Kawasaki ΚΧ450 2024 - Με εκτεταμένες αλλαγές

Πέντε χρόνια είχαμε να δούμε τόσο ριζική ανανέωση
Kawasaki KX450 2024
Από το

motomag

8/6/2023

Η Kawasaki παρουσίασε τα ΜΧ και cross-country μοντέλα της για το 2024, προικίζοντας το ΚΧ450 με βελτιώσεις και αλλαγές για την επόμενη χρονιά, με τα KX250, KX85 και KX65 να μένουν ως έχουν.

Για το 2024 η εταιρεία από το Akashi προχώρησε σε αλλαγές για το ΚΧ450 -ίδιες και για την cross-country έκδοση KX450X- οι οποίες εκτείνονται από τον κινητήρα μέχρι το πλαίσιο, τα φρένα και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία τόσο εκτεταμένη ανανέωση για τα ΚΧ450 είχε γίνει πριν από πέντε χρόνια.

Ξεκινώντας από τον κινητήρα, η κεφαλή της μεγάλης ΜΧ μοτοσυκλέτας των “πρασίνων” έχει δεχθεί ένα νέο σύστημα εισαγωγής, το οποίο βρίσκεται στην ίδια ευθεία με την εξάτμιση δίνοντας μικρότερες διαστάσεις στον κινητήρα, ενώ εισαγωγή και εξαγωγή έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις με στόχο την αύξηση της απόδοσης. Πιο συγκεκριμένα, οι βαλβίδες της εισαγωγής έχουν τοποθετηθεί πλέον κάθετα και απέναντι από τις εξαγωγής, ενώ η ροή του αέρα είναι βελτιωμένη με αλλαγές στις θυρίδες εισαγωγής και εξαγωγής.

Το αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο είναι και αυτό νέο, με τις αλλαγές να αφορούν την βελτιωμένη ακαμψία του και τις νέες διαστάσεις του. Σύμφωνα με την Kawasaki το νέο πλαίσιο παρέχει καλύτερη πληροφόρηση από το μπροστινό σύστημα και βελτιωμένη πρόσφυση σε σαθρά εδάφη. Ταυτόχρονα νέα είναι και τα πλαστικά, με στόχο την διευκόλυνση των κινήσεων του αναβάτη, ενώ ένα σύστημα ταχείας απελευθέρωσης στα πλάγια βοηθά την πρόσβαση στο φίλτρο αέρα χωρίς τη χρήση εργαλείων.

Kawasaki KX450

Για πρώτη φορά σε motocross μοτοσυκλέτα της Kawasaki το μπροστινό σύστημα πέδησης προέρχεται από την Brembo -τρόμπα, δαγκάνα και δίσκοι- με το πίσω να παραμένει της Nissin. Άλλη μία πρωτιά είναι τα Lock-on grip από την ODI. Για την ώρα δεν γίνονται γνωστά περαιτέρω τεχνικά χαρακτηριστικά όσον αφορά στη διάμετρο των δίσκων, το βάρος και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας.

Ερχόμενοι τώρα στα ηλεκτρονικά βοηθήματα, είναι η πρώτη φορά που η Kawasaki τοποθετεί στο ΚΧ450 Riding Modes και Traction Control δύο σταδίων, ενώ το TC προσφέρει και τη δυνατότητα απενεργοποίησης του. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει ποια χαρτογράφηση επιθυμεί από τις δύο (Normal, Mild) όπως και πόσο παρεμβατικό θα είναι το traction control (Weak, Strong ή Off) με το πάτημα ενός κουμπιού στα αριστερά του τιμονιού.

Τα νέα όργανα του ΚΧ450 έχουν τη δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bluetooth με το smartphone του αναβάτη. Κάνοντας χρήση της εφαρμογής “RIDEOLOGY THE APP” της Kawasaki, ο αναβάτης μπορεί μέσω του smartphone του να επέμβει στις χαρτογραφήσεις του κινητήρα αλλά και στην ανάφλεξη, ενώ ενημερώνεται και για τη συντήρηση που χρειάζεται η μοτοσυκλέτα του.

Όσον αφορά στο KX250, ο τετράχρονος, μονοκύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας των 249 κυβικών παραμένει ως είχε, χωρίς αλλαγές. Το ίδιο ισχύει και για το ΚΧ85 και ΚΧ65, που απευθύνονται στους μικρούς λάτρεις του αθλήματος, ενώ το πρώτο θα είναι διαθέσιμο και σε έκδοση με μεγάλους τροχούς.

Όλα τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα στον χαρακτηριστικό χρωματισμό της Kawasaki,Lime Green”.

Kawasaki Vulcan S 2024: Με νέους χρωματισμούς

Χρησιμοποιώντας τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του Versys 650
motomag Kawasaki Vulcan S 2024: Με νέους χρωματισμούς
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/10/2023

To μεσαίου κυβισμού cruiser Vulcan S της Kawasaki για το 2024 παραμένει δίχως αλλαγές όσον αφορά τα μηχανικά του μέρη, ωστόσο αποκτά ακόμη έναν χρωματικό συνδυασμό φτάνοντας πλέον τους τρεις.

Η Kawasaki η οποία παρουσίασε το Versys 650 του 2024 το οποίο δεν έχει καμία αλλαγή στα μηχανικά μέρη παρά μόνο χρωματικές αλλαγές, έδωσε στη δημοσιότητα και το Vulcan S της νέας χρονιάς το οποίο χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του Versys 650 και -όπως μπορείτε να μαντέψετε- έχει και αυτό μονάχα αλλαγές στα χρώματα για το 2024. Στους δύο χρωματισμούς Metallic Flat Spark Black και Metallic Matte Carbon Gray/Ebony έρχεται να προστεθεί ο νέος Pearl Matte Sage Green/Metallic Flat Spark Black, με τους υποψήφιους πελάτες να έχουν πλέον ακόμη μία επιλογή για να καλύψει το γούστο τους.

Kawasaki Vulcan S 2024

Όσον αφορά τον κινητήρα αυτός είναι ο δικύλινδρος εν σειρά χωρητικότητας 649 κ. εκ. απόδοσης 61 ίππων, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει το Kawasaki Ergo-Fit -το τιμόνι και η θέση της σέλας μπορούν να ρυθμιστούν σε τρεις θέσεις-, το παράκεντρα τοποθετημένο μονό πίσω αμορτισέρ με μοχλικό καθώς και το δικάναλο ABS. Η Kawasaki ταυτόχρονα προσφέρει μια μεγάλη γκάμα έξτρα εξοπλισμού για το Vulcan S.

Kawasaki Vulcan S 2024
Ετικέτες