Kawasaki – 1.000 ευρώ πιο φθηνό τo Ninja 1000SX

Μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων - Δείτε τις χαμηλότερες τιμές
motomag Kawasaki – To Ninja 1000SX 1.000 ευρώ πιο φθηνό
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

31/7/2024

H Kawasaki ανακοίνωσε νέα προωθητική ενέργεια και προχωρά σε μείωση τιμής στο Ninja 1000SX το οποίο τώρα θα πωλείται 1.000 ευρώ φθηνότερα.

Πιο συγκεκριμένα το 4κύλινδρο 1000άρι sport-touring Ninja 1000SX στη μεταλλική τριχρωμία Emerald Blazed Green / Metallic Matte Graphenesteel Gray / Metallic Diablo Black (πράσινο-γκρι-μαύρο) θα πωλείται πλέον στην τιμή των 15.695 από τα 16.695 ευρώ που κόστιζε μέχρι πρότινος.

Επίσης η μοτοσυκλέτα της Kawasaki στον χρωματισμό Metallic Diablo Black / Metallic Phantom Silver / Metallic Carbon Gray (μαύρο-ασημί-γκρι) είναι τώρα διαθέσιμη στην τιμή των 15.495 έναντι των 16.495 ευρώ της προηγούμενης τιμής καταλόγου.

Η προσφορά της ελληνικής αντιπροσωπείας της εταιρείας από το Akashi θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων για τους παραπάνω χρωματισμούς.

Kawasaki – To Ninja 1000SX 1.000 ευρώ πιο φθηνό

 

Ιταλία: Νέο σύστημα διοδίων Free Flow καταργεί γκισέ και ουρές, φέρνει όμως βαριά πρόστιμα

Χρέωση μέσω κάμερας και πληρωμή μέσω εφαρμογής
italia diodia
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

19/8/2026

Η ιδέα είναι απλή στη σύλληψή της: έχουμε ήδη κάμερες που μπορούν να διαβάσουν πινακίδες κυκλοφορίας, βάζουμε λοιπόν τέτοιες στη θέση των διοδίων και τους αναθέτουμε να καταγράφουν κάθε όχημα που περνά και να του χρεώνει αυτομάτως τα διόδια.

Το Free Flow είναι ένα σύστημα που εξετάζεται από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες προς αντικατάσταση των παραδοσιακών διοδίων και έχει το πλεονέκτημα πως δεν δημιουργεί ουρές όταν ο φόρτος του οδικού δικτύου είναι μεγάλος, επιτρέποντας αυτό που λέει το όνομά του: ελεύθερη ροή των οχημάτων.

Στην ιταλική εφαρμογή μάλιστα διατηρεί το σύστημα που ήδη ίσχυε, όπου το κόστος των διοδίων δεν είναι σταθερό αλλά υπολογίζεται βάσει των διανυθέντων χιλιομέτρων στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο, κάτι που προφανώς προϋποθέτει ανάλογες κάμερες σε κάθε είσοδο ώστε να προκύπτει το ακριβές αντίτιμο για κάθε όχημα.

Η παγίδα βρίσκεται στην πληρωμή, καθώς προσφέρονται δύο επιλογές. Ο οδηγός πληρώνει είτε ηλεκτρονικώς μέσω της συνοδευόμενης εφαρμογής για τηλέφωνα, ή πάει σε κάποιο σταθερό σημείο διοδίων για να πληρώσει στον υπάλληλο. Το σημείο-κλειδί είναι η προθεσμία, καθώς η πληρωμή πρέπει να γίνει εντός 15 ημερών από τη διέλευση, αλλιώς καραδοκούν τσουχτερά πρόστιμα που φτάνουν ως τα 344 ευρώ!

Όσον αφορά τα ασύρματα συστήματα όπως το Telepass, αυτά θα συνεχίσουν να ισχύουν και υπό το Free Flow, βγάζοντας μάλιστα από την εξίσωση το θέμα της πληρωμής, καθώς αυτή θα γίνεται όπως πριν αυτόματα μέσω του πομποδέκτη του οχήματος.

Πέραν των προφανών ωφελειών στο κυκλοφοριακό και τα παρελκόμενά του, όπως τα καυσαέρια οχημάτων που περιμένουν σταματημένα στο ρελαντί, η ανάγκη να παραμείνουν τα παραδοσιακά γκισέ σε κάποιες λωρίδες δεν μπορεί να εξαλειφθεί, καθώς κάπως θα πρέπει να εξυπηρετηθούν και οι αλλοδαποί που ταξιδεύουν στους ιταλικούς αυτοκινητοδρόμους. Επίσης θα απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όσους μπαίνουν καθημερινά ή έστω πολύ τακτικά σε δρόμους με διόδια, καθώς η έννοια “προθεσμία 15 ημερών” αρχίζει να θολώνει επικίνδυνα με τις συνεχείς χρεώσεις.