MV Agusta: Beauty is not a Sin - Για πρώτη φορά διαφημιστικό σποτ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας [Teaser Video]

Με σκηνοθέτη τον Δανό Nicolas Winding Refn των Bronson και Drive
MV Agusta - Beauty is not a sin
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/9/2024

Η ταινία μικρού μήκους της MV Agusta “Beauty is not a sin”, δηλαδή “η ομορφιά δεν είναι αμαρτία” δημιουργεί ιστορία, καθώς είναι το πρώτο διαφημιστικό σποτ που μπαίνει στην επίσημη επιλογή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Κάπως έτσι, η MV Agusta είναι η πρώτη εταιρεία που έχει προωθητική ταινία μικρού μήκους στο εμβληματικό φεστιβάλ που έχει συνδέσει το όνομά του με την 7η τέχνη, και πρέπει να ομολογήσουμε πως το κατόρθωμα αυτό είναι ίσως η πιο επιτυχημένη ενέργεια των τελευταίων ετών από το marketing της ιταλικής εταιρείας, μια εταιρεία που ως μότο έχει το “Motorcycle Art”.

H παραπάνω ταινία μικρού μήκους εμπνέεται από το Supverveloce 1000 Serie Oro, ενώ στο σενάριο και στη σκηνοθεσία υπεύθυνος είναι ο Δανός Nicolas Winding Refn που μεταξύ άλλων έχει σκηνοθετήσει ταινίες όπως το Bronson (2008) με τον Tom Hardy στον πρωταγωνιστικό ρόλο, και το Drive (2011) με πρωταγωνιστή τον Ryan Gosling.

MV Agusta - Beauty is not a sin

Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της στις 31 Αυγούστου του 2024 στο 81ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, ενώ για την ώρα η MV Agusta δεν την έχει ανεβάσει στο κανάλι της στο Youtube, ενώ στην προαναφερθείσα πλατφόρμα βρίσκεται μόνο ένα σύντομο τρέιλερ για εκείνη.

Η MV Agusta έδωσε το project στον Refn δίνοντάς του απόλυτη ελευθερία να δημιουργήσει μια ταινία κινηματογραφικής τέχνης που να αντιπροσωπεύει τις ιδέες της ομορφιάς και του πόθου, που αποτελούν κομβικά σημεία πίσω από το project του Superveloce 1000 Serie Oro.

MV Agusta - Beauty is not a sin

Το αποτέλεσμα είναι μια 7λεπτη διαφημιστική ταινία, που εστιάζει στην αισθητική, την ποίηση αλλά και την πρόκληση, με τον Alberto Barbera, Διευθυντή του Φεστιβάλ να αναφέρει πως “είναι πολύ όμορφη για να αποτελεί απλώς ένα διαφημιστικό”.

Αναμένουμε τώρα να δούμε την ταινία, στο άμεσο μέλλον, στα social media της MV Agusta

Yamaha Tenere: Έρχονται νέες adventure κάτω και πάνω από το Tenere 700

10 νέα μοντέλα τα επόμενα τρία χρόνια - Τι μας είπε ο CEO της Yamaha Ευρώπης, Olivier Prevost
Yamaha Tenere μικρή και μεγάλη 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

4/12/2025

Η Yamaha ακούει και προσαρμόζεται στην αγορά, όπως περιμένει κανείς από τον Ιάπωνα κατασκευαστή και η διεύρυνση της γκάμας των adventure μοτοσυκλετών της βρίσκεται στο πρόγραμμα καλύπτοντας την απαίτηση του κοινού για μία μικρότερου αλλά και μεγαλύτερου κυβισμού adventure από την υπάρχουσα Tenere 700.

Το τεύχος #673 που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα περίπτερα ξεχειλίζει από EICMA έχοντας τα σημαντικότερα μοντέλα που είδαμε στη σημαντικότερη έκθεση μοτοσυκλέτας στον κόσμο. 

Στο Μιλάνο είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για μία ακόμη φορά με τον Olivier Prevost, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Yamaha Ευρώπης, ο οποίος μας είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα στον σύντομο χρόνο που είχαμε μαζί του, μιλώντας για τους Κινέζους κατασκευαστές και το Χείμαρρο νέων μοντέλων που παρουσιάζουν, αλλά και τα πλάνα της ιαπωνικής εταιρείας για το όχι και τόσο μακρινό μέλλον.
 
Σε ευθεία ερώτηση που του απευθύναμε για το αν περιμένουμε από τη Yamaha μικρό και μεγάλο Tenere ο Γάλλος δεν προχώρησε φυσικά σε λεπτομέρειες, όμως δεν απέφυγε να απαντήσει και στην ερώτηση λέγοντας πως η Ιαπωνική εταιρεία δουλεύει "πάνω σε όλα αυτά" και έχει διάθεση να μπει και σε κατηγορίες με μικρό περιθώριο κέρδους, όπως είναι οι μικρότερου κυβισμού μοτοσυκλέτες.

Σε μια μικρομεσαίου κυβισμού adventure η Yamaha θα προσπαθήσει να μπει στην κατηγορία με αξιώσεις όχι μόνο γιατί είναι η Yamaha αλλά γιατί οι προτάσεις στην κατηγορία είναι πλέον πολλές και αξιόλογες από κάθε κατασκευαστική γωνιά. 

Η Yamaha έχει στις τάξεις της τον πολύ καλό και ευχάριστο σε απόδοση εν σειρά δικύλινδρο που βλέπουμε στο MT-03 και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτόν ως βάση για το μικρό Tenere χωρίς μάλιστα να προχωρήσει σε αύξηση του κυβισμού του που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 321 κ.εκ. για 41,43 ονομαστικούς ίππους που μεταφράζονται σε σχεδόν 36 ίππους στον πίσω τροχό για την Euro 5+ έκδοσή του. Αν κρατήσει και το βάρος χαμηλά, τα 36 άλογα αρκούν για μια δικύλινδρη adventure μικρομεσαίου κυβισμού, ωστόσο δεν αποκλείεται ο κυβισμός του κινητήρα να υπερβαίνει τα 400 με την ισχύ του να φτάνει στο όριο της Α2 κατηγορίας διπλώματος.

Αναφορικά με την μεγαλύτερη Tenere αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σημείο αναφοράς με την ιαπωνική εταιρεία να μην έχει δικύλινδρο κινητήρα μεγάλου κυβισμού. Έχει όμως τον "πασπαρτού" τρικύλινδρο, ο οποίος με τις κατάλληλες ρυθμίσεις θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε έναν νέο adventure ρόλο και έτσι να δούμε το πρώτο τρικύλινδρο Tenere στην ιστορία, η οποία όμως θα ακολουθεί τη λογική της 700 με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και ακτινωτούς τροχούς 21/18.

Η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει 10 καινούργια μοντέλα τα επόμενα τρία χρόνια, όχι εκδόσεις μοτοσυκλετών που υπάρχουν τώρα στην παραγωγή, αλλά νέες μοτοσυκλέτες με "νέα πλαίσια", όπως είπε χαρακτηριστικά ο Prevost προσθέτοντας ότι κάποια από αυτά θα χρησιμοποιούν και νέους κινητήρες!

Βρείτε την πλήρη συνέντευξη στο τεύχος #673 που κυκλοφορεί στα περίπτερα και δείτε εδώ όλα τα καλά που θα διαβάσετε, μεταξύ των οποίων, την πρώτη μας επαφή με το Honda CB1000GT και τα σημαντικότερα μοντέλα που είδαμε στο Μιλάνο.