.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι της Marzocchi μπροστά, ενώ πίσω έχουμε μονό αμορτισέρ, Ohlins στην κορυφαία έκδοση (ρυθμιζόμενο σε αποσβέσεις και ύψος) και απροσδιόριστου κατασκευαστή στη βασική.

Οι ζάντες θα είναι 15 ιντσών, και τα ελαστικά 120/70 και 160/60, ενώ στα φρένα το Dragster 700 θα φέρει δυο δίσκους 270 mm μπροστά με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες και έναν ακόμα δίσκο 230 mm πίσω.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τις προ-παραγγελίες, δείτε ΕΔΩ.

Kawasaki Ninja H2 SX Hydrogen - Η πρώτη δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου στον κόσμο [VIDEO]

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Suzuka
Kawasaki H2 SX Hydrogen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

Στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής 8 ωρών της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EWC, η Kawasaki πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου (ICE) από κατασκευαστή μοτοσυκλετών μαζικής παραγωγής.

Η μοτοσυκλέτα υδρογόνου ICE της Kawasaki σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, με δοκιμές που ξεκίνησαν φέτος, με αποκορύφωμα τη δημόσια επίδειξη στην ιαπωνική πίστα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα φέρει κινητήρα υδρογόνου που βασίζεται στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 998 με υπερτροφοδότηση του Ninja H2, με τροποποιήσεις που έγιναν ώστε να επιτρέπεται η έγχυση καυσίμου υδρογόνου στους κυλίνδρους με άμεσο ψεκασμό. Τα ρεζερβουάρ υδρογόνου βρίσκονται στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και για την ώρα είναι τεραστίων διαστάσεων κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να θυμίζει Bat-mobile των πρώτων ταινιών Batman.

Kawasaki H2 SX Hydrogen


Οι μοτοσυκλέτες Hydrogen ICE λειτουργούν με καύση υδρογόνου, παράγοντας παραπλήσιο ήχο με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, και έχοντας τους σωστούς κραδασμούς, ενώ τα κατάλοιπά τους είναι κυρίως... νερό. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ένα πολύ μικρό ποσό λιπαντικού κινητήρα καίγεται, εκπέμπτωντας ένα επίσης πολύ μικρό ποσό CO2.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο ΜΟΤΟ έχουμε γράψει εδώ και χρόνια για τα οφέλη του υδρογόνου, που πέρα από την "πράσινη" λειτουργία του, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην επιβίωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, διασώζοντας και την πολύτιμη αίσθηση του, που αποτελείται από τον ήχο, τον παλμό από τις πιστονιές και τους κραδασμούς, που κάνουν τόσο ξεχωριστή την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, η Kawasaki Motors διεξάγει επί του παρόντος έρευνα και εξέλιξη με στόχο την υλοποίηση μιας λειτουργικής μοτοσυκλέτας υδρογόνου ICE ως μια από τις ανθρακικά ουδέτερες επιλογές για τους αναβάτες στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Η Kawasaki Motors είναι πλήρες μέλος της HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology), μιας ερευνητικής ένωσης που αποτελείται από τις Kawasaki, Suzuki, Toyota, Honda και Yamaha, που επικεντρώνεται στην τεχνολογία υδρογόνου και διεξάγει ενεργά βασική έρευνα σε κινητήρες υδρογόνου, συστήματα πλήρωσης υδρογόνου και συστήματα παροχής καυσίμου, προκειμένου να παράγει μικρά οχήματα κινητικότητας με κινητήρα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επιδόσεις, κατανάλωση και αυτονομία από την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του Akashi.

Ετικέτες