Italjet Dragster 700 Twin - Οι τιμές των 2 εκδόσεων και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους

Οι προ-παραγγελίες ξεκινούν την Παρασκευή - Οι παραδόσεις αναμένονται το επόμενο καλοκαίρι
Italjet Dragster 700
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/7/2024

Η Italjet έδωσε στη δημοσιότητα τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και την τιμή του Dragster 700 Twin στις δυο του εκδόσεις (exclusive Factory Limited Edition και βασική έκδοση), με τις προ-παραγγελίες να ξεκινούν την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδας.

Η κορυφαία Factory Limited έκδοση θα κοστίζει 14.900 ευρώ, ενώ η βασική έκδοση 12.900 ευρώ.

Πρώτα θα γίνει διαθέσιμη η Factory έκδοση που θα παραχθεί σε 700 αντίτυπα, και θα ξεχωρίζει από τη βασική έκδοση από τα ξεχωριστά γραφική και τη μοναδική βαφή, το σύστημα εξάτμισης τιτανίου της Akrapovic, το Ohlins μονό αμορτισέρ πίσω, το Ohlins σταμπιλιζατέρ και το DucaBike κάλυμμα συμπλέκτη με παραθυράκι.

Ο κινητήρας που θα μοιράζονται οι δυο εκδόσεις είναι ο ίδιος, και πρόκειται για τον δικύλινδρο εν σειρά που έχουμε δει στα Benelli TRK 702 / 702Χ, με πραγματική χωρητικότητα 692 κ.εκ. Η Italjet κάνει λόγο για 68 hp / 8,500 rpm (56,92 hp στον τροχό είχαμε μετρήσει στο TRK), και τελική ταχύτητα 190 χλμ/ώρα. Κάπου εδώ σκάνε σαν σαπουνόφουσκα οι δηλώσεις των Ιταλών για "επαναστατικό" κινητήρα, και παίρνει τέλος η σπέκουλα για ημί-αυτόματο κιβώτιο. Το κιβώτιο είναι κανονικό μοτοσυκλέτας, 6 ταχυτήτων, με την πρώτη κάτω και τις πέντε πάνω, ενώ θα υπάρχει και μανέτα για τον πολύδισκο υγρό συμπλέκτη. Η τελική μετάδοση γίνεται με αλυσίδα.

Dragster 700

Το βάρος του Dragster 700 ανακοινώνεται στα 190 κιλά (δεν διευκρινίζεται αν είναι με υγρά), με ρεζερβουάρ καυσίμου 16 λίτρων.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι της Marzocchi μπροστά, ενώ πίσω έχουμε μονό αμορτισέρ, Ohlins στην κορυφαία έκδοση (ρυθμιζόμενο σε αποσβέσεις και ύψος) και απροσδιόριστου κατασκευαστή στη βασική.

Οι ζάντες θα είναι 15 ιντσών, και τα ελαστικά 120/70 και 160/60, ενώ στα φρένα το Dragster 700 θα φέρει δυο δίσκους 270 mm μπροστά με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες και έναν ακόμα δίσκο 230 mm πίσω.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τις προ-παραγγελίες, δείτε ΕΔΩ.

QJMOTOR SRT 125 DX 2026 – Νέα adventure παρουσιάστηκε στην έκθεση της Λυών με πιστοποίηση Euro 5+

Απευθείας από τη γαλλική έκθεση αποκαλύπτουμε τον νέο βενιαμίν της οικογένειας SRT που η QJMOTOR φέρνει στην Ευρώπη.
QJMOTOR SRT 125 DX
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/2/2026

Η adventure γκάμα της QJMOTOR ετοιμάζεται να υποδεχτεί δύο νέα μέλη, το SRT 300 DX που ήδη προλογίζεται στην ελληνική ιστοσελίδα της εταιρείας - έχοντας πρώτα εμφανιστεί και στην EICMA 2025 - καθώς και το νέο SRT 125 DX που κάνει το πανευρωπαϊκό του ντεμπούτο αυτές τις μέρες στην Έκθεση της Λυών στη Γαλλία, όπου το ΜΟΤΟ είναι παρόν.

Το νέο 125 χτίζεται πάνω στην ίδια σχεδιαστική βάση με το 300, με εμφάνιση μεγάλης μοτοσυκλέτας που από μπροστά θυμίζει κάτι από Honda Africa Twin και - ίσως λίγο περισσότερο - το MV Agusta Lucky Explorer 5.5 με τον κινητήρα της QJMOTOR/Benelli που τελικώς δεν έφτασε ποτέ στην παραγωγή.

 

QJMOTOR SRT 125 DX

Το SRT 125 DX βασίζεται στον ίδιο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο τετραβάλβιδο κινητήρα που φορά το COV 125 με απόδοση 15 hp στις 9.500 rpm και 1.3 kgm στις 7.500 rpm για υγρό βάρος 129 κιλών.

Στημένο για χρήση σε κάθε είδους έδαφος, κυλά σε τροχούς 21 και 18 ιντσών, φορά ανεστραμμένο μη ρυθμιζόμενο πιρούνι και ένα κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ με μοχλικό με μόνη διαθέσιμη ρύθμιση την προφόρτιση ελατηρίου, ενώ φρενάρει με έναν δίσκο 300 mm με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και δίσκο 220 mm με μονοπίστονη πίσω, υποστηριζόμενο από δικάναλο σύστημα ABS.

QJMOTOR SRT 125 DX

Αν και δεν έχουν κοινοποιηθεί οι διαδρομές των αναρτήσεών του, οι ικανότητές του εκτός δρόμου φωτογραφίζονται και από τη χορταστική ελάχιστη απόσταση από το έδαφος που φτάνει στα 225 mm, με τον αναβάτη να κάθεται σε ύψος 860 mm.

QJMOTOR SRT 125 DX

Στον εξοπλισμό του ξεχωρίζει η έγχρωμη TFT οθόνη με διαγώνιο 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης (GPS), ενώ διαθέτει και τις απαραίτητες παροχές φόρτισης USB, μια τύπου Α και μια τύπου C.

QJMOTOR SRT 125 DX

 

Το SRT 125 DX παρουσιάστηκε στη Λυών με πιστοποίηση Euro 5+ και ήδη έχει ανακοινωθεί σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία (προς €3.999) και η Πολωνία, αποκλειστικά σε κόκκινο χρώμα, καθώς αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα όπου κουμπώνει αρμονικά με τα δεδομένα της αγοράς. Λογικά αυτό θα συμβεί μετά το ανάλογο SRT 300 DX, που ήδη προλογίζεται στην ελληνική ιστοσελίδα της QJMOTOR, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη καθορισμένο χρονικό πλαίσιο.

Ετικέτες