Kawasaki 2021: Versys 1000SE με Skyhook – Nέο Versys 1000 S [video]

Θα ακολουθήσει και δεύτερη παρουσίαση τον Νοέμβριο
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

12/10/2020

Πλέον, τα δεδομένα λόγω κορωνοϊού έχουν αλλάξει και η πανδημία έχει επιβάλλει στις εταιρείες και τα εργοστάσια τις διαδικτυακές παρουσιάσεις, ενώ υπό κανονικές συνθήκες, θα ήμασταν ήδη στα ευρωπαϊκά σαλόνια και θα βλέπαμε από κοντά τα πρώτα νέα μοντέλα του 2021.

Η Kawasaki επέλεξε να κάνει τις παρουσιάσεις της σε δύο "κύματα", μία σήμερα 12 Οκτωβρίου και μία αργότερα στις 23 Νοεμβρίου. Η σημερινή παρουσίαση αφορά την οικογένεια των Versys 1000 και πιο συγκεκριμένα την αναβαθμισμένη έκδοση SE, αλλά και την καινούργια έκδοση S.

Για το Versys 1000 SE ξέραμε ήδη ότι η μεγάλη αναβάθμιση είχε να κάνει με τις ημι-ενεργητικές αναρτήσεις της Showa, οι οποίες διαθέτουν πλέον το λογισμικό Skyhook. Αυτό σημαίνει ότι σε συνεργασία με την IMU μονάδα των έξι αξόνων, οι αναρτήσεις προσφέρουν πλέον πολύ καλύτερη ποιότητα κύλισης και πιο άμεσες αντιδράσεις στις αλλαγές των συνθηκών του δρόμου.

Τα βασικά χαρακτηριστικά, όπως η ευανάγνωστη και μεγάλη TFT οθόνη, αλλά το cruise control στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, διατηρήθηκαν, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα διασύνδεσης μέσω Bluetooth και της εφαρμογής "Rideology" –που έχει εξελίξει η Kawasaki- με το smartphone του αναβάτη. Πέρα από το πλήθος πληροφοριών που παρέχει αυτή η δυνατότητα, όπως ένα κανονικό data και travel logger, μπορεί ο αναβάτης να ρυθμίσει τις παραμέτρους των Skyhook αναρτήσεων εξ αποστάσεως, κι όταν βάλει μπροστά την μοτοσυκλέτα και γίνει η διασύνδεση με τα όργανα, να έχει έτοιμε τις ρυθμίσεις που έχει επιλέξει.

Αντίστοιχα έχoυν διατηρηθεί το σύστημα KIBS για τα φρένα, όπως ονομάζει η Kawasaki το cornering ABS σε συνδυασμό με τις monoblock ακτινικές δαγκάνες, τα τέσσερα riding modes, αλλά και τα cornering lights που ανάλογα με την κλίση προσαρμόζουν την δέσμη και το σημείο που φωτίζουν. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πλέον όλα τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED.

Η άλλη μεγάλη είδηση όμως που προέκυψε από την σημερινή διαδικτυακή παρουσίαση της Kawasaki, είναι η δημιουργία μιας νέας έκδοσης, του Versys 1000 S. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν "ενδιάμεσο κρίκο", ανάμεσα στην βασική έκδοση του Versys 1000 και της έκδοσης SE. Η μόνη και σημαντική διαφορά του Versys 1000 S με την ακριβότερη SE, είναι ότι δεν διαθέτει τις ημι-ενεργητικές της Showa, αλλά συμβατικές με χειροκίνητες ρυθμίσεις της KYB.

Όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός είναι ακριβώς ίδιος με του SE, ενώ η Kawasaki έχει ετοιμάσει μια μεγάλη λίστα από after market αξεσουάρ. Πέρα όμως από τις αμέτρητες επιλογές που μπορεί να συνδυάσει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης, το εργοστάσιο προσφέρει και τέσσερις έτοιμες προτάσεις με αντίστοιχο εξοπλισμό:

Η standard έκδοση είναι αυτή που όπως υπονοεί και το όνομά της δεν διαθέτει κανένα έξτρα από τον αντίστοιχο κατάλογο, ενώ η Tourer θα πωλείται με τις πλαϊνές βαλίτσες. Η Tourer Plus θα έχει ό,τι και η Tourer με την προσθήκη των μικρών προβολέων ομίχλης, ενώ η πιο πλούσια έκδοση θα είναι η Grand Tourer. Εδώ, πέρα από όλα τα παραπάνω, θα διαθέτει επιπλέον ένα μεγάλο top case χωρητικότητας 47 λίτρων, προστατευτικά για τον κινητήρα και universal βάση για τοποθέτηση GPS.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές για τις νέες και αναβαθμισμένες εκδόσεις των Versys 1000 SE / S, ενώ αναμένονται στη χώρα μας μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς.

