Kawasaki 2021: Versys 1000SE με Skyhook – Nέο Versys 1000 S [video]

Θα ακολουθήσει και δεύτερη παρουσίαση τον Νοέμβριο
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

12/10/2020

Πλέον, τα δεδομένα λόγω κορωνοϊού έχουν αλλάξει και η πανδημία έχει επιβάλλει στις εταιρείες και τα εργοστάσια τις διαδικτυακές παρουσιάσεις, ενώ υπό κανονικές συνθήκες, θα ήμασταν ήδη στα ευρωπαϊκά σαλόνια και θα βλέπαμε από κοντά τα πρώτα νέα μοντέλα του 2021.

Η Kawasaki επέλεξε να κάνει τις παρουσιάσεις της σε δύο "κύματα", μία σήμερα 12 Οκτωβρίου και μία αργότερα στις 23 Νοεμβρίου. Η σημερινή παρουσίαση αφορά την οικογένεια των Versys 1000 και πιο συγκεκριμένα την αναβαθμισμένη έκδοση SE, αλλά και την καινούργια έκδοση S.

Για το Versys 1000 SE ξέραμε ήδη ότι η μεγάλη αναβάθμιση είχε να κάνει με τις ημι-ενεργητικές αναρτήσεις της Showa, οι οποίες διαθέτουν πλέον το λογισμικό Skyhook. Αυτό σημαίνει ότι σε συνεργασία με την IMU μονάδα των έξι αξόνων, οι αναρτήσεις προσφέρουν πλέον πολύ καλύτερη ποιότητα κύλισης και πιο άμεσες αντιδράσεις στις αλλαγές των συνθηκών του δρόμου.

Τα βασικά χαρακτηριστικά, όπως η ευανάγνωστη και μεγάλη TFT οθόνη, αλλά το cruise control στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, διατηρήθηκαν, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα διασύνδεσης μέσω Bluetooth και της εφαρμογής "Rideology" –που έχει εξελίξει η Kawasaki- με το smartphone του αναβάτη. Πέρα από το πλήθος πληροφοριών που παρέχει αυτή η δυνατότητα, όπως ένα κανονικό data και travel logger, μπορεί ο αναβάτης να ρυθμίσει τις παραμέτρους των Skyhook αναρτήσεων εξ αποστάσεως, κι όταν βάλει μπροστά την μοτοσυκλέτα και γίνει η διασύνδεση με τα όργανα, να έχει έτοιμε τις ρυθμίσεις που έχει επιλέξει.

Αντίστοιχα έχoυν διατηρηθεί το σύστημα KIBS για τα φρένα, όπως ονομάζει η Kawasaki το cornering ABS σε συνδυασμό με τις monoblock ακτινικές δαγκάνες, τα τέσσερα riding modes, αλλά και τα cornering lights που ανάλογα με την κλίση προσαρμόζουν την δέσμη και το σημείο που φωτίζουν. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πλέον όλα τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED.

Η άλλη μεγάλη είδηση όμως που προέκυψε από την σημερινή διαδικτυακή παρουσίαση της Kawasaki, είναι η δημιουργία μιας νέας έκδοσης, του Versys 1000 S. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν "ενδιάμεσο κρίκο", ανάμεσα στην βασική έκδοση του Versys 1000 και της έκδοσης SE. Η μόνη και σημαντική διαφορά του Versys 1000 S με την ακριβότερη SE, είναι ότι δεν διαθέτει τις ημι-ενεργητικές της Showa, αλλά συμβατικές με χειροκίνητες ρυθμίσεις της KYB.

Όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός είναι ακριβώς ίδιος με του SE, ενώ η Kawasaki έχει ετοιμάσει μια μεγάλη λίστα από after market αξεσουάρ. Πέρα όμως από τις αμέτρητες επιλογές που μπορεί να συνδυάσει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης, το εργοστάσιο προσφέρει και τέσσερις έτοιμες προτάσεις με αντίστοιχο εξοπλισμό:

Η standard έκδοση είναι αυτή που όπως υπονοεί και το όνομά της δεν διαθέτει κανένα έξτρα από τον αντίστοιχο κατάλογο, ενώ η Tourer θα πωλείται με τις πλαϊνές βαλίτσες. Η Tourer Plus θα έχει ό,τι και η Tourer με την προσθήκη των μικρών προβολέων ομίχλης, ενώ η πιο πλούσια έκδοση θα είναι η Grand Tourer. Εδώ, πέρα από όλα τα παραπάνω, θα διαθέτει επιπλέον ένα μεγάλο top case χωρητικότητας 47 λίτρων, προστατευτικά για τον κινητήρα και universal βάση για τοποθέτηση GPS.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές για τις νέες και αναβαθμισμένες εκδόσεις των Versys 1000 SE / S, ενώ αναμένονται στη χώρα μας μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς.

