Νέο Daytona by Zontes 310T2

Με πιο adventure χαρακτήρα και Euro5!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

20/1/2021

Η Daytona παρουσίασε μια νέα έκδοση της δημοφιλούς οικογένειας των 310, το Daytona by Zontes 310T2. Πρόκειται για την adventure έκφανση της σειράς, με διαστάσεις τροχών 19'' (μπροστά) και 17'' (πίσω), που απευθύνεται στο ευρύ κοινό της Α2 κατηγορίας διπλωμάτων.

Η σημαντική διαφοροποίηση με την προηγούμενη γενιά της οικογένειας, είναι ότι ο μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος με δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους κινητήρας, πληροί τις Euro5 προδιαγραφές. Η απόδοσή φτάνει τους 35 ίππους στις 9.500 στροφές και τα 3 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 7.500 στροφής αντίστοιχα. Το κιβώτιο διατήρησε τις έξι σχέσεις του και συνδυάζεται με μονόδρομο συμπλέκτη, ενώ ο ψεκασμός προέρχεται από την Bosch.

Η εταιρεία ανακοινώνει μια εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση της τάξης των 3,9 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα, που σε συνδυασμό με την χωρητικότητα των 19 λίτρων του ρεζερβουάρ, μεταφράζεται σε αυτονομία 480 χιλιομέτρων.

Τα τεχνολογικά highlights του Daytona by Zontes 310 T2

 

  • Διπλή χαρτογράφηση eco/sport
  • Keyless σύστημα
  • LED φώτα
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα
  • Μεγάλη ψηφιακή TFT οθόνη

  • Προστατευτικά κάγκελα
  • Ρυθμιζόμενες μανέτες
  • Ηλεκτρικό άνοιγμα της τάπας του ρεζερβουάρ
  • Αναδιπλούμενοι καθρέφτες
  • Σχάρα αποσκευών
  • Ηλεκτρικό κλείδωμα του τιμονιού
  • Χειριστήρια με διακριτικό κρυφό φωτισμό
  • Σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών και θερμοκρασίας ελαστικών (TPMS)
  • Αναβαθμισμένη διπλή θύρα φόρτισης USB σε τύπο QC 3.0 18W για υπερταχεία φόρτιση

  • Νέες μεγαλύτερες προστατευτικές χούφτες χεριών
  • Ακτινωτούς τροχούς 19”-17” με ειδική σχεδίαση για τη χρήση tubeless ελαστικών.

 

To 310T2 θα διατίθεται σε τρεις χρωματικές επιλογές (Μαύρο, Μπλε και Άσπρο), με την τιμή του ανέρχεται στα 4.495 ευρώ! Η αντιπροσωπεία της Daytona, Γκοργκόλης Α.Ε., δίνει την δυνατότητα απόκτησης με εξόφληση σε 36 μήνες άτοκα και με τέσσερα χρόνια εγγύηση.

Στο δελτίο τύπου έστειλε η αντιπροσωπεία, συμπεριλαμβάνει και ένα εισαγωγικό σημείωμα, με αφορμή ένα video που αναρτήθηκε στο YouTube, αποτελώντας αφορμή για σχόλια σε αντίστοιχα forums, και το οποίο το παραθέτουμε αυτούσιο όπως συνοδεύει το δελτίο τύπου:

 

"Με αφορμή την εμφάνιση του 310Τ2 και σχόλια σε forum και από “youtubers”.

 

Το T310, ήταν το πρώτο μοντέλο της σειράς που παρουσίασε το εργοστάσιο στην ευρωπαϊκή αγορά, χωρίς να κρύβει τις φιλοδοξίες του για επικράτηση στη δύσκολη αυτή κατηγορία.
Η αντίδραση του εργοστασίου σε κάθε πρόταση για βελτίωση και εξέλιξη του μοντέλου που δέχθηκε από δημοσιογράφους στα πρώτα tests και τους πρώτους καταναλωτές ήταν ακαριαία.
Οι προτάσεις αφορούσαν τη βελτίωση και εξέλιξη του μοντέλου και όχι διόρθωση κάποιας λειτουργικής ατέλειας, που δεν υπήρξε στο μοντέλο παρά στο αρχικό στάδιο της παραγωγή του. Αποτέλεσμα, τον πρώτο χρόνο παραγωγής του μοντέλου, το εργοστάσιο να εμφανίσει 3 στάδια εξέλιξής του.

Κάθε στάδιο εξέλιξης, με προσπάθεια της αντιπροσωπείας, δεν συνοδεύθηκε με αντίστοιχη αύξηση της τιμής του μοντέλου, ώστε στο πρώτο στάδιο εισαγωγής του, να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά του και να συγκεντρώσει τις προτιμήσεις των καταναλωτών.
Πράγμα που εκτιμήθηκε και έφερε το μοντέλο στην πρώτη θέση.

 

Αναρωτιόμαστε τι θα ήταν προτιμότερο. Να μην εξελιχθεί το μοντέλο ή η κάθε εξέλιξη του μοντέλου να συνοδευτεί με μεγαλύτερη αύξηση της τιμής ώστε να μη δυσαρεστηθούν οι πρώτοι αγοραστές;

Το “κέρδος”, όταν αγοράζεις μία μοτοσυκλέτα, είναι το συναίσθημα να “καβαλάς” την ωραία της επιλογής σου και όχι το κέρδος από το “διαζύγιο” μαζί της.

