KTM 790 Duke 2024 - Διαθέσιμο και με χρηματοδοτικό πρόγραμμα

Χωρίς αλλαγές, μετά την επιστροφή της μοτοσυκλέτας στη γκάμα των πορτοκαλί το 2023
KTM 790 Duke 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/10/2023

To γνωστό “νυστέρι” της ΚΤΜ επέστρεψε το 2023 στη γκάμα της εταιρείας, ως η εισαγωγική έκδοση Duke στα μεσαία κυβικά, δίπλα στο σημείο αναφοράς 890, ενώ για το 2024 συνεχίζει να πωλείται, χωρίς αλλαγές και με τα ίδια χρώματα.

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας συνεχίζει να αποδίδει 105 hp και 8,87 kgm ροπής, ενώ η μοτοσυκλέτα κυκλοφορεί στην Ευρώπη και σε Α2 έκδοση με 95 hp.

Στις αναρτήσεις το 790 Duke φέρει WP APEX ανεστραμμένο πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ, ενώ στα ηλεκτρονικά έχουμε 4 Riding Modes, τα RAIN, STREET και SPORT του βασικού εξοπλισμού και του προαιρετικού TRACK που βοηθά τον αναβάτη να ρυθμίσει απόλυτα το Traction Control και την απόκριση του γκαζιού.

KTM 790 Duke 2024

Για το 2024 η KTM δίνει έμφαση στα επίσημα αξεσουάρ της μοτοσυκλέτας, φωτογραφίζοντας την για το press kit με... όλο τον κατάλογο αξεσουάρ της εταιρείας, με το υπέροχο τελικό της Akrapovic να ανεβάζει το οπτικό αποτέλεσμα τουλάχιστον… 200% σε σχέση με το στάνταρ, αλλά και χωρίς εξοπλισμό δρόμου και με κάλυμμα σέλας συνεπιβάτη!

Περισσότερες πληροφορίες για το 790 Duke αλλά και για τις δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω της Santander Consumer Finance, στο επίσημο δίκτυο συνεργατών της ΚΤΜ.

Ετικέτες

CFMOTO MT-X - Στην παραγωγή για την αγορά της Κίνας

Στο διαδίκτυο έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της έγκρισης τύπου
CFMOTO MT-X
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/5/2024

Το CFMOTO MT-X Adventure concept που είδαμε στην EICMA 2023 ετοιμάζεται για να βγει στην αγορά της Κίνας, όπως δείχνουν τα έγγραφα πιστοποίησης που κυκλοφόρησαν στον ασιατικό τύπο.

Με βάση τις φωτογραφίες της έγκρισης τύπου, το MT-X διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το design του concept. Ελαφρώς διαφορετικά δείχνουν τα πλαϊνά πλαστικά του ψυγείου και εκείνα της ουράς, ενώ η ίσια Rally σέλα αντικαταστάθηκε από μια δυο επιπέδων.

CFMOTO MT-X

Δυο είναι οι εκδόσεις του MT-X, μια με ψηλό φτερό και μια με χαμηλό, ενώ στα φρένα οι ακτινικές δαγκάνες της Brembo του concept μοντέλου έδωσαν τη θέση τους σε πιο οικονομικές -δείχνουν να είναι της J.Juan. Φυσικά η εξάτμιση στην έκδοση παραγωγής δεν θα είναι της Akrapovic, ενώ στα τεχνικά χαρακτηριστικά του MT-X βρίσκουμε το βάρος της μοτοσυκλέτας με υγρά, στα 214 κιλά, και στα 235 με τρεις βαλίτσες. Οι τροχοί έχουν διαστάσεις 21 και 18 ίντσες, ενώ είναι ακτινωτοί, με τα ελαστικά να έχουν διάσταση 90 μπροστά και 150 πίσω και το μεταξόνιο ανακοινώνεται στα 1.530 mm. Η τελική ταχύτητα αναφέρεται στα 192 χλμ/ώρα.

mt-x

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 799 κ.εκ. προέρχεται από την ΚΤΜ, αποδίδοντας 94 hp και 7,85 kgm ροπής, απόδοση ίδια με του CFMOTO 800MT.

Η κάθετα τοποθετημένη ψηφιακή οθόνη οργάνων παραμένει, ενώ θα είναι TFT και θα έχει συνδεσιμότητα.

Στον εξοπλισμό της κορυφαίας έκδοσης της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνεται δικάναλο ABS 9.3MP της Bosch, Cruise Control, IMU μονάδα 6 αξόνων, TCS, αναρτήσεις είναι της KYB, shifter, Riding Modes, θερμαινόμενη σέλα, κ.α..

Καθώς η γκάμα MT της CFMOTO έχει ήδη πολλές εκδόσεις, και κυβισμούς, στην Ευρώπη, κρίνεται αρκετά αμφίβολο να δούμε ΚΑΙ το MT-X να έρχεται προς τα μέρη μας, με πιθανότερη εκδοχή να παραμείνει ασιατικό μοντέλο και μόνο.

Ετικέτες