Δείτε εδώ το video της παρουσίασης του νέου Versys 1000 S

Δείτε τις φωτογραφίες στο πλούσιο gallery του άρθρου

Ετικέτες

QJMOTOR SRT 125 DX 2026 – Νέα adventure παρουσιάστηκε στην έκθεση της Λυών με πιστοποίηση Euro 5+

Απευθείας από τη γαλλική έκθεση αποκαλύπτουμε τον νέο βενιαμίν της οικογένειας SRT που η QJMOTOR φέρνει στην Ευρώπη.
QJMOTOR SRT 125 DX
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/2/2026

Η adventure γκάμα της QJMOTOR ετοιμάζεται να υποδεχτεί δύο νέα μέλη, το SRT 300 DX που ήδη προλογίζεται στην ελληνική ιστοσελίδα της εταιρείας - έχοντας πρώτα εμφανιστεί και στην EICMA 2025 - καθώς και το νέο SRT 125 DX που κάνει το πανευρωπαϊκό του ντεμπούτο αυτές τις μέρες στην Έκθεση της Λυών στη Γαλλία, όπου το ΜΟΤΟ είναι παρόν.

Το νέο 125 χτίζεται πάνω στην ίδια σχεδιαστική βάση με το 300, με εμφάνιση μεγάλης μοτοσυκλέτας που από μπροστά θυμίζει κάτι από Honda Africa Twin και - ίσως λίγο περισσότερο - το MV Agusta Lucky Explorer 5.5 με τον κινητήρα της QJMOTOR/Benelli που τελικώς δεν έφτασε ποτέ στην παραγωγή.

 

QJMOTOR SRT 125 DX

Το SRT 125 DX βασίζεται στον ίδιο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο τετραβάλβιδο κινητήρα που φορά το COV 125 με απόδοση 15 hp στις 9.500 rpm και 1.3 kgm στις 7.500 rpm για υγρό βάρος 129 κιλών.

Στημένο για χρήση σε κάθε είδους έδαφος, κυλά σε τροχούς 21 και 18 ιντσών, φορά ανεστραμμένο μη ρυθμιζόμενο πιρούνι και ένα κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ με μοχλικό με μόνη διαθέσιμη ρύθμιση την προφόρτιση ελατηρίου, ενώ φρενάρει με έναν δίσκο 300 mm με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και δίσκο 220 mm με μονοπίστονη πίσω, υποστηριζόμενο από δικάναλο σύστημα ABS.

QJMOTOR SRT 125 DX

Αν και δεν έχουν κοινοποιηθεί οι διαδρομές των αναρτήσεών του, οι ικανότητές του εκτός δρόμου φωτογραφίζονται και από τη χορταστική ελάχιστη απόσταση από το έδαφος που φτάνει στα 225 mm, με τον αναβάτη να κάθεται σε ύψος 860 mm.

QJMOTOR SRT 125 DX

Στον εξοπλισμό του ξεχωρίζει η έγχρωμη TFT οθόνη με διαγώνιο 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης (GPS), ενώ διαθέτει και τις απαραίτητες παροχές φόρτισης USB, μια τύπου Α και μια τύπου C.

QJMOTOR SRT 125 DX

 

Το SRT 125 DX παρουσιάστηκε στη Λυών με πιστοποίηση Euro 5+ και ήδη έχει ανακοινωθεί σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία (προς €3.999) και η Πολωνία, αποκλειστικά σε κόκκινο χρώμα, καθώς αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα όπου κουμπώνει αρμονικά με τα δεδομένα της αγοράς. Λογικά αυτό θα συμβεί μετά το ανάλογο SRT 300 DX, που ήδη προλογίζεται στην ελληνική ιστοσελίδα της QJMOTOR, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη καθορισμένο χρονικό πλαίσιο.

Ετικέτες