Νέο BMW R 1250 R Roadster 2023: Με τεχνολογία ShiftCam, 136 ίππους, DBC στον βασικό εξοπλισμό

Ανανέωση για την πρόταση της BMW στο τομέα «επαρχιακός»
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/10/2022

Η πρόταση της BMW για βόλτες σε επαρχιακούς γεμάτους στροφές αλλά και ταξίδια, ανανεώνεται για το 2023 και παρουσιάστηκε σήμερα 27/10/2022 με τις αλλαγές που προσφέρει για την επόμενη σεζόν.

Τις Άλπεις και τα «Πάσα» τους, όπως και τους άδειους επαρχιακούς, διπλός ή μόνος, αναφέρει η BMW σαν τον στόχο του R 1250 R και με τις Euro5 προδιαγραφές να σε προστατεύουν από τα πρόστιμα για τον ήχο που ισχύουν σε πολλά από αυτά τα μέρη. Όπως κάθε μοντέλο της σειράς R, εξοπλίζεται με τον γνωστό boxer στην έκδοση με ShiftCam που αλλάζει τον χρονισμό των βαλβίδων επεμβαίνοντας στο προφίλ των εκκεντροφόρων με ένα απλό μηχανισμό, που δεν προσθέτει ιδιαίτερο βάρος ή επικίνδυνη πολυπλοκότητα.

Με τα πλάνα της BMW για αλλαγή του boxer κινητήρα από το 2024 να έχουν αποκαλυφθεί, το R 1250 R εξοπλίζεται ώστε να αποτελεί μία ευκαιρία, πάντα εντός πλαισίων και συγκριτικά με τον προκάτοχο. Στον βασικό εξοπλισμό το Dynamic Traction Control (DTC) καθώς και μία νέα "ECO" χαρτογράφηση για τον κινητήρα με τα Riding Modes Pro να παραμένουν στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Το ABS Pro όμως, όπως και το Dynamic Brake Control  - DBC ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό. Το ABS αξιοποιεί τα δεδομένα της IMU για την θέση της μοτοσυκλέτας στον χώρο και προσαρμόζει αντίστοιχα την λειτουργία του. Αυτό σημαίνει πως αναγνωρίζει την κλίση της μοτοσυκλέτας και συνδυάζοντας τον ρυθμό περιστροφής της γκαζιέρας, τις στροφές του κινητήρα και την ταχύτητα, προσαρμόζεται στην οδήγηση του αναβάτη για να λειτουργήσει βοηθητικά στην γρήγορη οδήγηση. Αντίστοιχα το DBC αναλαμβάνει να επέμβει στο γκάζι και να αντιληφθεί αν ο αναβάτης έχει ανοίξει το γκάζι κατά λάθος, εξαιτίας του απότομου ρυθμού επιβράδυνσης και της πίεσης που του ασκείται από την μετατόπιση του βάρους εμπρός, ώστε να μειώσει την ροπή του κινητήρα ανοίγοντας τις βαλβίδες εξαγωγής και μεγιστοποιώντας την δύναμη των φρένων.

 

 

Στην λειτουργία ECO ο αναβάτης αναλαμβάνει να ανοίγει φειδωλά το γκάζι και να μην ανεβάζει στροφές και το R 1250 R με την σειρά του υπόσχεται πως δεν θα κομπιάζει και θα διατηρεί ομαλή απόκριση. Το μέσο για να γίνει αυτό είναι η τεχνολογία ShiftCam που ενεργοποιεί ένα πιο ήπιο προφίλ εκκεντροφόρων. Αν τώρα παραστεί η ανάγκη για στιγμιαία εκμετάλλευση των κυβικών και της ροπής που μπορεί αυτός ο κινητήρας να δώσει, για παράδειγμα σε μία προσπέραση, τότε οι διακόπτες επιλογής χαρτογράφησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την άμεση αλλαγή ακριβώς πριν την προσπέραση και την επιστροφή στην λειτουργία ECO, αμέσως μετά.

Η μεγάλη TFT οθόνη αναλαμβάνει να σου πει πότε είναι επιλεγμένη η λειτουργεία ECO ενώ με τα Riding Mode έχεις πολλές επιλογές ρύθμισης της απόκρισης αλλά και του MSR που ελέγχει το φρένο του κινητήρα και έχει στόχο να μην μπλοκάρει ο πίσω τροχός στα απότομα κατεβάσματα, όταν οι στροφές είναι ακόμη ψηλά.

