Kawasaki Ninja 40th Anniversary - Επετειακά τετρακύλινδρα 400, 600 και 1.000

Έρχονται και στην Ευρώπη, με χρωματικό συνδυασμό που εμπνέεται από τις Endurance Kawasaki της δεκαετίας του 90
Kawasaki Ninja 40th Anniversary
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/10/2023

Οι Ninja από το Akashi γράφουν ιστορία τα τελευταία 40 χρόνια, και για το 2024 η Kawasaki παρουσιάζει τρεις σπέσιαλ εκδόσεις για να γιορτάσει το γεγονός, στα 400, 600 και 1.000 κυβικά.

Η φαμίλια των επετειακών τετρακύλινδρων Ninja, που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην Ευρώπη στην EICMA 2023, περιλαμβάνει τόσο τη ναυαρχίδα ZX-10R, όσο και το μεσαίας κατηγορίας ZX-6R αλλά και το νεότευκτο ZX-4RR.

Οι τρεις εκδόσεις θα είναι βαμμένες στον εμβληματικό χρωματικό συνδυασμό πράσινου, μπλε και λευκού από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Endurance Kawasaki των αρχών της δεκαετίας του 1990, με μεγάλο το original λογότυπο της ιαπωνικής εταιρείας στην καρίνα, και με “40th Anniversary” επιγραφή στο ρεζερβουάρ. Ακόμα και η αναγραφή του ονόματος του κάθε μοντέλου στην ουρά προέρχεται από την πρακτική της εποχής των 90s. Η συνταγή ολοκληρώνεται με lime green τροχούς και ασημί λεπτομέρειες που συμπεριλαμβάνουν και τμήματα του πλαισίου.

Η Kawasaki θα διαθέσει τις παραπάνω επετειακές εκδόσεις παράλληλα με τους υπόλοιπους χρωματισμούς που έχουν ανακοινωθεί ήδη για το 2024.

Ετικέτες

Morbidelli T125WR: Έγγραφα κατοχύρωσης αποκαλύπτουν νέα μικρή off-road μοτοσυκλέτα

Η εταιρεία επεκτείνει τη χωμάτινη γκάμα της
Morbidelli
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/5/2026

Μια σειρά καταχωρήσεων σχεδίων στην Κίνα προαναγγέλλει μια νέα μοτοσυκλέτα dual-sport της Morbidelli.

Το T125WR είναι όνομα που δόθηκε σε αυτή τη μηχανή στα έγγραφα καταχώρησης σχεδίου, αλλά δεν είναι απαραίτητα ο τελικός εμπορικός τίτλος του μοντέλου που διαθέτει μονοκύλινδρο κινητήρα με απόδοση που λογικά θα πλησιάζει τους 15 ίππους.

Η μοτοσυκλέτα φέρει ανεστραμμένο πιρούνι, ψηλό φτερό, χούφτες και έναν μικρό κεντρικό προβολέα που θυμίζει έντονα Suzuki DR-Z4S τελευταίας γενιάς, ενώ στην ουσία η μικρή κινέζικη off-road μοτοσυκλέτα θα έρθει να σταθεί απέναντι στη νέα Yamaha WR125R.

Η Morbidelli έχει ήδη στη γκάμα της ένα ανάλογο on-off μοντέλο ονόματι Τ125, καθώς και μια adventure παραλλαγή με φέρινγκ, Τ125Χ, ωστόσο οι εικόνες της πατέντας αποκαλύπτουν ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο και πιθανώς και νέο κινητήρα.

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο και για το αν πρόκειται να το δούμε στη χώρα μας.

 

Ετικέτες