Kawasaki 2021: Versys 1000SE με Skyhook – Nέο Versys 1000 S [video]

Θα ακολουθήσει και δεύτερη παρουσίαση τον Νοέμβριο
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

12/10/2020

Πλέον, τα δεδομένα λόγω κορωνοϊού έχουν αλλάξει και η πανδημία έχει επιβάλλει στις εταιρείες και τα εργοστάσια τις διαδικτυακές παρουσιάσεις, ενώ υπό κανονικές συνθήκες, θα ήμασταν ήδη στα ευρωπαϊκά σαλόνια και θα βλέπαμε από κοντά τα πρώτα νέα μοντέλα του 2021.

Η Kawasaki επέλεξε να κάνει τις παρουσιάσεις της σε δύο "κύματα", μία σήμερα 12 Οκτωβρίου και μία αργότερα στις 23 Νοεμβρίου. Η σημερινή παρουσίαση αφορά την οικογένεια των Versys 1000 και πιο συγκεκριμένα την αναβαθμισμένη έκδοση SE, αλλά και την καινούργια έκδοση S.

Για το Versys 1000 SE ξέραμε ήδη ότι η μεγάλη αναβάθμιση είχε να κάνει με τις ημι-ενεργητικές αναρτήσεις της Showa, οι οποίες διαθέτουν πλέον το λογισμικό Skyhook. Αυτό σημαίνει ότι σε συνεργασία με την IMU μονάδα των έξι αξόνων, οι αναρτήσεις προσφέρουν πλέον πολύ καλύτερη ποιότητα κύλισης και πιο άμεσες αντιδράσεις στις αλλαγές των συνθηκών του δρόμου.

Τα βασικά χαρακτηριστικά, όπως η ευανάγνωστη και μεγάλη TFT οθόνη, αλλά το cruise control στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, διατηρήθηκαν, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα διασύνδεσης μέσω Bluetooth και της εφαρμογής "Rideology" –που έχει εξελίξει η Kawasaki- με το smartphone του αναβάτη. Πέρα από το πλήθος πληροφοριών που παρέχει αυτή η δυνατότητα, όπως ένα κανονικό data και travel logger, μπορεί ο αναβάτης να ρυθμίσει τις παραμέτρους των Skyhook αναρτήσεων εξ αποστάσεως, κι όταν βάλει μπροστά την μοτοσυκλέτα και γίνει η διασύνδεση με τα όργανα, να έχει έτοιμε τις ρυθμίσεις που έχει επιλέξει.

Αντίστοιχα έχoυν διατηρηθεί το σύστημα KIBS για τα φρένα, όπως ονομάζει η Kawasaki το cornering ABS σε συνδυασμό με τις monoblock ακτινικές δαγκάνες, τα τέσσερα riding modes, αλλά και τα cornering lights που ανάλογα με την κλίση προσαρμόζουν την δέσμη και το σημείο που φωτίζουν. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πλέον όλα τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED.

Η άλλη μεγάλη είδηση όμως που προέκυψε από την σημερινή διαδικτυακή παρουσίαση της Kawasaki, είναι η δημιουργία μιας νέας έκδοσης, του Versys 1000 S. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν "ενδιάμεσο κρίκο", ανάμεσα στην βασική έκδοση του Versys 1000 και της έκδοσης SE. Η μόνη και σημαντική διαφορά του Versys 1000 S με την ακριβότερη SE, είναι ότι δεν διαθέτει τις ημι-ενεργητικές της Showa, αλλά συμβατικές με χειροκίνητες ρυθμίσεις της KYB.

Όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός είναι ακριβώς ίδιος με του SE, ενώ η Kawasaki έχει ετοιμάσει μια μεγάλη λίστα από after market αξεσουάρ. Πέρα όμως από τις αμέτρητες επιλογές που μπορεί να συνδυάσει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης, το εργοστάσιο προσφέρει και τέσσερις έτοιμες προτάσεις με αντίστοιχο εξοπλισμό:

Η standard έκδοση είναι αυτή που όπως υπονοεί και το όνομά της δεν διαθέτει κανένα έξτρα από τον αντίστοιχο κατάλογο, ενώ η Tourer θα πωλείται με τις πλαϊνές βαλίτσες. Η Tourer Plus θα έχει ό,τι και η Tourer με την προσθήκη των μικρών προβολέων ομίχλης, ενώ η πιο πλούσια έκδοση θα είναι η Grand Tourer. Εδώ, πέρα από όλα τα παραπάνω, θα διαθέτει επιπλέον ένα μεγάλο top case χωρητικότητας 47 λίτρων, προστατευτικά για τον κινητήρα και universal βάση για τοποθέτηση GPS.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές για τις νέες και αναβαθμισμένες εκδόσεις των Versys 1000 SE / S, ενώ αναμένονται στη χώρα μας μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς.

Δείτε εδώ το video της παρουσίασης του νέου Versys 1000 S

Δείτε τις φωτογραφίες στο πλούσιο gallery του άρθρου

Ετικέτες

Morbidelli T125WR: Έγγραφα κατοχύρωσης αποκαλύπτουν νέα μικρή off-road μοτοσυκλέτα

Η εταιρεία επεκτείνει τη χωμάτινη γκάμα της
Morbidelli
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/5/2026

Μια σειρά καταχωρήσεων σχεδίων στην Κίνα προαναγγέλλει μια νέα μοτοσυκλέτα dual-sport της Morbidelli.

Το T125WR είναι όνομα που δόθηκε σε αυτή τη μηχανή στα έγγραφα καταχώρησης σχεδίου, αλλά δεν είναι απαραίτητα ο τελικός εμπορικός τίτλος του μοντέλου που διαθέτει μονοκύλινδρο κινητήρα με απόδοση που λογικά θα πλησιάζει τους 15 ίππους.

Η μοτοσυκλέτα φέρει ανεστραμμένο πιρούνι, ψηλό φτερό, χούφτες και έναν μικρό κεντρικό προβολέα που θυμίζει έντονα Suzuki DR-Z4S τελευταίας γενιάς, ενώ στην ουσία η μικρή κινέζικη off-road μοτοσυκλέτα θα έρθει να σταθεί απέναντι στη νέα Yamaha WR125R.

Η Morbidelli έχει ήδη στη γκάμα της ένα ανάλογο on-off μοντέλο ονόματι Τ125, καθώς και μια adventure παραλλαγή με φέρινγκ, Τ125Χ, ωστόσο οι εικόνες της πατέντας αποκαλύπτουν ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο και πιθανώς και νέο κινητήρα.

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο και για το αν πρόκειται να το δούμε στη χώρα μας.

 

Ετικέτες