 

Στο πρόσθετο εξοπλισμό ανήκουν και τα φώτα που προσαρμόζονται στην κλίση της μοτοσυκλέτας για να φωτίζουν το εσωτερικό της στροφής αλλά κυρίως για να μην τυφλώνουν τον οδηγό στο απέναντι ρεύμα. Αυτό το τελευταίο είναι ένα σημείο που κανείς άλλος δεν επικεντρώνεται στον βαθμό που κάνει η BMW και με το κανείς άλλος προσθέτουμε στους υπόλοιπους κατασκευαστές, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις πιο ευαισθητοποιημένες Πολιτείες των ΗΠΑ, τα πουλιά στα δέντρα που άλλοι προβολείς τα ξυπνάνε γιατί χτυπάνε τα φύλλα δέκα μέτρα πιο πάνω από εκεί που θα έπρεπε, όλους δηλαδή πλην της BMW που έχει βγάλει στο παρελθόν αλλήθωρες μοτοσυκλέτες για να πετύχει κάτι τέτοιο. Δεν λέει κανείς πως κάνουν λάθος, αλλά πως πολύ απλά ο βαθμός με τον οποίο εστιάζουν στο θέμα διαφέρει αισθητά από τους υπόλοιπους. Η εξέλιξη της τεχνολογίας που αξιοποιεί τα δεδομένα κλίσης της μοτοσυκλέτα που προσφέρει η IMU, βοηθά εδώ ώστε να ανοιγοκλείνεις τις σειρές των LED χωρίς να είναι απαραίτητο να αλλάζεις τα φώτα στην εμφάνιση της μοτοσυκλέτας. Με μόλις 7ο κλίση και για ταχύτητες από 10χαω και πάνω το σύστημα ενεργοποιείται και στις 25ο κλίσης και μετά, ο αναβάτης αντιλαμβάνεται πιο καλά την δουλειά που προσφέρει.

 

Στις χώρες που προσφέρεται το  Intelligent Emergency Call είναι στον βασικό εξοπλισμό όπως και η ταχεία φόρτιση USB. Το Intelligent Emergency Call είναι αρκετά έξυπνο για να πάρει αυτόματα τηλέφωνο το συντονιστικό κέντρο της BMW αλλά όχι τόσο για να ξεχωρίσει μία πτώση από το στάντ με μία πτώση στην οποία μπορεί να χρειάζεσαι βοήθεια. Αυτό δεν είναι κακό, τουλάχιστον για όσο υπάρχουν αρκετοί τηλεφωνητές και ο χρόνος συνομιλίας δεν αφαιρείται από κάποιον άλλο που μπορεί να έχει πραγματική ανάγκη. Μπορεί απλά στην αμήχανη στιγμή που οι περαστικοί σε ρωτάνε αν είσαι καλά που ξάπλωσες το R 1250 R να πρέπει να απαντήσεις και στην ανοιχτή ακρόαση πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας απλά έκανες μία κωλοτούμπα ενώ πήγαινες με ταχύτητα βαδίσματος. Το έχουμε δει να συμβαίνει σε Ισπανό που προσπαθούσε να εξηγήσει μέσα από το κράνος ότι είναι καλά, χωρίς να μιλά αγγλικά.

Ως κάθε R που σέβεται τον εαυτό του, το R 1250 R έχει και έκδοση Triple Black παράλληλα με την έκδοση Sport που έρχεται μονόσελη και προσφέρει διαφορετικό πακέτο για τον συνεπιβάτη.

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες

Suzuki V-Strom 800 DE 2023: Ανακοινώθηκε η τιμή του στην Ελλάδα

Ξεκινά με υποσχέσεις
VSTROM
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

31/1/2023

Η επίσημη αντιπροσωπεία της Suzuki στην Ελλάδα ανακοίνωσε τον νέο τιμοκατάλογο των μοντέλων της για το 2023 και ανάμεσά τους βρίσκεται και η προτεινόμενη τιμή λιανικής του ολοκαίνουριου δικύλινδρου εν σειρά V-Strom 800 DE. Το μεσαίο On-Off της Suzuki ξεκινά την καριέρα του στη χώρα μας με τιμή στα 12.195€  και βάζει πρώτο τον τιμολογιακό πήχη σε αυτή την καυτή κατηγορία όπου τους επόμενους μήνες αναμένονται πολλά νέα μοντέλα.

