Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Italjet Dragster: Το πιο "κακό" scooter επιστρέφει!

Ξεκινά η παραγωγή του τον Μάιο

Η Ιταλική Italjet επιβεβαίωσε και επίσημα, δια στόματος του CEO της, Massimo Tartarini, ότι η παραγωγή του Italjet Dragster 2020 θα ξεκινήσει τον Μάιο στην Ιταλία. Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Tartarini είπε πως "το Dragster θα φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου. Η σειρά των 499 περιορισμένης παραγωγής First Edition έχει ήδη πουληθεί όλη σε φανατικούς των Dragster, καθώς υπήρξαν κρατήσεις από 20 διαφορετικές χώρες. Τώρα, τελειώνει η αναμονή και για όλο τον υπόλοιπο κόσμο, αφού η παραγωγή του ξεκινά τον Μάιο στο εργοστάσιο στην Ιταλία."

Η σύγχρονη εκδοχή του άκρως εντυπωσιακού, μονοκύλινδρου, δίχρονου scooter που παρουσιάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '90, θα είναι διαθέσιμη με τετράχρονους κινητήρες 125 και 200cc. Αντί του συμβατικού μπροστινού, το Dragster διαθέτει hub steering, με οριζόντια τοποθετημένο, ρυθμιζόμενο αμορτισέρ. Ο κινητήρας "φωλιάζει" μέσα σε ένα ατσάλινο χωροδικτύωμα, βαμμένο σε έντονα γυαλιστερά χρώματα.

Η Italjet ανακοίνωσε πως το 90% της παραγωγής των Dragster προορίζεται για εξαγωγή σε ξένες αγορές. Πριν ξεκινήσει η παραγωγή, το ιταλικό εργοστάσιο θα συνεχίσει να λανσάρει το scooter σε εκθέσεις και events σε όλο τον κόσμο, με την επόμενη εμφάνισή του να έχει προγραμματιστεί για το Tokyo Motorcycle Show τον επόμενο μήνα (μην το μπερδεύετε με το Tokyo Motor Show, καθώς το συγκεκριμένο event είναι πολύ μικρότερης εμβέλειας). Η Italjet ανακοίνωσε την επιστροφή του ονόματος Dragster, με το σλόγκαν "Δεν αστειευόμαστε!" και όπως φαίνεται το εννοούν…