Kymco Downtown GT 350i ABS/TCS - Ανανέωση με φόντο την κορυφή [VIDEO]

Εστιάζοντας στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα
motomag Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/5/2024

Το Downtown GT 350i ABS/TCS δέχεται ανανέωση από την Kymco, συνεχίζοντας στην τρίτη του γενιά να αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή scooter της κατηγορίας.

To Downtown 350GT με περισσότερες από 150.000 πωλήσεις στην Ευρώπη συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο χαρακτηριστικά των κατηγοριών Luxury GT και Sport Touring. Στην τρίτη του γενιά αποκτά νέο σχεδιασμό ο οποίος εστιάζει περισσότερο στην άνεση του αναβάτη και του συνεπιβάτη. Ο στόχος των μηχανικών της Kymco όταν κλήθηκαν να σχεδιάσουν το νέο GT 350i ήταν ξεκάθαρος, να κάνουν το scooter πιο αεροδυναμικό, πιο ασφαλές και πιο άνετο στην καθημερινή οδήγηση τόσο εντός όσο και εκτός πόλης.

Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα

Η αεροδυναμική προστασία από τα πλαστικά και τη ζελατίνα πλέον είναι ακόμη καλύτερη, με την νέα σέλα δύο επιπέδων να διαθέτει πλέον αντιολισθητικό κάλυμμα. Οι γωνίες που σχηματίζουν τα άκρα του αναβάτη εγγυώνται άνεση και ευκολία χειρισμού, ενώ και ο συνεπιβάτης έχει στη διάθεση του μπόλικο χώρο. Ταυτόχρονα, οι λαβές που βρίσκονται στην ουρά του νέου GT 350i βοηθούν τον συνεπιβάτη να απολαύσει κάθε διαδρομή με ασφάλεια.

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ατσάλι προκειμένου να παρέχει την απαιτούμενη στιβαρότητα, ενώ το χωρητικότητας 12,5 λίτρων ρεζερβουάρ είναι τοποθετημένο στο κέντρο για καλύτερη κατανομή βάρους, άρα και καλύτερη οδική συμπεριφορά. Στα φρένα έχουν επιλεγεί δύο υδραυλικά δισκόφρενα με διπίστονες δαγκάνες, ενώ υπάρχει και το τελευταίας γενιάς δικάναλο σύστημα ABS 9.1 της Bosch. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control) το οποίο βοηθά στην ασφαλή οδήγηση, με τους τροχούς να είναι 15” εμπρός και 14” πίσω.

Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα

O υγρόψυκτος τετραβάλβιδος κινητήρας των 321 κ.εκ. αποδίδει 29 ίππους και ανήκει στην οικογένεια G5-SC. Σύμφωνα με την Kymco στον συγκεκριμένο κινητήρα έχει μειωθεί η απώλεια τριβών κατά 20% με 30% σε σχέση με άλλους κινητήρες αυτού του κυβισμού, κάτι που κατά βάση οφείλεται στην επιφανειακή κάλυψη των ελατηρίων του εμβόλου με νιτρίδιο του χρωμίου. Η νέα σχεδίαση στο σύστημα ψύξης βελτιώνει τη ροή αέρα διατηρώντας αναλλοίωτη την απόδοση ακόμα και μετά από πολύωρη οδήγηση.

Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός του νέου GT 350i περιλαμβάνει φωτισμό Full Led με τους δίδυμους προβολείς να διαθέτουν και τεχνολογία DRL (φώτα ημέρας). Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control), το οποίο είναι στον βασικό εξοπλισμό απενεργοποιείται μέσω ενός μπουτόν στην αριστερή πλευρά του τιμονιού. Ακόμη υπάρχει σύστημα keyless, κάτω από το τιμόνι υπάρχουν δύο ντουλαπάκια τα οποία φιλοξενήσουν μικροαντικείμενα, ενώ υπάρχουν και δύο θύρες USB (Α και C). Η έγχρωμη οθόνη LCD 6” προσφέρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο αναβάτης κατά την οδήγηση.

Kymco Downtown GT 350i ABS/TCS – Ανανέωση με φόντο την κορυφή [VIDEO]

Η τιμή αγοράς του νέου GT 350i βρίσκεται στα 5.495 ευρώ και το μοντέλο διατίθεται σε τρεις χρωματισμούς: Golden Grey, Petrol Blue και Abyss Black Matt. Kαλύπτεται από εγγύηση 2 ετών χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων και για την απόκτησή του υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής σε 18 άτοκες δόσεις ή/και μέχρι 72 έντοκες χωρίς προκαταβολή. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το GT 350i εστιάζει στην άνεση, στην ασφάλεια και στην πρακτικότητα

Βασικός εξοπλισμός Downtown GT 350i

• TCS (σύστημα ελέγχου πρόσφυσης)
• ΑΒS (δικάναλο)
• Full LED φωτισμός

• Προβολείς DRL (φώτα ημέρας)

• Σύστημα προειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος (ESS)

• Keyless (σύστημα εκκίνησης και λειτουργιών χωρίς κλειδί)
• Έγχρωμη οθόνη LCD 6”
• Φωτιζόμενος χώρος κάτω από τη σέλα για 2 κράνη (Fullface)
• Ντουλαπάκια κάτω από το τιμόνι
• Θύρες USB-A και USB-C
• Ρεζερβουάρ χωρητικότητας 12,5Lt

• Ελαστικά tubeless
• Χειρολαβές συνεπιβάτη
• Πλαϊνό και κεντρικό σταντ