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί, θα βρείτε επίσης τις αναθεωρημένες τιμές και για τα υπόλοιπα μοντέλα του 2023 της Suzuki:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

VSTROM

Το νέο V-Strom 800 DE έρχεται στην Ελλάδα με Προτεινόμενη Λιανική Τιμή 12.195€

τιμες

Το νέο V- STROM 800 DE δημιουργήθηκε μέσα από σκληρές αλλά εποικοδομητικές διαδικασίες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα ιδανικό πακέτο για τους πελάτες της Suzuki. Για την ανάπτυξη του νέου V-STROM 800 DE, η Suzuki ακολούθησε μια σειρά από βασικά βήματα με στόχο τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας που εστιάζει στους πελάτες της. Ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των αναβατών διαφορετικών επιπέδων εμπειρίας, οι μηχανικοί της Suzuki βρήκαν το ιδανικό πακέτο, με μέγεθος κινητήρα/πλαισίου συν χαρακτηριστικά και προδιαγραφές κατάλληλα για οδήγηση τόσο σε ασφαλτοστρωμένους όσο και σε χωμάτινους δρόμους.

                                                                                                                                     

Το αποτέλεσμα αποτελεί ένα εξίσου μεγάλο βήμα προς τα μπροστά. Το V-STROM 800 DE διαθέτει τον ολοκαίνουργιο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα DOHC 776cm3 της Suzuki, με 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, ένα στιβαρό νέο πλαίσιο, τη μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης και την μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος από οποιοδήποτε μοντέλο V-STROM μέχρι σήμερα. Κάθε πτυχή του σχεδιασμού είναι προσανατολισμένη στο να προσφέρει μια ικανοποιητική εμπειρία στους αναβάτες που επιθυμούν περισσότερη ισχύ και που επιθυμούν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν άνετα και με αυτοπεποίθηση αλλά και να εξερευνούν τους μη ασφαλτοστρωμένους επαρχιακούς δρόμους, τους χωματόδρομους και τα μονοπάτια.

Οι αναβάτες μπορούν εύκολα να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές του και να ζήσουν μια καθαρή εμπειρία οδήγησης που θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν για πολλά χρόνια. Το νέο V-STROM 800 DE είναι έτοιμο να εμπλουτίσει τη ζωή των ιδιοκτητών του και να χρησιμεύσει ως αξιόπιστος συνεργάτης, όπου κι αν επιθυμεί να πάει ο αναβάτης της.

Το V-STROM 800 DE με τον πλούσιο standard εξοπλισμό του, στέλνει αμέσως το μήνυμα ότι πρόκειται για μια νέα μοτοσυκλέτα περιπέτειας - τουρισμού που θα εγκαινιάσει πραγματικά μια συναρπαστική νέα εποχή οδηγικής απόλαυσης διπλής χρήσης.

Τα κορυφαία χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

 • Ολοκαίνουργιο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα DOHC 776cm3
 • Μεγάλη διαδρομή αναρτήσεων (220mm) (πλήρως ρυθμιζόμενες)
 • Φαρδύ τιμόνι αλουμινίου
 • Διαιρούμενο υποπλαίσιο
 • Μπροστινό τροχό 21 ιντσών
 • Έγχρωμο πίνακα οργάνων πολλαπλών λειτουργιών TFT LCD
 • Προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, όπως ο επιλογέας Drive Mode Selector της Suzuki, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Suzuki Traction Control System με λειτουργία G (χώμα) καθώς και λειτουργία Rear ABS OFF
 • Σύστημα Bi-Directional Quick Shift της Suzuki
 • Χούφτες προστασίας
 • Ποδιά προστασίας
 • Ρεζερβουάρ μεγάλης χωρητικότητας 20lt

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για προπαραγγελία του μοντέλου μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://www.suzuki.gr/motos/vstrom800de-moto/

 

 

Οι νέες μοτοσικλέτες SUZUKI καλύπτονται από τέσσερα χρόνια εγγύηση και δύο χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε. – 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης τηλ: 210 3499940