 

Δε θεωρούμε ότι πρέπει να επιβαρύνουμε δυσανάλογα κάθε επόμενο αγοραστή για να προστατεύσουμε πιθανό κέρδος από τη μεταπώληση της μοτοσυκλέτας.

Αν σε κάθε αλλαγή, για να προστατεύσουμε τους προηγούμενους αγοραστές, προχωρούσαμε σε 500 € αύξηση της τιμής της μοτοσυκλέτας, μάλλον θα επιβαρύναμε άδικα περισσότερους καταναλωτές.

 

Το ανωτέρω εισαγωγικό σημείωμα το αναφέρουμε με αφορμή συγκεκριμένης ανάρτησης video στο youtube με τίτλο «Γιατί πούλησα το ZONTES και ΔΕ θα ξαναπάρω!!!!»

Θεωρούμε τον τίτλο κακόβουλο, επειδή αποτρέπει υποψήφιο αγοραστή από την επιλογή του μοντέλου, μόνο και μόνο με αναφορές στη συχνή εξέλιξη, ενώ σε κάποιους που δε θα δουν το video και μείνουν στην ανάγνωση μόνο του τίτλου, μένει η λανθασμένη αίσθηση της σύστασης/αποτροπής αγοράς του για ποιοτικούς λόγους."

KTM Freeride E 2027: Ανανεωμένο και πλέον κατάλληλο για κυκλοφορία στον δρόμο

Είναι πλέον πιο ισχυρό και με μεγαλύτερη αυτονομία
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

6/4/2026

Η Freeride E αποτελεί μέρος της γκάμας της KTM για πάνω από μια δεκαετία και τώρα με την έκδοση του 2027 η KTM, αν και άργησε σημαντικά, την ανανέωσε για ακόμη μια φορά. Περισσότερη ισχύς, περισσότερη ροπή και διευρυμένες δυνατότητες αναδεικνύουν τις επιδόσεις της ηλεκτρικής off-road μοτοσυκλέτας της KTM.

Η φιλοσοφία FREERIDE της KTM βασίζεται σε μια μοτοσυκλέτα offroad με χαμηλές εκπομπές ρύπων, αθόρυβη, εύκολη στη συντήρηση και ανθεκτική, που ξεπερνά τα όρια ως προς το πότε και πού μπορεί να οδηγηθεί. Μάλιστα, το νέο μοντέλο του 2027 είναι πλέον εγκεκριμένο για κυκλοφορία στο δρόμο, κάτι που σημαίνει πως ο αναβάτης θα φτάσει στα κοντινά βουνά με την μοτοσυκλέτα και όχι με ένα τρέιλερ.

Το ατσάλινο πλαίσιο είναι νέο, ενώ το υποπλαίσιο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, fiber glass και πλαστικό. Η μοτοσυκλέτα φέρει μία μπαταρία ιόντων λιθίου MX50 που σύμφωνα με την εταιρεία ζυγίζει 29 κιλά, έχει χωρητικότητα 5,5 kWh και βγάζει 2 με 3 ώρες οδήγησης Enduro. Μάλιστα οι Αυστριακοί υποστηρίζουν πως η μπαταρία αντέχει πάνω από 1.000 φορτίσεις πριν πέσει η απόδοσή της στο 80%. Η Freeride E έρχεται με έναν φορτιστή 660 W που μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία από το 20% στο 80% σε 4 με 5 ώρες σε οικιακή πρίζα.

FREERIDE

Ο ηλεκτροκινητήρας της νέας Freeride E αποδίδει μέγιστη ισχύ 25,8 ίππων και 3,7 kg.m ροπής, ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 95 km/h. Η ισχύς μπορεί να ρυθμιστεί μέσω τριών riding modes και τριών ρυθμίσεων ανάκτησης ενέργειας που βοηθούν στην επέκταση της αυτονομίας και των δυνατοτήτων της KTM FREERIDE E. Το ηλεκτρονικό πακέτο της περιλαμβάνει αισθητήρα πτώσης, ρυθμιζόμενο traction control και οθόνη LCD.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε μπροστά ρυθμιζόμενο πιρούνι WP διαμέτρου 43 mm με διαδρομή 250 mm και πίσω ρυθμιζόμενο monoshock αμορτισέρ της WP με διαδρομή 240 mm. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 112 κιλά και το ύψος σέλας στα 910 mm. Οι τροχοί της είναι 21”-18” και την πέδηση αναλαμβάνουν δίσκος 260 mm μπροστά και 240 mm πίσω.

FREERIDE

Η KTM είχε ανακοινώσει την ανανέωση του μοντέλου από το 2024, αλλά με τις γνωστές οικονομικές περιπέτειες της εταιρείας το project πήρε παραπάνω για να ολοκληρωθεί τελικά. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως το νέο μοντέλο έχει πάρει ομολογκασιόν για χρήση δρόμου, που σημαίνει πως μπορεί να βγάλει πινακίδα.

Η τιμή της FREERIDE E 2027 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη και θα είναι διαθέσιμη μέσω των εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων της KTM στις αρχές του Καλοκαιριού.

Ετικέτες