KTM 250 SX-F & 450 SX-F Factory Edition 2024 - Με νέο πλαίσιο και συνδεσιμότητα / τηλεμετρία! [VIDEO]

Αναλυτικές πληροφορίες μέσω αισθητήρων και GPS για γυρολόγιο, ταχύτητα κιβωτίου, γραμμές στην πίστα, παλμούς αναβάτη, κ.α.
motomag KTM 250 SX-F - 450 SX-F Factory Edition 2024 – Έτοιμα για αγωνιστικό πόλεμο [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/12/2023

Τα motocross μοντέλα της αυστριακής εταιρείας δέχονται μεγάλη αναβάθμιση για το 2024, καθώς αποκτούν αρκετά νέα καλούδια τα οποία συναντάμε στα αγωνιστικά KTM των Chase Sexton και Aaron Plessinger, με πιο σημαντικές αλλαγές το νέο πλαίσιο και τη συνδεσιμότητα / τηλεμετρία, με τον αναβάτη να μπορεί να ρυθμίσει μέσω εφαρμογής κινητήρα και αναρτήσεις, αλλά και να έχει πρόσβαση σε εντυπωσιακά στοιχεία τηλεμετρίας!

Η KTM στα KTM 250 SX-F και 450 SX-F Factory Edition 2024 ενσωματώνει για πρώτη φορά την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad (CUO). Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελείται από δύο μέρη, το ένα είναι τοποθετημένο στο δεξί καλάμι της μοτοσυκλέτας με το GPS να προσαρμόζεται στο επανασχεδιασμένο εμπρός φτερό. Μέσω της εφαρμογής KTMConnect, το σύστημα CUO δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να προσαρμόσει το πως συμπεριφέρεται ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας αλλά και να ρυθμίσει τις αναρτήσεις. Επιπλέον, σε συνδυασμό με την εφαρμογή LitPro οι αναβάτες θα μπορούν να πάρουν πληροφορίες για το γυρολόγιο τους, την ταχύτητα που είχαν, τις γραμμές που ακολουθούσαν καθώς και πολλές άλλες πληροφορίες. Με αυτή την αναβάθμιση, η KTM ακολουθεί στα βήματα της Yamaha, η οποία από το 2019 έχει στα μοντέλα της αντίστοιχες ρυθμίσεις, με τη χρήση του Yamaha Power Tuner, ενώ οι "πορτοκαλί" ανεβάζουν τον... ψηφιακό πήχη, με την προσθήκη τηλεμετρίας.

Το πάχος του νέου πλαισίου διαφέρει ανάλογα με το τμήμα του, ώστε να γίνει λιγότερο άκαμπτο, και παράλληλα να μειωθεί το βάρος. Επανασχεδιασμένη είναι η κατανομή των περιστρεφόμενων μαζών πιο κοντά στο κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας, βελτιώνοντας την πρόσφυση στις εξόδους από τις στροφές, και εμποδίζοντας το υπερβολικό βύθισμα της πίσω ανάρτησης.

Η πλήρως ρυθμιζόμενη -και χωρίς εργαλεία- ανάρτηση της WP έχει διαδρομή 310 χλστ. στο ανεστραμμένο πιρούνι WP XACT 48 χλστ. με τεχνολογία AER. Το Factory Start Device βοηθά τον αναβάτη στις εκκινήσεις. Το πίσω αμορτισέρ διαθέτει νέες τσιμούχες χαμηλής τριβής στο μοχλικό, με τις ρυθμίσεις του να έχουν τροποποιηθεί για να βελτιωθεί η ακαμψία.

KTM 250 SX-F - 450 SX-F Factory Edition 2024 – Έτοιμα για αγωνιστικό πόλεμο [VIDEO]

Ο κινητήρας στο 250 SX-F Factory Edition ζυγίζει 26,1 κιλά με τον κινητήρα του 450 SX-F Factory Edition να ζυγίζει 26,8 κιλά. Νέα είναι η εισαγωγή και το snorkel στο φίλτρο αέρα, ενώ η εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic μειώνει βάρος και αυξάνει την ιπποδύναμη σύμφωνα με την KTM. Οι νέες προεκτάσεις των πλαστικών στο ρεζερβουάρ χαρίζουν καλύτερη ψύξη, ενώ νέες είναι οι βάσεις του ρεζερβουάρ για βελτιωμένη επαφή του με το πλαίσιο. Το προστατευτικό κάλυμμα συμπλέκτη της Hinson καθώς και η factory carbon ποδιά δίνουν μία έξτρα σιγουριά στον αναβάτη πως τα KTM 250 SX-F και 450 SX-F Factory Edition 2024 θα αντέξουν στις πτώσεις που μπορεί να προκύψουν κατά την οδήγηση.

Στο τιμόνι βρίσκουμε γκριπ της ODI, ενώ στις βελτιώσεις περιλαμβάνονται οι αυξημένης αντοχής τροχοί της DID με ανοδιωμένα πορτοκαλί κέντρα, η χρυσή αλυσίσα, και τα ελαστικά Dunlop GEOMAX M34 τα οποία έχουν νέο σκελετό ο οποίος χαρίζει καλύτερη πρόσφυση και μεγαλύτερη αντοχή στο ελαστικό σε σχέση με τον προκάτοχο του -έως και 30% σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.

Το πίσω πεντάλ του φρένου πλέον είναι πιο άκαμπτο και πιο σκληρό με το σύστημα της πέδησης να ανήκει στην Brembo, με το εμπρός δισκόφρενο να είναι 260 χιλιοστά. Νέα είναι και τα γραφικά των δύο μοντέλων. Οι υποψήφιοι πελάτες του 450 θα μπορούν να επιλέξουν είτε αυτά τα οποία εμφανίζονται στην αγωνιστική μοτοσυκλέτα του Chase Sexton #4 είτε αυτά του Aaron Plessinger #7.

KTM 250 SX-F - 450 SX-F Factory Edition 2024 – Έτοιμα για αγωνιστικό πόλεμο [VIDEO]

Τα σημαντικότερα στοιχεία των KTM 250 SX-F / 450 SX-F Factory Edition 2024

 • Νέο, πορτοκαλί εργοστασιακό πλαίσιο 2024
 • Πορτοκαλί προστατευτικά πλαισίου
 • Νέα πτερύγια στο ρεζερβουάρ
 • Connectivity unit offroad
 • Μαύρες βάσεις κινητήρα
 • Αναβαθμισμένη ανάρτηση WP XACT AER
 • Εργοστασιακή αντιολισθητική σέλα
 • Πορτοκαλί CNC τιμονόπλακες
 • Ημιπλευστός εμπρός δίσκος
 • Factory προστατευτικό εμπρός φρένου
 • Γκρι, μαλακές χειρολαβές της ODI
 • Σετ τροχών της DID
 • Ελαστικά Dunlop Geomax
 • Πορτοκαλί πίσω γρανάζι
 • WP Factory start device
 • Χρυσή αλυσίδα
 • Τελικό της Akrapovic
 • Προστατευτικό κάλυμμα συμπλέκτη της Hinson