Kawasaki 2021: Versys 1000SE με Skyhook – Nέο Versys 1000 S [video]

Θα ακολουθήσει και δεύτερη παρουσίαση τον Νοέμβριο
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

12/10/2020

Πλέον, τα δεδομένα λόγω κορωνοϊού έχουν αλλάξει και η πανδημία έχει επιβάλλει στις εταιρείες και τα εργοστάσια τις διαδικτυακές παρουσιάσεις, ενώ υπό κανονικές συνθήκες, θα ήμασταν ήδη στα ευρωπαϊκά σαλόνια και θα βλέπαμε από κοντά τα πρώτα νέα μοντέλα του 2021.

Η Kawasaki επέλεξε να κάνει τις παρουσιάσεις της σε δύο "κύματα", μία σήμερα 12 Οκτωβρίου και μία αργότερα στις 23 Νοεμβρίου. Η σημερινή παρουσίαση αφορά την οικογένεια των Versys 1000 και πιο συγκεκριμένα την αναβαθμισμένη έκδοση SE, αλλά και την καινούργια έκδοση S.

Για το Versys 1000 SE ξέραμε ήδη ότι η μεγάλη αναβάθμιση είχε να κάνει με τις ημι-ενεργητικές αναρτήσεις της Showa, οι οποίες διαθέτουν πλέον το λογισμικό Skyhook. Αυτό σημαίνει ότι σε συνεργασία με την IMU μονάδα των έξι αξόνων, οι αναρτήσεις προσφέρουν πλέον πολύ καλύτερη ποιότητα κύλισης και πιο άμεσες αντιδράσεις στις αλλαγές των συνθηκών του δρόμου.

Τα βασικά χαρακτηριστικά, όπως η ευανάγνωστη και μεγάλη TFT οθόνη, αλλά το cruise control στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, διατηρήθηκαν, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα διασύνδεσης μέσω Bluetooth και της εφαρμογής "Rideology" –που έχει εξελίξει η Kawasaki- με το smartphone του αναβάτη. Πέρα από το πλήθος πληροφοριών που παρέχει αυτή η δυνατότητα, όπως ένα κανονικό data και travel logger, μπορεί ο αναβάτης να ρυθμίσει τις παραμέτρους των Skyhook αναρτήσεων εξ αποστάσεως, κι όταν βάλει μπροστά την μοτοσυκλέτα και γίνει η διασύνδεση με τα όργανα, να έχει έτοιμε τις ρυθμίσεις που έχει επιλέξει.

Αντίστοιχα έχoυν διατηρηθεί το σύστημα KIBS για τα φρένα, όπως ονομάζει η Kawasaki το cornering ABS σε συνδυασμό με τις monoblock ακτινικές δαγκάνες, τα τέσσερα riding modes, αλλά και τα cornering lights που ανάλογα με την κλίση προσαρμόζουν την δέσμη και το σημείο που φωτίζουν. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πλέον όλα τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED.

Η άλλη μεγάλη είδηση όμως που προέκυψε από την σημερινή διαδικτυακή παρουσίαση της Kawasaki, είναι η δημιουργία μιας νέας έκδοσης, του Versys 1000 S. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν "ενδιάμεσο κρίκο", ανάμεσα στην βασική έκδοση του Versys 1000 και της έκδοσης SE. Η μόνη και σημαντική διαφορά του Versys 1000 S με την ακριβότερη SE, είναι ότι δεν διαθέτει τις ημι-ενεργητικές της Showa, αλλά συμβατικές με χειροκίνητες ρυθμίσεις της KYB.

Όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός είναι ακριβώς ίδιος με του SE, ενώ η Kawasaki έχει ετοιμάσει μια μεγάλη λίστα από after market αξεσουάρ. Πέρα όμως από τις αμέτρητες επιλογές που μπορεί να συνδυάσει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης, το εργοστάσιο προσφέρει και τέσσερις έτοιμες προτάσεις με αντίστοιχο εξοπλισμό:

Η standard έκδοση είναι αυτή που όπως υπονοεί και το όνομά της δεν διαθέτει κανένα έξτρα από τον αντίστοιχο κατάλογο, ενώ η Tourer θα πωλείται με τις πλαϊνές βαλίτσες. Η Tourer Plus θα έχει ό,τι και η Tourer με την προσθήκη των μικρών προβολέων ομίχλης, ενώ η πιο πλούσια έκδοση θα είναι η Grand Tourer. Εδώ, πέρα από όλα τα παραπάνω, θα διαθέτει επιπλέον ένα μεγάλο top case χωρητικότητας 47 λίτρων, προστατευτικά για τον κινητήρα και universal βάση για τοποθέτηση GPS.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές για τις νέες και αναβαθμισμένες εκδόσεις των Versys 1000 SE / S, ενώ αναμένονται στη χώρα μας μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς.

Δείτε εδώ το video της παρουσίασης του νέου Versys 1000 S

Δείτε τις φωτογραφίες στο πλούσιο gallery του άρθρου

Ετικέτες

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Τρεις εκδόσεις, τρεις χρωματικές παλέτες και προσιτές τιμές
motomag Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Η νέα οικογένεια urban scooter DSR της Thrust Motor, σε δύο κυβισμούς 125 και 150 κ.εκ. η οποία περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και τρία μοντέρνα χρώματα είναι πλέον ετοιμοπαράδοτη, ενώ έχουν ανακοινωθεί και οι τιμές των τριών αυτών μοντέλων.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός των DSR και οι μικρές διαστάσεις τους τα καθιστούν ιδανικά για τις αστικές μετακινήσεις. Τα DSR διαθέτουν χαμηλή ζελατίνα η οποία προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη, κρατώντας μακριά τον αέρα που μπορεί να τον ενοχλεί στην καθημερινή μετακίνηση. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και πρακτικές χειρολαβές.

Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 ιντσών μπροστά και 13 ιντσών πίσω), έχοντας διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Και στα τρία όμοιο είναι το ύψος σέλας στα 770 χλστ., ενώ ίδιο είναι και το μεταξόνιο στα 1.375 χλστ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το DSR 125 AC το οποίο είναι το πιο οικονομικό από τις τρείς εκδόσεις, εφοδιάζεται με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm με ροπή 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC όσον αφορά την πέδηση εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 χλστ. μπροστά και δισκόφρενο 220 χλστ. πίσω, ενώ υπάρχει σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Ο αναβάτης επιπρόσθετα έχει στη διάθεση του ψηφιακή οθόνη οργάνων TFT, η οποία του παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2 κατηγορία. Το DSR 125 LC ανεβάζει τον πήχη όσον αφορά τον εξοπλισμό σε σχέση με την αερόψυκτη έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop με ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της νέας οικογένειας αστικών scooter της Thrust Motor είναι το DSR 150 LC, το οποίο αποδίδει 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα τρία DSR είναι πλέον ετοιμοπαράδοτα, με το DSR 125 AC ’14 να κοστίζει 2,090 ευρώ, με το DSR 125 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,695 ευρώ και το DSR 150 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,890 ευρώ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Ετικέτες