Δείτε εδώ το video της παρουσίασης του νέου Versys 1000 S

Δείτε τις φωτογραφίες στο πλούσιο gallery του άρθρου

Ετικέτες

Bajaj Pulsar N250 και NS200: Ανανεώνονται με WP αναρτήσεις, ride-by-wire και νέα οθόνη

Φωτογραφίες από την Ινδία αποκαλύπτουν την επόμενη μέρα των Pulsar
bajaj
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/9/2026

Το Pulsar N250 μετρά κάμποσα χρόνια δίχως σημαντικές αλλαγές, διατηρώντας τη μορφή που είχε από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Στην Ινδία συζητιέται καιρό τώρα η ανανέωση της οικογένειας Pulsar, εν μέσω ενός περιβάλλοντος που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, με την επικαιρότητα να επιβεβαιώνει τις φήμες.

Μέσω ενός βίντεο που προέρχεται από την Ινδία, αποκαλύπτεται τώρα η ανανέωση δύο σημαντικών μοντέλων της οικογένειας αυτής, των Pulsar N250 και Pulsar NS200.

Από τα πλάνα του βίντεο αυτού βλέπουμε πως η Bajaj δεν αλλάζει δραστικά τις μοτοσυκλέτες της, καθώς σχεδιαστικώς μένει στις ίδιες γραμμές που είχαν από πριν. Η βασική διαφορά είναι η χρήση νέων αναρτήσεων, με το μπροστινό να γίνεται πλέον ανεστραμμένο και κοσμείται από την υπογραφή της WP.

Πρόκειται για πιρούνι WP Apex, το ίδιο που συναντάμε στο KTM 390 Duke και το οποίο φυσικά έχει γίνει πια προσβάσιμο στις μοτοσυκλέτες της Bajaj μετά την εξαγορά της ΚΤΜ. Για την ακρίβεια, αυτές θα είναι οι πρώτες Bajaj που θα φορέσουν αναρτήσεις WP ως αρχική τοποθέτηση από το εργοστάσιο. Δεν είναι σαφές αν και τα αμορτισέρ είναι της WP, είναι όμως πολύ πιθανό.

Επιπλέον, το άλλο μεγάλο νέο για τα δύο μοντέλα είναι η άφιξη μιας οθόνης TFT με διαγώνιο 5 ιντσών, πιθανότατα της ίδιας που πριν λίγο καιρό είχε παρουσιάσει η Bajaj στην Ινδία με το νέο Pulsar N160 4V, μοντέλο της ινδικής αγοράς που δεν έρχεται στην Ευρώπη. Λογικά θα διαθέτει συνδεσιμότητα και διαβάζουμε στον ινδικό Τύπο για δυνατότητα mirroring του κινητού τηλεφώνου ώστε να προβάλλει πλοήγηση σε αυτήν.

Υπάρχουν ακόμη φήμες για χρήση ηλεκτρονικού γκαζιού, ride-by-wire, στα δύο αυτά μοντέλα, μαζί με το οποίο θα έρθουν ride modes και traction control, κάτι που πάντως μένει να επιβεβαιωθεί.

Τέλος, η ανανέωση των δύο Pulsar περιλαμβάνει ακόμη νέους διακόπτες για τον χειρισμό της οθόνης, προερχόμενους από τα KTM Duke, καθώς και ρυθμιζόμενες μανέτες.

Είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε για ευρωπαϊκό ενδιαφέρον γι’ αυτές τις μοτοσυκλέτες της Bajaj, καθώς δεν έχουν καν παρουσιαστεί στην Ινδία. Οι φωτογραφίες αυτές ωστόσο επιβεβαιώνουν πως όντως η ινδική εταιρεία έχει στο άμεσο πλάνο της την ανανέωση και αναβάθμιση των Pulsar, οπότε αργά ή γρήγορα εκτιμούμε πως θα τα δούμε και στην Ευρώπη, ειδικά το Ν250 που ήδη έχει κάμποσα χρόνια στα μέρη μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RushLane (@rushlane)

 

Ετικέτες